Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 01 07

Rekordas, kokio geriau nebūtų: rezultatyviausios Arvydo Macijausko rungtynės NBA

Lygiai prieš 11 metų vienas geriausių krepšininkų Lietuvos istorijoje Arvydas Macijauskas sužaidė savo rezultatyviausias rungtynes NBA. Gynėjas stipriausioje pasaulio krepšinio lygoje praleido vos vienerius metus, per kuriuos dažniausiai sėdėjo ant suolo, o 2006-ųjų sausio 7-ąją pelnė 8 taškus į „Atlanta Hawks“ klubo krepšį.
Arvydas Macijauskas
Arvydas Macijauskas / „Scanpix“ nuotr.

A.Macijauskas papildė tuometinį „Hornets“ klubą, kai šis kraustėsi į kitą miestą. 2005 metais pro Naująjį Orleaną praūžė uraganas Katrina ir pridarė labai daug žalos, todėl visą 2005-2006 m. sezoną ekipa rungtyniavo Oklahomoje ir vadinosi „New Orleans/Oklahoma City Hornets“.

Jau sugrįžęs į Europą Macas pripažino, kad sprendimas keltis už Atlanto buvo bene prasčiausias jo profesionalo karjeroje. Lietuvis atskleidė, kad jau pačioje sezono pradžioje žinojo, kad daug nerungtyniaus.

„Noriu pamiršti šiuos metus. Šis klubas bei jo treneris yra labai prasti, – NBA karjeros pabaigoje kalbėjo žaidėjas. – Jau po trečiųjų sezono rungtynių žinojau, jog dažniausiai sėdėsiu ant suolo. Dariau viską, kad iš ten ištrūkčiau.

NBA man nebuvo maloni patirtis. Komandos žaidžia savanaudiškai. Nėra jokio draugiškumo ir vienybės.“

Ir išties A.Macijausko NBA karjera nebuvo įspūdinga. Krepšininkas iš viso per vieną sezoną sužaidė 19 rungtynių, 135 minutes ir pelnė vos 44 taškus (14/41 met., 3/12 trit.).

Tuomet nuolat buvo kantriai laukiama, kol A.Macijauskas gaus savąjį šansą, tačiau vyriausiasis treneris Byronas Scottas nuolat ieškojo pasiteisinimų, kodėl lietuvis nerungtyniauja.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Byronas Scottas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Byronas Scottas

Vieną sykį pralaimėjimais garsėjantis treneris kritikavo Macą už prastas anglų kalbos žinias, o kitą sykį už tai, kad šis nemoka derinių. Jau tada keistus B.Scotto pasiaiškinimus pastebėjo ne tik mūsų šalies žiniasklaida, bet ir ESPN apžvalgininkas Johnas Hollingeris:

„A.Macijauskui nebuvo suteiktas šansas jau nuo pat sezono pradžios. Jis Europoje rungtyniavo per gerai, kad NBA negalėtų rinkti po 15 taškų per rungtynes.“

Savo rekordinėse rungtynėse A.Macijauskas pelnė 8 taškus ir atliko rekordinį skaičių metimų (7). Tiesa, vos vienas dvitaškis pasiekė tikslą, o likusius penkis Macas susirinko nuo baudų metimo linijos (5/7).

Šiose rungtynėse jis taip pat atkovojo 3 kamuolius, atliko vieną rezultatyvų perdavimą, perėmė vieną kamuolį, padarė vieną klaidą ir du kartus prasižengė.

Tačiau „Hornets“ ekipa šį susitikimą pralaimėjo „Hawks“ 93:101, o rezultatyviausiai Naujojo Orleano klubo gretose sužaidė Speedy Claxtonas (29) bei Davidas Westas (22).

Tuo tarpu Atlantos klubą į priekį vedė Alas Haringtonas pelnęs 20 taškų bei 20 pridėjęs Joe Johnsonas.

Tai rekordas ir rungtynės, be kurių „kalašnikovo“ karjera galėjo ir apsieiti. Kelionė į JAV lietuviui buvo tik vienas didelis kantrybės išbandymas. Kita vertus, A.Macijauskas įdėjo visas pastangas ir bandė įgyvendinti savo svajonę.

O už tai 2003 metų Europos čempionas nusipelnė pagarbos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius