-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2013 12 19

Ant atsarginių suolo pūdomas Donatas Motiejūnas kelsis į „Celtics“?

„Houston Rockets“ klubui atstovaujantis Donatas Motiejūnas netrukus gali tapti „Boston Celtics“ komandos nariu. Lietuvos aukštaūgis viliasi pagaliau sulaukti permainų.
Donatas Motiejūnas
Donatas Motiejūnas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

JAV žiniasklaida skelbia, kad „Rockets“ ekipoje – pokyčių metas. Pranešama, kad klubo vadovai ketina Bostono klubui atiduoti Omerą Ašiką. Kartu su minėtuoju krepšininku į „Celtics“ gali keliauti ir D.Motiejūnas.

Po to, kai „Rockets“ įsigijo Dwightą Howardą, O.Ašiko tolimesnė karjera Hjustono klube pakibo ant plauko. Iš pradžių „Rocket“ vidurio puolėją ketino keisti į „Atlanta Hawks“ krepšininką Paulą Millsapą, kuris su D. Howardu galėtų žaisti sunkiuoju kraštu. Tačiau dabar jau neabejojama, kad O.Ašikas kelsis į „Celtics“.

Teigiama, kad didžiausia tikimybė, jog sandoris vyks tarp „Rockets“ ir „Celtics“ klubų. Tačiau neatmetama, kad prisijungs ir „Philadelphia 76ers“ su „Cleveland Cavaliers“.

Manoma, kad į mainus bus įtraukti trys žaidėjai. O.Ašikas vyks į „Celtics“ klubą, o „Rockets" į savo gretas priims Brandoną Bassą ir Courtney Lee. Tačiau tikėtina, kad krepšininkų rokiruočių planuose yra ir D.Motiejūnas, nes O.Ašikui ir D.Motiejūnui atstovauja tas pats agentas.

Pats lietuvis neslėpė, kad jam svarbiausia gauti žaidybinio laiko ir nesvarbu kurioje komandoje.

D.Motiejūnas pirmąjį savo sezoną „Rockets“ ekipoje pradėjo sėdėdamas ant suolo. Kad gautų žaidybinės praktikos, jis keliskart buvo išsiųstas į NBDL lygą. Sugrįžęs į „Rockets“ D.Motiejūnas keliskart sublizgėjo, bet vis tiek žaidė tik epizodiškai.

Šią vasarą jis sėkmingai debiutavo Lietuvos krepšinio rinktinėje, tapo Europos vicečempionu. Galingai žaidęs priešsezoninėse NBA rungtynėse D.Motiejūnas tikėjosi svaresnio vaidmens, juolab kad „Rockets“ į kitas komandas išleido kelis jo pozicijos žaidėjus. Tačiau atėjus reguliariajam sezonui vėl sėdi ant suolo, o jei nuo jo pakyla, tai tik kelioms minutėms rungtynių pabaigoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius