-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2011 11 24

Antanas Guoga: Romanovas nenori, kad „Žalgiris“ taptų rinktinės žaidėjų ferma

Kauno „Žalgirio“ savininkas Vladimiras Romanovas nesusižavėjo galimybe į savo komandą pasikviesti vieną geriausių šalies krepšininkų, tačiau pirmadienį Linas Kleiza susitiks su „Žalgirio“ vyriausiuoju treneriu Aleksandru Trifunovičiumi. Greičiausiai tada bus padėtas taškas Lietuvoje komandos ieškančio garsaus žaidėjo istorijoje.
Linas Kleiza
Linas Kleiza / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Ferma NBA

Lietuvos krepšinio rėmėjas Antanas Guoga ketvirtadienį susitiko su V.Romanovu. Verslininkai kalbėjosi apie vieno geriausių šalies krepšininkų Lino Kleizos galimybes žaisti Kaune. Konkretaus pasiūlymo „Žalgirio“ savininkas nepateikė, tačiau derybos bus pratęstos kitos savaitės pradžioje.

V.Romanovas ketvirtadienį viešai pareiškė nesižavintis galimybe L.Kleizą matyti savo komandoje. Anot verslininko, jis nenori dalyvauti loterijoje, nes nežino, kada po traumos sveikstantis krepšininkas bus geros sportinės formos.

Dideliu optimizmu „Žalgirio“ savininkas nespinduliavo ir susitikęs su A.Guoga. „V.Romanovas nori, kad „Žalgiris“ būtų „Žalgiris“, o ne taptų Lietuvos krepšinio rinktinės žaidėjų ferma. Lino tikslas – žaisti Lietuvoje, dėl Lietuvos krepšinio. Žiūrint iš šios perspektyvos, jam nėra svarbu tai „Žalgiris“ ar „Lietuvos rytas. Be to, jis galvoja apie Lietuvos krepšinio rinktinę ir galimybę prieš vasarą sustiprėti bei atgauti sportinę formą“, – 15min.lt ketvirtadienį pasakojo A.Guoga.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Antanas Guoga
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Antanas Guoga

Vis dėlto verslininkas patikino, jog derybos su „Žalgiriu“ nenutrūko. „V.Romanovas pasiūlė pasikalbėti su „Žalgirio“ treneriu Aleksandru Trifunovičiumi. Pirmadienį susitiksime su treneriu ir išklausysime jo nuomonę. Galbūt po šio pokalbio turėsime aiškesnių atsakymų“, – sakė A.Guoga.

Jo teigimu, L.Kleiza „Žalgiryje“ greičiausiai sulauktų spaudimo, kurio pats krepšininkas nori išvengti.

„Vis dar tęsiu reabilitaciją, kol kas galiu tik treniruotis. Žaisti dar negaliu. „Žalgiriui“ šiandien reikia pergalių, o aš to pažadėti negalėčiau“, – prieš kelias dienas 15min.lt kalbėjo nuo metų pradžios nerungtyniaujantis krepšininkas.

Iš derybų pasitraukus „Žalgiriui“, L.Kleizos karjera greičiausiai pakryptų į Vilniaus „Lietuvos rytą“. „Lietuvos rytas“ pateikė konkretų pasiūlymą, bet norėjome kad krepšininkas turėtų galimybę rinktis. Įvykių neforsuosime, žiūrėsime, koks bus susitikimas su A.Trifunovičiumi“, – dėstė draudimo mokesčius ir algą L.Kleizai mokėti sutinkantis A.Guoga.

Sutartį su Toronto „Raptors“ turintis L.Kleiza Lietuvoje galėtų rungtyniauti tik iki NBA lygos lokauto pabaigos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius