Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 01 04

San Antonijuje – prasčiausias Jono Valančiūno sezono mačas

Jonas Valančiūnas norės kuo greičiau pamiršti šį vakarą. „Toronto Raptors“ krepšininkai subyrėjo „San Antonio Spurs“ tvirtovėje 82:110 (18:29, 23:31, 17:28, 24:22), o lietuvis sužaidė prasčiausias sezono rungtynes.
Jonas Valančiūnas ir Kawhi Leonardas
Jonas Valančiūnas ir Kawhi Leonardas / „Scanpix“/AP nuotr.

Suprasti akimirksniu

  • „Raptors“ nušluoti San Antonijuje 82:110
  • Tai nerezultatyviausios „Raptors“ sezono rungtynės
  • J.Valančiūnas pelnė 2 taškus ir atkovojo 5 kamuolius
  • Tai prasčiausias lietuvio mačas šį sezoną

Rungtynes abi komandos sutiko kaip antros geriausios Vakarų ir Rytų konferencijose, tačiau intriga išgaravo dar iki pertraukos. „Spurs“ pradėjo susitikimą 26:10 ir nė sykio neleido „Raptors“ grėsmingiau priartėti.

J.Valančiūnas aikštėje praleido 22 minutes, pasižymėjo 2 taškais (1/5 dvit.), atkovojo 6 kamuolius, suklydo 1 ir prasižengė 2 kartus.

Taip nerezultatyviai lietuvis šį sezoną rungtyniavo tik sykį, o mažiau kamuolių buvo atkovojęs tik vieneriose rungtynėse.

San Antonijuje J.Valančiūnas neberungtyniavo nuo trečiojo kėlinio vidurio.

Starto penketo vidurio puolėją „Raptors“ gretose pranoko net 21-erių austras Jakobas Poeltlas, nuo suolo JV pakeitęs 4 taškais ir 9 atkovotais kamuoliais.

Tai buvo juodas vakaras ir „Raptors“ įžaidėjui Kyle'ui Lowry. Praėjusį mačą Los Andželę įmetęs 41 tašką, šįkart Toronto puolimo lyderis pasižymėjo 6 taškais – pirmą kartą vienženkliu taškų skaičiumi šį sezoną. K.Lowry prametė visus 7 tritaškius ir atliko vos 2 rezultatyvius perdavimus.

Tai buvo nerezultatyviausios ne tik K.Lowry, bet visos „Raptors“ komandos rungtynės šį sezoną.

„Spurs“ komandai Kawhi Leonardas ir LaMarcusas Aldridge'as pelnė atitinkamai 25 ir 23 taškus, kartu pataikę 19 metimų iš 28. Tiesa, toną San Antonijaus komandos puolimui uždavė prancūzas Tony Parkeris, per 23 minutes surinkęs 15 taškų ir išskirstęs 8 rezultatyvius perdavimus.

Vos tik 34-erių krepšininkas buvo prisėdęs ant atsarginių suolo, pirmojo kėlinio pabaigoje ir antrojo pradžioje „Spurs“ nepelnė taškų 5 min. 13 sek. Bet grįžęs ant parketo Tony sustygavo šeimininkų žaidimą ir padėjo iki pertraukos padidinti skirtumą 54:32.

Tai buvo 28-oji „Spurs“ pergalė per 35 rungtynes. Geriau San Antonijaus krepšininkai yra startavę tik du kartus – 2011 ir 2016 metais.

„Raptors“ šį sezoną dar nepasiekė pergalių prieš tris geriausias NBA komandas: triskart nusileido „Cleveland Cavaliers“, du – „Golden State Warriors“, sykį – „San Antonio Spurs“.

„Raptors“: D.DeRozanas 26, T.Rossas 17, C.Josephas 11, D.Carrollas 10.

„Spurs“: K.Leonardas 25, L.Aldridge'as 23, T.Parkeris 15 (8 rez. perd.), D.Lee 8.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius