Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 01 19

Aleksandras Trifunovičius: „Martyno Gecevičiaus trauma viską apvertė aukštyn kojom“ (nuotraukos)

Po pirmo pralaimėjimo Eurolygos „Top-16“ etape Vilniaus „Lietuvos ryto“ vyriausiasis treneris Aleksandras Trifunovičius tvirtino, kad Martyno Gecevičiaus trauma rungtynes apvertė aukštyn kojomis.
M.Gecevičius susižeidė antrajame kėlinyje
Martynas Gecevičius (kairėje) susižeidė antrajame kėlinyje. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Rungtynes „Siemens“ arenoje  Lietuvos čempionai Atėnų „Panathinaikos“ ekipai pralaimėjo rezultatu 59:80.

„Tai buvo dvi skirtingos rungtynių pusės. Pirmoje dalyje žaidėme taip, kaip planavome, išskyrus kelias klaidas, tačiau paskui M.Gecevičiaus trauma viską apvertė. Nesakau, kad su Martynu būtume laimėję, bet jo tikrai labai trūko.

Praradome žmogų, kuris rezga atakas ir yra didelė jėga puolime. Pasitvirtino mano nuogąstavimai: išvykus Šarūnui Jasikevičiui mums stigo dar vieno žmogaus, kuris galėtų įžaisti kamuolį.

Manau, žaidimas antroje pusėje būtų pasisukęs kita linkme, jei Martynas būtų galėjęs tęsti rungtynes. Nors Dmitris Diamantidis keletą metų buvo renkamas geriausiai besiginančiu Eurolygos žaidėju, Martynas prieš jį žaidė labai gerai.

Vis dėlto gydytojas pasakė, kad geriau nerizikuoti ir daugiau neleisti jam žaisti. Meldžiu, kad tai nebūtų rimta trauma, bet kol kas negalime pasakyti, kiek rimta“, – kalbėjo A.Trifunovičius.

Serbas taip pat pabrėžė, kad jo auklėtiniams trūko tarpusavio ryšio. „Trūko susiklausymo tiek ginantis, tiek puolant. Ką prarasdavome gynyboje, nesugebėdavome kompensuoti puolime. Tos klaidos, kurių ypač daug padarėme antroje rungtynių dalyje, sako, kad atakavome nepakankamai protingai.“

A.Trifunovičius vylėsi, kad komandos naujokas D.J. Strawberry, kuris į Vilnių atvyks rytoj, į komandos žaidimą įsilies kaip įmanoma greičiau.

„Jau rytoj jis turėtų pasirodyti treniruotėje. Dabar, kai yra neaiški Martyno situacija, ypač svarbu, kad į komandos žaidimą jis įsilietų kaip įmanoma greičiau. Stengsimės tai padaryti. Taip, Simo Jasaičio forma gerėja ir tai džiugina, bet reikia suprasti, kad jis penkis mėnesius buvo be krepšinio. Jis žaidžia protingai, įneša į mūsų žaidimą racionalumo, bet kol kas negalima tikėtis per daug.“ 

Željko Obradovičius: „Gerai gynėmės, protingai puolėme“

„Tikėjomės sunkių rungtynių. Visų pirma dėl to, kad turime daug netekčių. Buvo sunku treniruotis. Be to, mačiau, kad „Lietuvos rytas“ šiuo metu žaidžia geriau nei sezono pradžioje. Tai nesunku pastebėti, nes per pastarąsias trejas Eurolygos rungtynes „Lietuvos rytas“ į varžovų krepšį metė apie 90 taškų.

Todėl prieš rungtynes akcentavau, kad svarbiausia – gynyba. Džiaugiuosi, kad antroje rungtynių pusėje gerai gynėmės ir labai protingai puolėme. Mums tai labai svarbi pergalė“, – spaudos konferencijoje kalbėjo „Panathinaikos“ strategas Ž.Obradovičius.

Paklaustas, ar tikėjosi tokio lengvo žaidimo baudos aikštelėje, Ž.Obradovičius patikino, kad tai buvo vienas iš numatytų būdų, kaip laimėti šias rungtynes: „Laimėti rungtynes galima įvairiais būdais, tereikia numatyti, kaip tai padaryti. Antroje rungtynių pusėje mūsų žaidimas baudos aikštelėje buvo ypač geras.“

„Panathinaikos“ treneris apgailestavo, kad iš rungtynių dėl patirtos traumos turėjo pasitraukti „Lietuvos ryto“ snaiperis M.Gecevičius.

„Labai gaila, kad Gecevičius gavo traumą ir negalėjo padėti komandai. Gaila, kad taip nutiko, nes „Lietuvos rytui“ jis yra labai svarbus. Esu laimingas čia atvykęs, nes pamačiau, kad žmonės čia supranta krepšinį“, – teigė serbas.

Ž.Obradovičius taip pat prisiminė vilniečių ekipą palikusį Šarūną Jasikevičių, kurį jis treniravo, kai šis žaidė „Panathinaikos“ gretose. „Labai džiaugiuosi, kad turėjau galimybę treniruoti Šarą. Tai vienas geriausių žaidėjų, kokius esu treniravęs. Tikiuosi, buvau jam naudingas.“  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius