Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 09 19

„Sports Illustrated“ abejonė – Donatas Motiejūnas nebeatsities po traumos?

„Šitas reitingas yra kvailystė!“ – rėžė „Boston Celtics“ žvaigždė Isaiah Thomasas, save išvydęs 45-oje „Sports Illustrated“ geriausių NBA žaidėjų šimtuko vietoje. Buvo ir daugiau nepatenkintų, o „Sports Illustrated“ netgi išleido papildomą straipsnį su paaiškinimu, kodėl kai kurių žaidėjų neįtraukė į šimtuką. Straipsnyje buvo paminėta ir Donato Motiejūno pavardė. Bet „Sports Illustrated“ ne juokais nerimauja dėl lietuvio ateities NBA.
Donatas Motiejūnas
Donatas Motiejūnas / „Twitter“ nuotr.

Pernai D.Motiejūnas pirmą kartą pateko į „Sports Illustrated“ šimtuką užimdamas 98-ąją vietą.

12 taškų ir 5,9 atkovoto kamuolio vidurkis ir visiškai kompensuota Dwighto Howardo netektis tada užbūrė prestižinį JAV sporto šaltinį: „Tai starto penketo kalibro žaidėjas. Intriguojantis, labai retų įgūdžių aukštaūgis.“

Bet kaip viskas keičiasi per metus. O tiksliau, kaip negailestingai sporte viską griauna traumos.

Vos 21 pozicija žemiau už Joną Valančiūną buvęs D-Mo iš reitingo iškrito. Beje, „Toronto Raptors“ atstovas savo ruožtu šiemet pakilo į 62-ąją poziciją.

Dėl nugaros traumos ir atsinaujinusių jos skausmų D.Motiejūnas 2015–2016 metų sezoną sužaidė tik 37 iš 82 rungtynių.

Nelemta trauma įstūmė 25-erių puolėją į nepatogią padėtį laisvųjų agentų turguje – jis vis dar nesusitarė su „Houston Rockets“ dėl naujos sutarties, nors šios savaitės pabaigoje NBA komandos rinksis į pasiruošimo stovyklas.

Motiejūno dienos geriausiųjų šimtuke gali būti suskaičiuotos visiems laikams.

Nors sezono pabaigoje D.Motiejūnas gavo galimybę pasireikšti, to neužteko, kad „Sports Illustrated“ įtrauktų jį į geriausiųjų šimtuką. Pavyzdžiui, ten vietos nebeatsirado ir tokiems žaidėjams kaip Derrickas Rose'as ar Joakimas Noah.

Bet dar labiau gąsdina „Sports Illustrated“ prognozė.

„Motiejūnas nepraėjo „Detroit Pistons“ medicininės patikros po sezono viduryje atliktų mainų, o tai yra baimę keliantis ženklas, – rašo Rohanas Nadkarni.

– Šią vasarą Motiejūnas būtų galėjęs tikėtis didelio kontrakto, bet jis vis dar be sutarties būtent dėl sveikatos neaiškumo. Motiejūnas buvo labai smagus žaidėjas. Bet jo dienos geriausiųjų šimtuke gali būti suskaičiuotos visiems laikams, nebent jis sugrįš pilna jėga“.

Pats D.Motiejūnas ne kartą minėjo, kad jaučiasi pasveikęs. O „Rockets“ apžvalgininkai sutaria – būdamas sveikas, D-Mo yra labai geras krepšininkas.

D.Motiejūnas turės galimybę įrodyti skeptikams, jog šie klydo. Greičiausiai šią savaitę paaiškės, ar tą darys kaip „Houston Rockets“ žaidėjas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius