-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 02 19

„Pistons“ treneris sutinka D.Motiejūną išskėstomis rankomis: „Mes jo labai norėjome“

Hjustone turbūt dar niekada tiek daug nebuvo kalbėta apie Donatą Motiejūną, kiek papasakojo „Detroit Pistons“ vyriausiasis treneris Stanas Van Gundy. Detroitas 25-erių lietuvį pasitinka išskėstomis rankomis. Daug vilčių į buvusį „Houston Rockets“ puolėją dedantis S.Van Gundy jau kalba ir apie planus vasarą su D-Mo sudaryti ilgalaikį kontraktą.
Donatas Motiejūnas
Donatas Motiejūnas / „Twitter“ nuotr.

56-erių S.Van Gundy yra ne tik „Pistons“ treneris, bet ir klubo krepšinio operacijų prezidentas, todėl turės didžiulę įtaką sprendimams dėl D.Motiejūno ateities Detroite. 

Jei viskas klostysis taip, kaip ir turėtų, ji bus labai šviesi. S.Van Gundy puikiai atsiliepė apie Donato žaidimą ir pasakojo, kad „Pistons“ jau ilgą laiką siekė pasikviesti aukštaūgį į savo komandą. 

„Jis buvo per geras, kad praleistume tokią progą, – mainais džiaugėsi S.Van Gundy. – Mūsų skautams labai patiko Donato žaidimas, todėl jis buvo labai labai aukštai mūsų pageidavimų sąraše. Į jį žiūrime su ilgalaike perspektyva“.

TAIP PAT SKAITYKITE: Išskirtinis Donato Motiejūno interviu: „Gaila palikti Hjustoną. Man tai buvo namai“

„Twitter“ nuotr./Donatas Motiejūnas
„Twitter“ nuotr./Donatas Motiejūnas

Tokias kalbas patvirtino ir tai, kad D.Motiejūnui dar žaidžiant Hjustone sklandė kalbos, jog „Pistons“ po sezono ketina pasiūlyti ilgalaikį kontraktą. Detroito klubas taip pat paaukojo NBA naujokų biržos šaukimą, kuris nebūtų žemesnis nei pirmajame keturioliktuke, o už tokį galima gauti labai perspektyvų žaidėją.

Į jį jau žiūrėjome su ilgalaike perspektyva. Turėsime labai geras galimybes pratęsti su juo sutartį.

Svarbu ir tai, kad kai S.Van Gundy treniravo „Orlando Magic“ 2007-2012 m., ten labai svarbų vaidmenį atliko sunkieji krašto puolėjai, kurie buvo universalūs ir galėjo pataikyti iš toli. Beveik identiško žaidimo stiliaus kaip D.Motiejūnas.

Pavyzdžiui, Hidayetas Turkoglu 2008-aisiais buvo išrinktas labiausiai patobulėjusiu NBA žaidėju, o Ryanas Andersonas atsiėmė šį prizą 2012-aisiais.

H.Turkoglu Orlande praleido geriausius savo karjeros NBA metus ir daugiau jokioje komandoje nebuvo toks naudingas, o R.Andersonas pasidėjo pamatus 8 mln. JAV dolerių kontraktui per metus.

Pateikiame išsamų NBA.com interviu su S.Van Gundy, kuriame treneris pasakojo apie ilgalaikę sutartį su D.Motiejūnu, lietuvio nugarą ir svarbą „Pistons“ komandai.

„Scanpix“/AP nuotr./Andre Drummondas ir Stansa Van Gundy
„Scanpix“/AP nuotr./Andre Drummondas ir Stanas Van Gundy

– Ką galite pasakyti apie „Pistons“ naujoką Donatą Motiejūną?

– Gavome puikią progą gauti labai talentingą jauną žaidėją su tokiu ūgiu ir universalumu. Turime 213 cm ūgio žmogų, kuris gali užpulti ir prie trijų taškų linijos, ir baudos aikštelėje, kuris gali gerai skirstyti kamuolį, ginasi geriau nei vidutinis besiginantis žaidėjas, ypač – komandinėje gynyboje.

Jis buvo per geras, kad praleistume tokią progą.

– Ar jums kelia nerimą Donato Motiejūno nugaros būklė, dėl kurios lietuvis šį sezoną sužaidė tik 14 rungtynių?

– Kiek žinau, jis sveikas ir pasirengęs žaisti jau dabar. Aišku, nugaros problemos visada kelia nerimą. Nuo pat pirmos dienos nuodugniai jį patikrinsime. Tačiau tai paskaičiuota rizika. Ir ne tokia didelė, kokia būtų su kitais mūsų mainais.

Kalbame apie vyruką, kuris praėjusį sezoną rinko po 12 taškų ir atkovojo po 6 kamuolius. Kuris iš toli metė 37 proc. tikslumu, o dvitaškius – 50 proc. Komandoje, kuri pateko į Vakarų konferencijos finalą. Tai labai talentingas vyrukas, kuris du trečdalius praėjusio sezono žaidė kartu su Dwightu Howardu.

Jis jau ilgą laiką buvo labai, labai aukštai mūsų pageidavimų sąraše.

Todėl Donatas galės žaisti ir su Andre Drummondu, ir pavaduos jį žaisdamas atsarginiu „centru“. Šį sezoną ne kartą minėjau, kad kitos komandos turi galimybę žaisti ne tik žemu puolėju, bet ir vidurio puolėju. O dabar su Donatu galėsime prisitaikyti prie bet kokio varžovų penketo.

Ir dar sykį pasikartosiu – jam tik 25-eri. Žvelgdamas į „Pistons“ branduolį matau, kad prie jo pridėjome labai daug talento.

– Kiek ilgai domėjotės Donatu Motiejūnu?

– Jis jau ilgą laiką buvo labai, labai aukštai mūsų pageidavimų sąraše. Kaip ir kitas mainais gautas puolėjas Tobias Harrisas. Tiesiog taip nutiko, kad vasarą Donatas dar gydėsi traumą. Tačiau skautams labai patiko Motiejūnas ir jis mūsų norų sąraše buvo tikrai aukštai.

– Vasarą Motiejūnas taps apribotu laisvuoju agentu. Ar turite planų pratęsti sutartį?

– Donatas Hjustone nebuvo tikras, ar ta komanda galės jam sumokėti tiek, kiek jis vertas, atrasti vietos. O mes į jį jau žiūrėjome su ilgalaike perspektyva. Tai apskaičiuota rizika. Bet NBA niekas nežino, kokių pinigų vasarą gali tikėtis tokie žaidėjai. Bet peržvelgę savo situaciją manome, kad turėsime labai geras galimybes pratęsti su juo sutartį.

Apriboto laisvojo agento statusas reiškia, kad Donatas negali pabėgti į kitą komandą, jei mes patys jo nepaleisime. Todėl esame geroje situacijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius