Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 11 18

43 naudingumo balus LMKL surinkusi 17-metė: „Stengiausi dėl komandos“

Lietuvos moterų krepšinio lygos (LMKL) aštuntasis turas pažymėtas skambia ir sensacinga pergale. Vilniaus „Jaunųjų talentų“ ekipa ne tik metė iššūkį LMKL vicečempionei Marijampolės „Sūduvai“, bet ir laimėjo rungtynes rezultatu 86:72. Pirmuoju smuiku šioje dvikovoje grojo, naudingiausia savaitės žaidėja tapo ir vilnietes į pergalę atvedė 17 metų puolėja Laura Juškaitė.
Laura Juškaitė
Laura Juškaitė / Alfredo Pliadžio nuotr.

17 metų 186 cm ūgio krepšininkė per 33 žaidimo minutes į Marijampolės „Sūduvos“ krepšį įmetė 29 taškus (10/19 dvit. 9/11 baud), sugriebė 11, perėmė 4 kamuolius, atliko 7 rezultatyvius perdavimus, blokavo 3 varžovių metimus, išprovokavo 11 pražangų, gavo bloką, taisykles pažeidė 4 sykius, suklydo 5 kartus ir surinko net 43 naudingumo balus.

Jaunoji krepšininkė tikino, kad pasitikėjimo savimi aikštelėje jai netrūko, nes jautė didelį trenerio pasitikėjimą. Visgi L.Juškaitė LMKL.lt teigė, kad ji visada labiau stengiasi ne dėl asmeninių, bet komandinių rezultatų.

– Rungtynės prieš „Sūduvos“ ekipą jums buvo tik antros šį sezoną LMKL. Ar nebuvo jaudulio?

– Negalėčiau pasakyti, kad buvo kažkoks jaudulys. LMKL žaidžiu jau ne pirmą sezoną, jaučiu trenerio pasitikėjimą, todėl šios rungtynės nebuvo kažkuo ypatingos.

– Kaip pavyko taip puikiai sužaisti prieš tokią stiprią komandą?

– Tokio pasirodymo tikrai nesitikėjau. Tiesiog treneris pasitikėjo, sakė žaisti, nieko nebijoti ir viskas pasisekė.

Mūsų komanda jauna, todėl pagrindinis tikslas – rodyti kuo geresnį žaidimą ir iškovoti kuo daugiau pergalių. Kažkokių asmeninių tikslų išskirti negalėčiau.

– Ar toks pasirodymas suteiks daugiau pasitikėjimo savimi?

– Pasitikėjimo aikštelėje niekada netrūko. Manau, kad toks pasiekimas motyvuos dar labiau stengtis ir siekti dar geresnių rezultatų.

– Kokias galėtumėte įvardinti savo stipriąsias puses aikštėje?

– Manau, kad aikštelėje labiausiai pasižymiu prasiveržimais. Dažniausiai stengiuosi skirstyti kamuolius kolegėms ir žaisti komandinį krepšinį.

– Ką po tokio puikaus pasirodymo sakė treneris, komandos draugės?

– Asmeniškai treneris nieko nepasakė, tiesiog gyrė visą komandą, sakė, kad gerai žaidėme ir džiaugėsi, jog pavyko pasiekti tokią pergalę. Labiau džiaugėmės ne asmeniniais pasiekimais, bet pergale.

– Ar sulaukėte daug sveikinimų po tokios pergalės ir puikaus asmeninio pasirodymo? Draugai sveikino socialiniuose tinkluose?

– Buvo keletas tokių draugų, kurie parašė žinutes, pasveikino ir kartu pasidžiaugė. Sveikino, kad pavyko pasiekti tokią pergalę.

– Kokie jūsų asmeniniai ir klubo tikslai šį sezoną?

– Mūsų komanda jauna, todėl pagrindinis tikslas – rodyti kuo geresnį žaidimą ir iškovoti kuo daugiau pergalių. Kažkokių asmeninių tikslų išskirti negalėčiau. Tiesiog norisi kuo daugiau stengtis ir padėti ekipai laimėti.

– Galima sakyti, kad ši pergalė bus įspėjimas varžovėms, kad negalima nuvertinti „Jaunųjų talentų“?

– Greičiausiai, kad taip. Dabar varžovės buvo nelabai susikaupusios, o mums pavyko tuo pasinaudoti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius