-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 12 31

A.Trifunovičius: „Kuo smarkiau kuo nors tikėsi, tuo daugiau šansų, kad tai išsipildys“

Vilniaus „Lietuvos ryto“ komanda – ant bangos. Į beišvažiuojantį traukinį įšokę ir į tolimesnį Eurolygos etapą patekę vilniečiai neranda lygių ir vietiniame fronte. Paskutiniame mače prieš naujuosius metus šalies čempionai „Kalnapilio-Lietuvos krepšinio lygos“ (LKL) rungtynėse savo žiūrovų akivaizdoje nepasigailėjo puikų žaidimą šį sezoną demonstruojančių Prienų „Rūdupio“ krepšininkų.
Rungtyniu akimirka
A.Trifunovičius / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Po šio susitikimo mintimis su žiniasklaidos atstovais sutiko pasidalinti vyriausiasis „Lietuvos ryto“ strategas Aleksandaras Trifunovičius. Specialistas ne tik išsakė savo nuomonę apie mačą, bet ir pranešė apie Martyno Gecevičiaus traumą. 43 metų serbas nepaneigė sklindančių gandų, kad sostinės klubas ieško pasistiprinimo bei ragino tikėti savo komanda.

– Treneri, ką manote apie šias rungtynes?

– Na nežinau, manau savo darbą atlikome, žaidėme savo aikštėje, koncentravomės į gynyba, padarėme porą klaidų, tačiau atsigriebėme puolant. Visada gali būti geriau, tačiau šįkart sugebėjome varžovams diktuoti savo žaidimo ritmą ir rungtynių gale labai padidinome persvara. Mano klaida galėjo būti ta, jog žaidėjų rotaciją dariau lyg Eurolygoje – tai sukėlė šiokių tokių nesusipratimų aikštėje, tačiau vėliau susitvarkėme ir darbą atlikome iki galo. Dabar turėsime dviejų dienų pertrauką, o nuo sausio antros vėl pradėsime rimtą darbą.

– Šiandien nerungtyniavo Martynas Gecevičius. Krepšininkui buvo leista pailsėti?

–  Medikai sakė, kad Gecevičiaus situacija pavojinga, ir krūvis gali išprovokuoti didesnę traumą – jis buvo traumuotas pirmą minutę mače su Zagrebo „Cibona“ (susitikimas vyko gruodžio 23 d. – red.) ir nuo tada jis – traumuotas. Jis galėjo šiandien žaisti, bet nusprendėme nerizikuoti.

– Kokią traumą patyrė M.Gecevičius?

– Susižeidė kulną, ne taip silpnai, kaip gali pasirodyti. Medikai siūlė nežaisti iki Naujųjų metų.

– Ką galėtume pasakyti apie Simą Buterlevičių? (Į „Rūdupio“ krepšį įmetė 19 taškų (5/5 trit.) ir buvo rezultatyviausias klube – red.).

– Simas – šaunus vaikinas, kai buvau čia pirmą kartą, jis šauniai pasirodė. Jis labai subrendęs,  drąsus, ir kaip krepšininkas, ir kaip žmogus. Jis –  „kietas“,  gera mūsų komandos dalis, daug treniruojasi, tačiau jo pozicija daugmaž jau užpildyta, todėl kartais jam sunku skirti laiko. Manau, tai perspektyvus žaidėjas, iš jo daug galima tikėtis ateityje.

– Sklando gandai, kad „Lietuvos rytas“ ieško naujų žaidėjų. Tai tiesa?

– Žinot , kad ir kaip yra gerai, visada gali būti geriau. Butų naudinga padaryti šiokių tokiu pakeitimų, bet aišku, reikia žiūrėti iš finansinės pusės… Na matot, apie „Lietuvos rytą“ ir Kauno „Žalgirį“ visuomet sklando įvairiausių gandų. Niekas  prieš mėnesį netikėjo, kad su šia komanda galime patekti į „Top 16“ etapą, tačiau patekome, ir manau, jog sportininkai nusipelno pasitikėjimo – ši komanda yra pajėgi žaisti. Aišku, reikia pažiūrėti, ar mums ko nors reikia, ar ką nors galime gauti. Atsisakėme Igorio Miloševičiaus, nes jo pozicijoje žaidėjų yra ir taip per daug. Atsižvelgdami į finansinę situaciją, bandysime ieškoti, gal atsiras koks žaidėjas, galintis sutvirtinti mūsų komandą.

– Ką galite pasakyti apie šiuos metus?

– Negaliu kalbėti apie visus metus, nes dar nebaigti reikalai. Komanda gerai padirbėjo, naujai atėję Šarūnas Jasikevičius ir Khalidas El–Aminas pakeitė atmosferą ekipoje ir suteikė pasitikėjimo žaidėjams. Labai stipriai dirbome nuo tos dienos, kai atėjau, tačiau viskas dar ne iki galo vyksta taip, kaip norėčiau. Reikalai taisosi, geriname tai, ko anksčiau negebėdavom pagerinti. Na, šis sezonas buvo sunkus, Bradas Newley buvo traumuotas 2 savaitėms, po 3 savaites žaisti negalėjo Kenanas Bajramovičius ir Artūras Jomantas. Visa tai taip pat trukdė mums įsibėgėti, bet tikėjome ir atėjome iki ten, kur esame dabar – „Top 16“ etapo. Krepšinio sirgaliai galės mėgautis gavę dar 3 šaunius oponentus, nes visuose krepšeliuose  yra tik stiprios komandos. Reikia tikėti – kuo smarkiau kuo nors tikėsi, tuo daugiau šansų, kad tai išsipildys.

– Ką galėtumėte  palinkėti komandai ir jos aistruoliams?

– Žaidėjams ir jų šeimoms pirmiausia linkiu sveikatos bei smagaus laiko, praleisto kartu, taip pat linkiu  jiems mėgautis savo darbu. Sirgaliams linkiu ir toliau mylėti krepšinį taip, kaip jį jie myli dabar.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius