Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 01 10

Pagyros amplua keičiančiam Domantui Saboniui: „Jis – kaip kempinė“

Domantas Sabonis grįžta prie jam labiau įprasto amplua. Prie trijų taškų zonos debiutinio NBA sezono pradžioje daugiausia besitrynęs puolėjas dabar vis dažniau pastebimas besistumdantis baudos aikštelėje. „Šiame judesyje mačiau jo tėvą Arvydą!“ – šaukė vienas NBA komentatorių, kai „Oklahoma City Thunder“ aukštaūgis įrideno du gražius taškus su pražanga Čikagoje. Tokių vaizdų komentatoriai artimiausioje ateityje gali matyti ir daugiau.
Domantas Sabonis
Domantas Sabonis / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Per dvejas pastarąsias NBA rungtynes D.Sabonis atliko daugiau baudų metimų (8) nei per 37 ankstesnes sezono dvikovas (7). Beje, visus pataikė.

Mažėja ir Domanto tolimų šūvių skaičius. Pavyzdžiui, lapkritį ir gruodį per rungtynes išmetęs atitinkamai vid. 2,7 ir 2,4 tritaškio, sausį 20-metis pradėjo atlikdamas po 1 tolimą metimą per susitikimą.

Sausio 4 ir 5 d. rungtynėse su „Houston Rockets“ ir „Charlotte Hornets“, t.y. dvejose iš eilės, D.Sabonis nemetė nė vieno tolimo metimo – taip tik antrą kartą šį sezoną.

Kita vertus, ir pataikymo procentas pradėjo gerokai šlubuoti. Nuo Kalėdų D.Sabonis realizavo tik 1 tritaškį iš 16 (6,25 proc.), kai lapkritį jo tritaškių pataikymas siekė 45,7, gruodį – 32,4 proc.

Dabar D.Sabonį dažniau matome po krepšiu.

VIDEO: Solidus D.Sabonio veiksmas po krepšiu

„Jis atlieka puikų darbą, – jaunąjį komandos draugą gyrė vidurio puolėjas Stevenas Adamsas. – Domas yra geras vaikis. Jis visuomet veržiasi mokytis ir sunkiai dirbti. Jis sugeria informaciją kaip kempinė.“

AFP/„Scanpix“ nuotr./Stevenas Adamsas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Stevenas Adamsas

Vidutiniškai 12,4 taško ir 7,7 atkovoto kamuolio renkantis „Thunder“ klubo starto penketo „centras“ žavėjosi, kad 20-metis turi natūralų poreikį mokytis.

„Jis ne iš tų, kurie tiesiog linkčioja galva ir pritaria. Nes paprastai naujokams belieka tik visada sakyti „taip“. Tačiau Domas uždavinėja daugybę įvairiausių klausimų, kad geriau perprastų NBA krepšinį. Tai labai gerai, nes tai rodo, kad jis natūraliai nori mokytis“, – pasakojo S.Adamsas.

Visas 39 rungtynes starto penkete pradėjęs D.Sabonis šį sezoną per vid. 21,2 minutės pelno 6,1 taško (42,7 proc. met.), sugriebia 3,6 atšokusio kamuolio ir atlieka 1,2 rezultatyvaus perdavimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius