-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2017 01 03

Unikalią statistiką rinkęs Domantas Sabonis gavo efektingą graikų monstro pamoką

Domantas Sabonis greitoje atakoje nuo tritaškio linijos bandė pristabdyti įsibėgėjusį Giannį Antetokounmpo. Tačiau graikų monstru pramintas puolėjas pradėjo aštrų prasiveržimą, kirto į baudos aikštelę, pakilo į orą ir savo unikaliomis ilgomis rankomis virš lietuvio galvos sukišo kamuolį į krepšį. „Milwaukee Bucks“ sirgaliai aikčiodami pašoko iš vietų – jie išvydo ne tik įspūdinga epizodą, bet ir pergalę prieš „Oklahoma City Thunder“ 98:94 (22:30, 28:26, 29:16, 19:22).
Giannis Antetokounmpo
Giannis Antetokounmpo / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Suprasti akimirksniu

  • „Thunder“ pralaimėjo Milvokyje 94:98.
  • „Thunder“ išbarstė 15 taškų persvarą.
  • D.Sabonis per 26 minutes nepelnė nė taško.
  • Tiesa, lietuvio +/- rodiklis buvo geriausias komandoje.

„Tai buvo dar vienerios rungtynės, iš kurių galėjau pasimokyti ir patobulėti“, – po pralaimėjimo Milvokyje sakė Domantas Sabonis, gavęs progą pasistumdyti ne tik su G.Antetokounmpo, bet ir kitu perspektyviu NBA aukštaūgiu Jabari Parkeriu.

22-ejų G.Antetokounmpo pelnė 26 taškus ir atkovojo 10 kamuolių, bet pergalę paskutinėmis sekundėmis įtvirtino Malcolmo Brogdono baudų metimai (98:94).

„Thunder“ dar galėjo išsigelbėti, tačiau Tony Snellas lemiamoje atakoje iškrapštė iš Russello Westbrooko kamuolį ir privertė NBA superžvaigždę suklysti.

R.Westbrookas pelnė 30 taškų ir atliko 6 rezultatyvius perdavimus, bet po pertraukos, kai komandai labiausiai reikėjo, pataikė tik 3 metimus iš 17.

„Gerai kovėmės gynyboje. Bet mums trūko tikslesnio žaidimo lemiamu metu. Tie lemiami išpuoliai galėjo pakeisti rungtynes“, – rungtynes reziumavo D.Sabonis.

D.Sabonis per 26 minutes nepelnė nė taško, per tiek laiko švystelėdamas vienintelį tolimą metimą. Puolėjas dar atkovojo 2 ir perėmė 1 kamuolį, atliko rezultatyvų perdavimą, suklydo 1 ir prasižengė 2 kartus.

Bet įdomu tai, kad D.Saboniui būnant aikštėje, „Thunder“ pelnė 11 taškų daugiau nei varžovai. Tai buvo geriausias +/- rodiklis Oklahomos komandoje.

VIDEO: G.Antetokounmpo dėjimas per D.Sabonį

D.Sabonis ir „Thunder“ jau užčiuopė pergalę, kai rungtynes galingai pradėjo 25:10. Tačiau trečiajame kėlinyje komanda tiesiog sustojo. R.Westbrookas per šį kėlinį prametė visus 8 metimus, o „Thunder“ iškart po pertraukos netiksliai atakavo 11 kartų. „Bucks“ perėmė iniciatyvą, išsiveržė į priekį 79:72 ir vėliau diktavo sąlygas aikštėje.

„Thunder“: R.Westbrookas 30 (9/28 met., 7 atk. kam., 6 rez. perd.), S.Adamsas 20 (9/11 dvit.), V.Oladipo 18, S.Christonas 11.

„Bucks“: G.Antetokounmpo 26 (10 atk. kam.), J.Parkeris 19, G.Monroe 15, J.Hensonas ir M.Brogdonas po 12.

VIDEO: „Thunder“ – „Bucks“ rungtynių santrauka

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius