Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 04 14

Vienam karaliui priklausantys Rytai: ar LeBronas Jamesas sulauks pasipriešinimo?

Vos viena diena liko iki NBA atkrintamųjų varžybų starto, o kovos Rytų konferencijoje turėtų būti ne ką mažiau atkaklios nei Vakaruose. Ar konferencijos čempionai „Celtics“ turės vargo su „Bulls“? O gal LeBronas Jamesas bus nustebintas Indianoje?
LeBronas Jamesas
LeBronas Jamesas / „Scanpix“ nuotr.

(1) „Celtics“ (53-29) – (8) „Bulls“ (41-41)

„Scanpix“/AP nuotr./Isaiah Thomasas
„Scanpix“/AP nuotr./Isaiah Thomasas

Tai tik pirmojo etapo atkrintamųjų varžybų pora, tačiau Bostono ekipai „Bulls“ gali pridaryti šiek tiek problemų. Čikagoje rungtyniauja Jimmy Butleris bei Dwyane'as Wade'as, o prieš pasibaigiant reguliariajam sezonui neblogą sportinę formą įgavo ir Nikola Mirotičius.

„Bulls“ laimėjo tris iš keturių tarpusavio mačų reguliariajame sezone, o šios dvi ekipos savo žaidimu yra labai skirtingos. Čikagos klubas meta mažai tritaškių ir puikiai kovoja dėl kamuolių, o „Celtics“ labiau vadovaujasi tolimais metimais bei turi nemažą skylę po krepšiais.

Bostono komanda yra ketvirta blogiausia komanda visoje NBA pagal atkovotus kamuolius bei 23 visoje lygoje pagal atliekamus blokus. Visą sezoną buvo kalbama, kad „Celtics“ reikia pastiprinimo po krepšiu, tačiau jokių pokyčių atlikta nebuvo.

Jeigu „Bulls“ komandai dar įkris tolimi metimai, tai galbūt jie šioje serijoje ir laimės vienerias ar dvejas rungtynes, tačiau galų gale laimės „Celtics“. Čikagos eksperimentas nepasiteisino, o savo užduotį patekti į atkrintamąsias jie jau atliko.

Įdomu tai, kad ESPN šiai serijai prognozuoja didžiausią tikimybę sulaukti staigmenos (29 proc.).

Prognozė: „Celtics“ 4-1.

(2) „Cavaliers“ (51-31) – (7) „Pacers“ (42-40)

„Scanpix“/AP nuotr./Paulas George'as neprilygo LeBronui Jamesui
„Scanpix“/AP nuotr./Paulas George'as neprilygo LeBronui Jamesui

NBA čempionai šiame reguliariajame sezone pademonstravo 22 gynybos reitingą visoje NBA. Per paskutines 26 rungtynes jie laimėjo vos 11 susitikimų, o žiniasklaidoje mirga begalės straipsnių, kad „Cavaliers“ šį sezoną jau nebėra favoritai laimėti NBA čempionų titulą.

Tačiau tai juk „Cavaliers“, o jie savo gretose turi geriausią krepšininką visame pasaulyje – LeBroną Jamesą. Rytų konferencija vis dar yra lyg karalystė, kurios valdovu yra puolėjas iš Klivlando, o pirmasis etapas jam tikrai nebus problema.

Taip, Paulas George'as yra geras varžovas „karaliui“, tačiau žvilgtelkite į praeitį ir pamatysite, jog L.Jamesas savo oponentą iš Indianos jau pamokė ne kartą.

Nesupraskite klaidingai, „Cavaliers“ palaikiau galbūt tik tuomet, kai joje rungtyniavo Žydrūnas Ilgauskas, tačiau vien praėjusių metų finalas įrodo, kad L.Jamesas atkrintamosiose yra visai kitas žaidėjas.

„Pacers“ taip pat nesužaidė labai jau stabilaus sezono, o šią savaitę nedidelę traumą patyrė Jeffas Teague. Nuo jo priklauso labai daug, tačiau Indianos klubas gali tikėtis daugiausia vienos pergalės.

Prognozė: „Cavaliers“ 4:0.

(3) „Raptors“ (51-31) – (6) „Bucks“ (42-40)

„Scanpix“ nuotr./Jonas Valančiūnas
„Scanpix“ nuotr./Jonas Valančiūnas

Dvi panašios komandos, kurios žaidžia lėtai, meta mažai tritaškių, tačiau jų pataikymo procentas iš toli yra visai neblogas. Abi ekipos taip pat prastai kovoja dėl atšokusių kamuolių, o būtent šis statistinis rodiklis gali nulemti kiekvieno mačo nugalėtoją.

Dėl šios priežasties labai svarbiu faktoriumi šioje serijoje gali tapti Jonas Valančiūnas, kurio darbas po krepšiais bus labai svarbus. Praėjusiais metais žavėjomės lietuvio pasirodymu atkrintamosiose? Šiemet gali nutikti panašiai, jeigu Kyle'as Lowry susidurs su sunkumais grįždamas po traumos.

Tiesa, jis jau žaidė paskutinėse ketveriose reguliariojo sezono rungtynėse, o pernelyg didelių problemų neturėjo.

Šioje poroje viskas labai paprasta. Žaidimas tikrai nebus toks simpatiškas, kaip bet kurioje kitoje serijoje, o „Raptors“ turėtų žengti toliau be didesnio vargo. Toronto klubas, pasipildęs P.J.Tuckeriu ir Serge'u Ibaka, atrodo labai galingai gynyboje, o ji turėtų sukaustyti jaunąją „Bucks“ ekipą.

Prognozė: „Raptors“ 4:1.

(4) „Wizards“ (49-33) – (5) „Hawks“ (43-39)

„Scanpix“ nuotr./Johnas Wallas
„Scanpix“ nuotr./Johnas Wallas

NBA sostinės komanda šį sezoną pagaliau atrado savąjį žaidimą, o Breadley Bealas sužaidė geresnį sezoną, negu iš jų tikėjosi daugelis. „Wizards“ yra viena pavojingiausių komandų šiose atkrintamosiose varžybose, o „Hawks“ jiems tikrai neturėtų būti rimtas varžovas.

Vašingtono klubo puolimas prieš Atlantos ekipos gynybą, o galų gale į antrąjį etapą žengs „Wizards“.

Atvirai kalbant, „Hawks“ man yra pati paslaptingiausia atkrintamųjų komanda, kurios aš visiškai nesuprantu. Ar tai yra gera ekipa? Ar ji pralaimės 0:4? Spręsti sunku. Todėl vadovaujuosi tuo, kad „Wizards“ šį sezoną tikrai man sukėlė labai malonų įspūdį.

Prognozė: „Wizards“ 4:1.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius