Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 05 30

„Raptors“ vadovas atskleidė svarbiausią komandos vasaros tikslą

„Toronto Raptors“ ekipos sezoną oficialiai užbaigė komandos vadovo Masai Ujiri surengta spaudos konferencija. Joje M.Ujiri kalbėjo apie svarbiausius tarpsezonio uždavinius ir komandos lyderius.
Jonas Valančiūnas
Jonas Valančiūnas / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Toronto Raptors NBA

„Mūsų prioritetas numeris vienas yra išlaikyti DeMarą DeRozaną“, – žodžių į vatą nevyniojo „Raptors“ vadovas.

Šis sezonas Toronto ekipai buvo rekordinis – 56 pergalės reguliariajame sezone ir kova Rytų konferencijos finale. D.DeRozanas buvo viena pagrindinių to priežasčių.

Tiesa, M.Ujiri dar jaučia kartėlį dėl skaudžiai pasibaigusio sezono: „Grįžtu namo ir žmona man sako didžiuotis, bet yra 29 nusivylusios komandos ir mes viena iš jų. Nesijaučiu kitaip nei praėjusį sezoną, nes nelaimėjome trofėjaus. Turime siekti būti geresni.“

Komandos vadovas pabrėžė, kad komanda yra pasirengusi skirti didesnį vaidmenį ir Jonui Valančiūnui: „Jis tam pasiruošęs. Kalbėjomės su treneriu ir jis su tuo sutinka. Taip pat ir kiti žaidėjai.“

Šią vasarą laisvaisiais agentais taps D.DeRozanas ir Bismackas Biyombo, todėl M.Ujiri sulaukė daugiausia klausimų apie juos.

26-erių D.DeRozanas patenka į rezultatyviausių NBA žaidėjų dešimtuką ir yra didžiausia komandos žvaigždė, tačiau jo finansiniai užmojai gali būti per dideli „Raptors“. Ypač žinant, kad ir pats žaidėjas atkrintamosiose kovose stokojo stabilumo.

Praėjusią vasarą B.Biyombo prie komandos prisijungė už 3 mln. JAV dolerių ir turėjo papildyti atsarginių suolą, tačiau itin gerai įsiliejo į komandą. Traumą patyrus Jonui Valančiūnui, jis tapo ne tik vienu pagrindinių komandos žaidėjų, bet ir sirgalių numylėtiniu. Vasarą jį gali medžioti nemažai klubų. Jis gali tikėtis 12-17 mln. metinės algos.

Taigi „Raptors“ bus sunku išlaikyti abu šiuos žaidėjus, bet M.Ujiri to sieks: „Norime, kad jie abu liktų. Nežinau, kiek tai yra įmanoma, bet mes pabandysime.“

M.Ujiri taip pat pabrėžė, kad Dwane'as Casey yra komandos „ateities treneris“. Su juo kontraktas turėtų būti pratęstas artimiausiu metu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius