-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2009 12 01

A.Brazys – naujasis „Žalgirio“ sporto direktorius

Daugkartiniai Lietuvos krepšinio lygos (LKL) čempionai nuo šiol turi žmogų, kuris rūpinsis visais sportiniais Kauno „Žalgirio“ sistemos reikalais. Buvęs ilgametis komandos žaidėjas bei treneris Algirdas Brazys „Žalgirio“ administracijoje užims sporto direktoriaus kėdę.
Algirdas Brazys
Algirdas Brazys praėjusį sezoną dar treniravo Krasnojarsko komandą. / „Scanpix“/Valdo Kopūsto nuotr.

Rūpinimasis „Žalgirio“ pagrindinės komandos ir dublerių ekipos žaidėjais, naujų krepšininkų į abi komandas paieška, jaunųjų A.Sabonio krepšinio mokyklos ir kitų Lietuvos sporto mokyklų talentų stebėjimas – tai tik kelios iš sričių, už kurias bus atsakingas naujasis sporto direktorius.

A.Brazys į „Žalgirį“ grįžta po septynerių metų pertraukos. Daugiau nei dešimtmetį legendinei Kauno ekipai kaip žaidėjas atidavęs A.Brazys 1995 metais pradėjo trenerio karjerą. Jis buvo Jono Kazlausko asistentas „Žalgiriui“ skinant įsimintinas pergales Europoje, o vėliau tapo ir komandos vyriausiuoju treneriu bei 2001 metais iškovojo LKL čempiono žiedą.

Vyriausiojo trenerio poste 47 metų specialistas du sezonus darbavosi ir Sankt Peterburgo „Spartak“ komandoje, su Tartu „Rock“ krepšininkais 2007 metais tapo Estijos čempionu, o praėjusį sezoną baigė būdamas Krasnojarsko „Enisey“ ekipos strategas.

„Sporto direktoriaus pareigos bus nauja patirtis. Tačiau mano gyvenime viskas vyko nuosekliai: krepšininkas, vėliau – žaidžiantysis treneris, dar vėliau – trenerio asistentas ir vyriausiasis treneris. Sporto direktoriaus darbas yra neatsiejamas nuo krepšinio, kuriame sukaupiau pakankamai patirties. Labai malonu, kad „Žalgirio“ vadovai parodė pasitikėjimą pakviesdami mane į tokias pareigas“, – oficialiai „Žalgirio“ interneto svetainei sakė A.Brazys.

– Kokias konkrečias funkcijas atliks „Žalgirio“ sporto direktorius?

– Mano darbas daugiausia apims visos Kauno „Žalgirio“ piramidės koordinavimą. Juk „Žalgiris“ turi ne tik pagrindinę komandą, bet ir jaunimo ekipą bei šalia esančią A.Sabonio krepšinio mokyklą, kuri yra tikra talentų kalvė. Norint pasiekti rezultatą reikia, kad visos grandys funkcionuotų sklandžiai. „Žalgirio“ treneriai turi pakankamai darbo su pagrindinės komandos žaidėjais ir tikrai ne visada spėja pažiūrėti dublerių ekipos rungtynes ar juo labiau perspektyviausių A.Sabonio krepšinio mokyklos krepšininkų žaidimą. Tad mano užduotis bus tapti ta viską jungiančia dalimi, kuri padėtų ne tik klubo vadovams priimti sprendimus, tačiau ir pagelbėtų komandos treneriams, padėtų jiems aprėpti visą informaciją.

– Pastaruoju metu dirbote užsienyje. Ar nebuvote atitrūkęs nuo „Žalgirio“ aktualijų?

– „Žalgirį“ stebiu visą gyvenimą. Nuo pat vaikystės iki šių dienų man „Žalgiris“ yra brangus. Jei kurį laiką nedirbau klube, tai nereiškia, kad buvau atitrūkęs nuo komandos aktualijų. Bastytis po pasaulį irgi yra pakankamai įdomu, kad ir pabuvoti Sibire, kuriame dirbau praėjusį sezoną, tačiau visada maloniausia grįžti į savo namus. Kai pabūni 5 000 kilometrų nuo savo šalies, supranti, ką reiškia patarlė „svečiuose – gerai, bet namuose – geriausia“.

– Kaip vertinate „Žalgirio“ žaidimą šiame sezone?

– „Žalgirio“ žaidimo kokybė nėra bloga. Žinoma, kaip sakoma, geriau yra blogiau žaisti, bet daugiau laimėti. Nepaisant to, LKL ir BBL čempionatuose žalgiriečiai laimi viską. Eurolygoje iš tikro galima pastebėti problemą žaidžiant išvykose, tačiau turime labai neblogą šansą tai paneigti jau šią savaitę. Šiek tiek apmaudu, kad nepavyko pasinaudoti aikštės pranašumu žaidžiant namuose, kur esame tikrai galingi. Tačiau „Žalgirio“ tikslai nesikeičia. Manau, kad ir su šia sudėtimi komanda yra pajėgi būti tarp šešiolikos stipriausiųjų. Pastiprinimo komandai galbūt reikia, tačiau pirmiausia mažiau rungtyniaujantys krepšininkai turi suprasti, kad jei jų indėlis bus pakankamas, to papildymo gali net neprireikti. Jauni žaidėjai turi visus šansus įrodyti, kad yra verti būti „Žalgirio“ dalis.

– Kokius uždavinius esate išsikėlęs sau?

– Norisi, kad tavo darbus vertintų, kai juos atliksi. Stengsiuosi būti naudingas kuo įvairesniais klausimais. Mano darbas nebus vien tik administracinis, dalyvausiu ir komandos treniruočių procese. Nors viskas sueina į pergalių ir pralaimėjimų stulpelį, krepšinis nėra tik skaičiai, laimėjai ar pralošei. Tai darbas su žmonėmis, todėl bendrausiu tiek su visų komandų treneriais, tiek su žaidėjais. Kiekvieno jų charakteris, norai ar galimybės gali skirtis, tačiau dirbsime tam, kad rastume bendrą kalbą. Visa tai stengsimės paversti į tuos kuo didesnius skaičius laimėjimų grafoje.

– Darbuositės tik sporto srityje ar prisidėsite ir prie kitos „Žalgirio“ veiklos?

– Manau, kad darbo sporto srityje tikrai netrūks, tačiau, žinoma, jei reikės, prisidėsiu patarimais ir kitose srityse. Iš tiesų galima tik džiaugtis, kad atėjęs į paprastas LKL ar BBL varžybas išvysti beveik pilną Kauno sporto halę. Nors „Žalgiris“ žmonėms rūpėjo visada, anksčiau gerbėjai būdavo aktyvūs tik per Eurolygos rungtynes. Dabar galima atkreipti dėmesį, kad varžybas stebi vis daugiau jaunimo. Jis yra pritraukiamas į rungtynes įvairiomis akcijomis.

Labai sveikintina idėja yra kurti „Žalgirio“ garbės klubą. Suteikiama galimybė visiems komandos gerbėjams tapti „Žalgirio“ dalimi mane tikrai žavi. Džiugu, kad šiose srityse neblogai darbuojamasi. Galiu pasidžiaugti ir „Žalgirio“ treniruočių centro lygiu. Man treniruojant „Žalgirį“ tekdavo dirbti daug prastesnėmis sąlygomis. Labai gerai, kad dabar nebereikia rūpintis tokiais elementariais dalykais kaip temperatūra salėje ar skųstis dėl neerdvios drabužinės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius