-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2016 10 26

Šiemet NBA – daugiausiai užsieniečių lygos istorijoje

Trečius metus iš eilės NBA reguliarųjį sezoną pagrindinėse komandų sudėtyse pradės bent 100 ne JAV pilietybę turinčių krepšininkų. Šiemet pasiektas ir dar vienas rekordas, nes stipriausioje pasaulio krepšinio lygoje rungtyniaus net 113 užsieniečių iš 41 valstybės.
Mindaugas Kuzminskas
Mindaugas Kuzminskas / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 NBA

NBA oficialiai paskelbė, kad šį sezoną pradės net 113 užsienio krepšininkų, o visos 30 komandų turi bent vieną atstovą iš kitos pasaulio valstybės nei JAV. Stipriausioje pasaulio krepšinio lygoje daugiausiai tokių žaidėjų yra iš Europos (61) ir Afrikos (14).

Kalbant apie konkrečias šalis, tai daugiausiai atstovų turi Kanada (11), Prancūzija (10), Brazilija (9), o Australija ir Ispanija turi po 8 krepšininkus NBA.

Komanda, kuri turi daugiausiai užsieniečių savo sudėtyje yra „Jazz“. Jutoje rungtyniaus net 7 tokie žaidėjai. „Mavericks“, „Nuggets“, „Thunder“, „Magic“, „76ers“, „Spurs“ ir „Raptors“ turi po 6 atstovus.

Šią savaitę NBA debiutuos ir ne vienas aukštas naujokų biržos šaukimas, kuris į stipriausią pasaulio krepšinio lygą atvyko iš svetur. „Suns“ narys Draganas Benderis ir „Pelicans“ žaidėjas Buddy Hieldas ant parketo išbėgs jau šiąnakt.

Šios nakties rungtynės pirmosios jo karjeroje bus ir „Raptors“ komandos vidurio puolėjui Jakobui Poeltlui. Jis tapo pirmuoju Austrijos atstovu NBA.

Kaip žinia, Lietuvai stipriausioje pasaulio krepšinio lygoje atstovauja Jonas Valančiūnas, Mindaugas Kuzminskas ir Domantas Sabonis. Donatas Motiejūnas vis dar yra be sutarties.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius