-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2015 10 04

Su Jonu Valančiūnu dirbantis Jackas Sikma prašo kantrybės

Buvęs NBA čempionas Jackas Sikma žino, ko jis nori išmokyti Joną Valančiūną ir prašo jaunajam „centrui“ iš Lietuvos duoti laiko ir būti kantriems.
Joną Valančiūną asmeniškai treniruoja Jackas Sikma
Joną Valančiūną asmeniškai treniruoja Jackas Sikma

Užduotis nėra iš lengvųjų. Iki šiol J.Valančiūnas žaisdavo nugara į krepšį (back-to-basket) ir daugiausia savo taškų pelnydavo metimais iš po krepšio. Dabar tikimasi, kad lietuvis gali persiorientuoti į žaidimą atsisukus į krepšį (face-up) ir taškus pelnyti metimais iš vidutinio nuotolio.

Anot J.Sikmos, jeigu kas nors tikisi, kad šis perėjimas bus greitas ir lengvas, turės nusivilti.

„Aš žinau, nes pats tai praėjau – tai užima daug laiko ir pastangų. Svarbu jam priminti, kad, kai pasitaiko galimybės šitaip sužaisti, jis privalo tai padaryti“, – aiškino 14 metų NBA žaidęs profesionalas.

J.Valančiūnas ir J.Sikma savaitę kartu treniravosi Las Vegase prieš Europos čempionatą, o dabar J.Sikma sugrįžo į Vankuverį, kur treniruojasi „Raptors“. Tai nėra per daugiausiai laiko, tačiau progresas matyti.

Klubas ir J.Sikma stengiasi neperkrauti jaunojo vidurio puolėjo: „Mūsų prioritetas yra išmokyti jį jaustis patogiai metant atsisukus į krepšį ir atpažinti situacijas, kada yra geriausia tai daryti.“

Krepšinio specialistas tiki, kad uteniškis gali įvaldyti šį žaidimo aspektą ir taip pagerinti savo efektyvumą: „Jis yra pakankamai geras metikas. Užtenka pažiūrėti į jo baudų pataikymo statistiką. Tiesiog jis mokėsi krepšinio žaisdamas nugara į krepšį.“

Anot J.Sikma, jis su J.Valančiūnu labai greitai užmezgė ryšį ir suprato, ko jie vienas iš kito nori ir kaip tai pasiekti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius