Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 02 27

Russello Westbrooko šansai sezoną baigti renkant trigubą dublį – 81 proc.

„Oklahoma City Thunder“ įžaidėjas Russellas Westbrookas šiemet gali įgyvendinti pasiekimą, kurio NBA neregėjo nuo 1961–1962 m. sezono. Tais metais legendinis Oscaras Robertsonas tapo pirmuoju ir vieninteliu šios lygos krepšininku per visą istoriją, kuris reguliarųjį sezoną baigė vidutiniškai rinkdamas trigubą dublį.
Russellas Westbrookas
Russellas Westbrookas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Daugiau nei prieš penkis dešimtmečius O.Robertsonui norint pasiekti tokį vidurkį prireikė 41 trigubo dublio reguliariajame sezone, o iš viso šis legendinis krepšininkas savo karjeroje atliko net 181.

R.Westbrookas turi labai realias galimybes pakartoti šį rekordą, tačiau kokią tikimybę prognozuoja ESPN?

ESPN krepšinio analitiko Kevino Peltono skaičiavimais, R.Westbrooko šansai vidutiniškai rinkti trigubą dublį siekia net 81 proc. „Thunder“ lyderis praėjusios nakties rungtynėse atliko jau savo 29 trigubą dublį, todėl iki O.Robertsono rekordo jam trūksta jau tik 12 tokių rungtynių.

ESPN nuotr./ESPN lentelė
ESPN nuotr./ESPN lentelė

Iki reguliariojo sezono pabaigos „Thunder“ liko sužaisti 23 rungtynes, todėl K.Peltonas kol kas prognozuoja R.Westbrookui 40 trigubų dublių, tačiau galimybė pavyti „Didįjį O“ tikrai yra.

Tačiau ši statistinė eilutė nėra tik gražūs skaičiai krepšininko pasirodymuose. „Thunder“ laimi net 79,3 proc. savo rungtynių, kai R.Westbrookas pasiekia trigubą dublį. Kai jam nepavyksta pademonstruoti tokio pasirodymo, tai šis skaičius krinta vos iki 36,6 proc.

ESPN nuotr./ESPN lentelė
ESPN nuotr./ESPN lentelė

Palyginti R.Westbrooko ir O.Robertsono skaičius po tiek pat rungtynių 1961–1962 metais, matome, kad legendinio „Bucks“ krepšininko trigubas dublis buvo kiek saugesnis.

„Thunder“ lyderiui taškai niekuomet nebus problema, tačiau rezultatyvūs perdavimai bei atkovoti kamuoliai dar turi galimybę nukristi iki vienženklio skaičiaus.

ESPN nuotr./ESPN lentelė
ESPN nuotr./ESPN lentelė

Nėra abejonių, kad Oklahomos krepšininkai bandys sėkmingai pabaigti sezoną, o tai reiškia, kad R.Westbrookas taip pat įjungs aukštesnę pavarą. Tikimybė – 81 proc., tačiau žinant „Thunder“ lyderio ryžtą kautis ji turėtų būti dar didesnė.

Šiuo metu Oklahomos klubas Vakaruose žengia septintas ir vis dar kaunasi dėl galimybės išvengti „Spurs“ atkrintamosiose varžybose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius