-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 04 03

Aleksandras Trifunovičius: „Aleksandro Rašičiaus metimas – kaip lietuvio“

Vilniaus „Lietuvos ryto“ krepšininkai iškovojo pergalę Lietuvos krepšinio lygoje (LKL). Šalies čempionės titulą ginanti ekipa savo žiūrovų akivaizdoje įveikė „Šiaulius“. Po šių rungtynių mintimis apie mačą bei kitus su klubu susijusios reikalus sutiko pasidalinti „Lietuvos ryto“ vyriausias treneris Aleksandaras Trifunovičius.
Aleksandras Rasičius
Aleksandras Rasičius / AFP/„Scanpix“ nuotr.

 – Ką galėtumėt pasakyti apie mačą? – „Eurobasket.lt“ pasiteiravo specialisto iš Serbijos.

 – Esu patenkintas rezultatu. Mane itin džiugina kai kurios mačo minutės, mačiau didelį komandos susikaupimą. Aišku be Martyno Gecevičiaus viskas buvo gerokai sunkiau, viską organizuoti reikia kitaip, visas 3-5 mėnesių darbas turi būti koreguojamas.

Manau, kad mums trūksta susikaupimo. Turime eiti į priekį ir labai džiaugiuosi kad per pastarąsias dvejas rungtynes nepraradome pasitikėjimo ir tai, ką buvome padarę, nenuėjo veltui. Su nauju žaidėju ir sveiku M. Gecevičiumi ateityje mums gali pasisekti.

 – Ar mačą su „Šiauliais“ laikytumėte, tarsi, treniruote prieš Baltijos krepšinio lygos (BBL) Elito diviziono finalo ketverto turnyrą?

 – Mes į visas rungtynes įdedame labai daug jėgų, todėl jokių mūsų rungtynių negalima pavadinti treniruote. Žaisdami mes galvojame ne apie vakar dieną ar rytojų – mes galvojame tik apie dabartines rungtynes, visuomet siekdami to pačio tikslo – pergalės. Visuomet stengiamės išlikti sveiki, nepatirti traukų – tai antrasis mūsų tikslas.

 – Kada į komandą atvyksta naujas įžaidėjas Aleksandaras Rašičus?

 – Turbūt jis atvyks sekmadienį, o jau nuo pirmadienio krepšininkas turėtų pradėti treniruotis su komanda.

 – Ar išvysime A. Rašičių žaidžiantį BBL finalo ketverte?

 – Jis turės praeiti įvairius medicininius patikrinimus, sutvarkyti įvairius reikalus. Visgi, jei viskas klostysis gerai, turėtume jį pamatyti.

 – Jūsų nuomonė apie naują atakų dirigentą.

 – Tai žaidėjas turintis didžiulę patirtį, galintis žaisti tiek įžaidžiančio, tiek atakuojančio gynėjo pozicijoje. Jis puikiai valdo kamuolį – tai turėtų suteikti komandai daugiau laisvės ir galimybę improvizuoti. Tikiuosi ir manau, kad komandoje A. Rašičius pritaps gan greitai, kadangi tai geras ir gudrus krepšininkus. Jo metimas – tarsi lietuvio (juokiasi – red.).

Koks jis bus, matysime. Tai naujas iššūkis jam ir nauja pagalba mums. Tikiuosi, kad komandoje krepšininkas pritaps labai greitai.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius