Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 09 24

Vienas dalykas, kurį sieks pagerinti kiekviena Vakarų konferencijos NBA komanda

Rugsėjo pabaigoje prasidės NBA treniruočių stovyklos, o jose nemažai darbo turės visos lygos komandos. Šį kartą „Fox Sports“ kviečia pažvelgti į Vakarų konferencijos ekipas ir išsiaiškinti po vieną dalyką, ties kuriuo reikės labai sunkiai dirbti prieš reguliariojo sezono pradžią.
Steve'as Kerras ir Kevinas Durantas
Steve'as Kerras ir Kevinas Durantas / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 NBA

„Los Angeles Lakers“

„Scanpix“/AP nuotr./D'Angelo Russellas
„Scanpix“/AP nuotr./D'Angelo Russellas

Ilgametė „Lakers“ žvaigždė Kobe Bryantas baigė karjerą, todėl Los Andžele visas dėmesys bus skiriamas jauniesiems ekipos talentams. D'Angelo Russellui bus patikėta vadovauti komandos puolimui, o naujasis treneris Luke'as Waltonas treniruočių stovykloje bandys greitai įdiegti savo žaidimo sistemą.

Buvęs „Warriors“ asistentas bei „Lakers“ žaidėjas L.Waltonas atskleidė, kad antrasis šių metų naujokų biržos šaukimas Brandonas Ingramas iš karto negaus vietos startiniame penkete, tačiau tai yra suprantama. Naujokas minutes turės išsikovoti, o Los Andželo klubo žaidėjai privalo ruoštis labai ilgam ir sunkiam NBA sezonui.

„Phoenix Suns“

„Scanpix“ nuotr./Devinas Bookeris
„Scanpix“ nuotr./Devinas Bookeris

„Suns“ situacija yra labai panaši, nes klube yra daug jaunų žaidėjų, kuriems reikia laiko tobulėti. Vienintele bėda gali tapti tai, kad Brandonas Knightas, Ericas Bledsoe ir Tysonas Chandleris norės rungtyniauti daug, o tuomet mažėja galimybė aikštėje pasirodyti komandos jaunimui.

Ekipos treneris Earlas Watsonas treniruočių stovykloje turės išsiaiškinti, kaip į rotaciją įdėti jaunąją komandos žvaigždę Deviną Bookerį bei kitus perspektyvius žaidėjus: Tylerį Ulisą, Draganą Benderį bei Marquese'ą Chrissą.

„Minnesota Timberwolves“

„Scanpix“/AP nuotr./Karlas-Anthony Townsas
„Scanpix“/AP nuotr./Karlas-Anthony Townsas

Tomas Thibodeau šią vasarą perėmė „Wolves“ vairą kaip vyriausiasis treneris bei generalinis vadybininkas, todėl Minesotos komanda turėtų gerokai patobulėti gynyboje.

Strategas yra žinomas už tai, kad jo auklėtiniai visada deda maksimalias pastangas, todėl gynybos reitingas turėtų būti geresnis nei praėjusiais metais (27-as visoje NBA).

Bus įdomu pamatyti, kiek T.Thibodeau sugebės išspausti iš savo jaunųjų superžvaigždžių: Andrew Wigginso, Zacho Lavine ir Karlo-Anthony Townso.

„New Orleans Pelicans“

„Scanpix“ nuotr./Anthony Davisas
„Scanpix“ nuotr./Anthony Davisas

Tarpsezonis „Pelicans“ klubui buvo ne itin sėkmingas, nes buvo prarasti pagrindinės rotacijos krepšininkai. Ryanas Andersonas ir Ericas Gordonas nusprendė savo karjeras pratęsti „Houston Rockets“ komandoje.

Pagrindinis ekipos įžaidėjas Jrue Holiday praleis sezono pradžią dėl žmonos ligos, todėl tai reiškia, kad „Pelicans“ klubas sezoną pasitiks gerokai susilpnėjęs. Panašu, kad Anthony Davisas neturės pagalbos, o ypatingo sezono tikėtis nereikėtų.

Kalbant apie treniruočių stovyklos užduotis, tai mažai ką joje galima bus pakeisti neturint pakankamai talento.

„Denver Nuggets“

AFP/„Scanpix“ nuotr./Emmanuelis Mudiay
AFP/„Scanpix“ nuotr./Emmanuelis Mudiay

Denverio komanda turi visai neblogų jaunų krepšininkų (Emmanuelis Mudiay, Jusufas Nurkičius ir Nikola Jokičius). Ekipa treniruočių stovykloje bandys rasti žaidimo planą, kuris tiktų šiems perspektyviems talentams bei jau ne pirmą sezoną „Nuggets“ klube rungtyniausiantiems Danillo Gallinariui bei Kenethui Fariedui.

„Sacramento Kings“

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./DeMarcusas Cousinsas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./DeMarcusas Cousinsas

Didžiausi Sakramento pokyčiai šią vasarą įvyko trenerių štabe. Nuo šiol „karaliams“ vadovaus Dave'as Joergeris, o pagrindinė jo užduotis yra labai greitai rasti bendrą kalbą su „Kings“ lyderiu DeMarcusu Cousinsu.

Tačiau tai jokiu būdu nereiškia, kad Sakramento komanda turi bet kokias viltis patekti į atkrintamąsias varžybas. Naujajam ekipos strategui reikia sukurti naują sistemą, kuria patikės „Kings“ komandos žvaigždė ir galbūt ateityje galima bus galvoti apie pirmąjį aštuntuką Vakaruose.

„Utah Jazz“

„Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr./Gordonas Haywardas
„Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr./Gordonas Haywardas

Jutos komanda artėjantį sezoną turėtų žengti didelį žingsnį į priekį. Viena geriausiai besiginančių NBA ekipų vasarą pasipildė Joe Johnsonu, George'u Hillu bei Borisu Diaw.

Treniruočių stovykloje Quinas Snyderis turės gerokai padirbėti, kad atrastų tinkamą rolę visiems žaidėjams, tačiau įsibėgėjus sezonui „Jazz“ turėtų atrodyti puikiai.

„Houston Rockets“

AFP/„Scanpix“ nuotr./Jamesas Hardenas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Jamesas Hardenas

Jamesas Hardenas praėjusiais metais statistiškai rungtyniavo dar geriau nei tuomet, kai balsavime dėl MVP apdovanojimo liko antras. Tačiau „Rockets“ tiesiog sužaidė labai prastą sezoną.

Barzdotasis gynėjas pripažino, kad praėjusiais metais jis nerado bendros kalbos su Dwightu Howardu, todėl pastarasis išvyko į „Hawks“. Hjustono komandą nuo šiol treniruos puolimo guru Mike'as D'Antoni, o J.Hardenas atrodo labiau motyvuotas nei bet kada. Galima tikėtis sunkiai dirbančių „Rockets“ narių bei kovingo 2016-2017 m. sezono.

„Memphis Grizzlies“

„Scanpix“/„The Commercial Appeal“/TNS/„Sipa USA“ nuotr./Mike'as Conley
„Scanpix“/„The Commercial Appeal“/TNS/„Sipa USA“ nuotr./Mike'as Conley

Mike'as Conley vasarą gavo didžiausią sutartį visoje NBA istorijoje, kai „Grizzlies“ jam pasiūlė 153 mln. JAV dolerių per penkerius metus. Memfio klubui nuo artėjančio sezono vadovaus ilgametis „Heat“ strategas Davidas Fizdale'as.

Dideli pinigai buvo sumokėti Chandleriui Parsonui, todėl treniruočių stovykla bus labai reikalinga, jog „Grizzlies“ treneris susipažintų su komanda bei įdiegtų naują žaidimo sistemą.

„Dallas Mavericks“

AFP/„Scanpix“ nuotr./Dirkas Nowitzki
AFP/„Scanpix“ nuotr./Dirkas Nowitzki

Dirkas Nowitzki vis dar yra pagrindinė „Mavs“ žvaigždė, tačiau kiekvieną vasarą keičiasi jį supantys krepšininkai.

Šis tarpsezonis – ne išimtis.

Dalase nuo artėjančio sezono rungtyniaus Harrisonas Barnesas ir Andrew Bogutas, o treniruočių stovykloje Rickas Carlisle'as dar kartą bandys pritaikyti esamus krepšininkus savo krepšinio stiliui.

„Portland Trail Blazers“

„Scanpix“ nuotr./Daminas Lillardas
„Scanpix“ nuotr./Damienas Lillardas

Pagrindinis klausimas žengiant į treniruočių stovykla Portlando ekipai yra: ar komanda jau pasiekė savo lubas praėjusį sezoną?

Praėjusį sezoną daugelis „Blazers“ klubui prognozavo dugną Vakarų konferencijoje, o šie sugebėjo nukeliauti iki antrojo Vakarų konferencijos atkrintamųjų varžybų etapo.

Portlando komanda vasarą netaupė pinigų ir pratęsė sutartis su savo jaunaisiais krepšininkais ir pasirašė naujus kontraktus su Evanu Turneriu ir Festusu Ezeli. Žinoma, atkrintamosiose „Blazers“ padėjo Blake'o Griffino ir Chriso Paulo traumos, tačiau bus įdomu pamatyti, ar ši ekipa bus dar stipresnė 2016-2017 m. sezone.

„Los Angeles Clippers“

„Scanpix“ nuotr./Blake'as Griffinas
„Scanpix“ nuotr./Blake'as Griffinas

Sveika „Clippers“ komanda turėtų būti Vakarų konferencijos elite. Jos branduolys (C.Paulas, B.Griffinas ir DeAndre Jordanas) išliko Los Andžele, todėl Docas Riversas turėtų dar sykį juos paversti viena pavojingiausių NBA komandų.

„Oklahoma City Thunder“

„Scanpix“ nuotr./Russellas Westbrookas
„Scanpix“ nuotr./Russellas Westbrookas

Kevinas Durantas išvyko, todėl tai tapo Russello Westbrooko komanda. „Thunder“ vis dar gali būti rimta grėsme Vakaruose, tačiau treniruočių stovyklos Oklahomos klubui reikia, kad ekipos treneris išsiaiškintų naują R.Westbrooko vaidmenį ekipoje.

„San Antonio Spurs“

„Scanpix“ nuotr./Kawhi Leonardas
„Scanpix“ nuotr./Kawhi Leonardas

Timas Ducanas šią vasarą baigė savo įspūdingą karjerą, todėl komanda nuo šiol priklauso Kawhi Leonardui. Laisvųjų agentų rinkoje buvo sumedžiotas Pau Gasolis, o šalia Tony Parkerio, Manu Ginobili ir LaMarcuso Aldridge'o jis sudarys vieną geriausių komandoje visoje lygoje.

„Golden State Warriors“

USA Today Sports/Kevinas Durantas
USA Today Sports/Kevinas Durantas

Treniruočių stovykla Ouklando ekipai gali būti žymiai labiau reikalinga nei jums gali atrodyti. „Warriors“ praėjusį sezoną reguliariajame sezone laimėjo net 73 rungtynes, tačiau artėjančius metus pasitiks be didelės daugumos savo atsarginių krepšininkų.

Žinoma, K.Duranto atėjimas bėgant laikui pavers „karius“ nesustabdoma jėga NBA, tačiau tam gali prireikti šiek tiek laiko.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius