Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 09 24

Antanas Sireika: „Galime sulaukti malonių siurprizų“

Pasirengimo 2011/2012 m. sezono kovoms ciklą pergalingai užbaigusios „Šiaulių“ ekipos vedlys Antanas Sireika neslėpė, kad gerą nuotaiką aptemdė amerikiečio Camerono Longo trauma. „Esu optimistas, tikiu komanda, tikiuosi sulaukti ir tūikstantinės sirgalių paramos“, – prieš artėjančias VTB Vieningos lygos atrankos kovas kalbėjo „Šiaulių“ treneris.
Antanas Sireika
Antanas Sireika / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

– Kokie įspūdžiai po šio laimėto tarptautinio turnyro, kuris buvo  paskutinė repeticija prieš VTB Vieningos lygos kovas?

– Mums tikrai reikėjo šio turnyro, nes VTB Vieningos lygos atrankoje žaisime su panašiai sukomplektuotomis Rusijos ir Ukrainos komandomis. Jose pagrindinį vaidmenį irgi atlieka 4-5 legionieriai. Dnepropetrovsko ekipa, su kuria teks varžytis, irgi suburta šiuo principu. Tiesa, joje pamatysime gerai pažįstamą veidą – komandą pastiprino buvęs mūsų įžaidėjas Derrickas Low.
Pirmąją dieną žaidėme su individualiai stiprių žaidėjų nestokojančia „Goverla“ ekipa, ir susitvarkėme. Taip, žaidimas nebuvo išvaizdus, bet mes žaidėme kaip komanda. Tai džiugina.

– Kaip vertinate visą pasirengimo ciklą?

– Vertinčiau tik gerai, jei ne nelemta Camo Longo trauma. Rungtynių su „Goverla“ pabaigoje jis pasitempė šlaunies raumenį, ir dabar žaisti negali. Kada grįš į rikiuotę, spręs medikai.

Vertindamas visą ciklą, pripažinsiu, kad mums teko eksperimentuoti – reikia ne tik susižaisti, bet ir įgyti gerą formą. Todėl po fizinio pasirengimo stovyklos Papėje mes daugiau žaidėme nei treniravomės. Tačiau tai išėjo į naudą – pamačiau daug įdomių žaidėjų pusių, turėjau progą juos „pačiupinėti“.

– Jau matote, kokia bus „Šiaulių“ komanda, įžvelgiate jos stipriųjų pusių?

– Su vyrais pavyko labai greitai rasti bendrą kalbą ir dėl puolimo, ir dėl gynybos. Tai nuteikia maloniai. Tikrai nesame vieno žaidėjo komanda, todėl būsime sunkiai nuspėjami. Malonių siuprizų, manau, gali pateikti ir aukštaūgiai, ir kitų pozicijų krepšininkai. Šiandien, pavyzdžiui, puikiai kovojo Denzelis Bowlesas, gerai jam talkino Romanas Gumeniukas.Tačiau stiprūs esame ne tik aukštaūgiais.

– Iki pirmų VTB Vieningos lygos atrankos turnyro rungtynių liko vos kelios dienos. Ar užteks laiko užbaigti pasirengimą?

– Kaip ir sakiau, komandos braižą formavome rungtyniaudami. Šis eksperimentas buvo išties vykęs, todėl pasirengimo ciklu esu patenkintas. Turime dar keletą dienų varžovų analizei, parengti jiems staigmenų. Tikiu, kad mūsų žaidimas tik gerės. Juk tobulumui ribų nėra.

– Tikriausiai tikitės per VTB Vieningos lygos atrankos turnyro kovas ir didžiulio šiauliečių palaikymo?

– Žiūrovų pagalbos mums labai reikės, nes varžovai galingi. Viliuosi, kad šiauliečiai užtvindys arenos tribūnas ir mes turėsime dar vieną pagalbininką – tūkstantinę sirgalių minią.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius