Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 03 05

Ar jau reikalingas Lietuvos krepšinio rinktinei Artūras Milaknis?

Artūras Milaknis savo žaidimu šį sezoną nusipelnė būti pakviestas į Lietuvos krepšinio rinktinės stovyklą – tokią nuomonę trečiadienį per Eurolygos rungtynes tarp Kauno „Žalgirio“ ir Berlyno „Alba“ klubų pateikė dvikovą komentavęs Robertas Petrauskas. Vakar dienos mačas žalgiriečiui A.Milakniui buvo kol kas geriausias per visą šį Eurolygos sezoną – krepšininkas įmetė 18 taškų. Šio sezono 28-erių A.Milaknio taškų rekordas – 20, tiek jis įsūdė LKL čempionate turnyro autsaiderei „Mažeikių“ komandai.
Artūras Milaknis
Artūras Milaknis / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Prisijunkite prie daugiau kaip 11 tūkst. sporto mėgėjų – tapkite 15min.lt sporto grupės nariu „Facebook“ tinkle. Spauskite LIKE.

Penkis kartus LKL čempionas A.Milaknis šį sezoną yra vienas iš pagrindinių „Žalgirio“ ramsčių tiek tarptautinėje arenoje, tiek ir šalies čempionate.

Per 19 Eurolygos rungtynių ne vienas varžovas įsiminė Lietuvos krepšininko vardą: A.Milaknis jau yra įmetęs 178 taškus, vidutiniškai per mačą pelno po 9,3 taško ir geriausiai tai daro iš tolimos distancijos – tikslą pasiekė 46 tritaškiai iš 102 (46 proc.). Paprasčiau kalbant, A.Milaknis Eurolygoje įmetė 138 taškus tritaškiais ir tik 40 – dvitaškiais.

Ar reikalingas toks žaidėjas Lietuvos krepšinio rinktinei? Specialistai nesutaria dėl šios nacionalinės ekipos kandidatūros, kuri įsiterptų tarp kvietimus turinčių Martyno Pociaus ir Renaldo Seibučio.

Krepšinio specialistai pripažįsta, kad A.Milakniui dar reikia gerinti žaidimą gynyboje – tik tuomet žalgirietis atkreiptų rinktinės stratego Jono Kazlausko dėmesį.

Teodoro Biliūno/Žmonės.lt nuotr./Vladas Garastas
Teodoro Biliūno/Žmonės.lt nuotr./Vladas Garastas

Legendinis treneris Vladas Garastas: „Žinote, labai sunku kalbėti apie galimas kandidatūras – tai yra lindimas į svetimą daržą. Jonas Kazlauskas yra ambicingas treneris ir vargu ar jis labai trokšta vienų ar kitų patarimų.

Šiuo atveju reikia labai korektiškai kalbėti apie viską, kas susiję su rinktine ir visa jos aplinka.

Žinoma, rinktinei reikia metikų – žmonių, kurie gali įmesti. Juk tai pagrindinis krepšinio uždavinys: gali sugalvoti nors ir šimtą kombinacijų, tačiau jei nepataikysi, nelaimėsi.

Esu parašęs knygą apie metimus ir man labai keistai skamba itin dažnai peršama mintis, kad „ne ta diena“, todėl lyderiai nepataiko, žaidėjas prarado dovaną įmesti iš toli. Atrodo, kad nuo Mėnulio fazių priklauso metimų tikslumas. Nieko panašaus – netaisyklingai meti, esi pervargęs, todėl ir nekrenta...

Jei kalbėtume apie Artūrą, jis turi tikrai gerų savybių. Tačiau turi ir neigiamų. Kad ir tokia – kas bus, jei krepšininką dengs iš arti? Jis įpratęs turėti šiek tiek laisvės toliau nuo krepšio. Paims ir „išjungs“ varžovas iš „tritaškių žaidimo“ A.Milaknį – ar jis sugebės būti naudingas rinktinei kitame vaidmenyje? Manau, kad viskas dėl A.Milaknio išsispręs labai paprastai: yra rinktinės treneris Jonas Kazlauskas, o jo asistentas – „Žalgirio“ treneris Gintaras Krapikas. Kas jau kas, o jis žino, ar šis žaidėjas yra būtinas nacionalinei komandai.“

Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Tomas Pačėsas
Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Tomas Pačėsas

Alytaus „Dzūkijos“ vadovas, buvęs treneris Tomas Pačėsas: „Dar prieš metus tikinau, kad A.Milaknis turi būti imamas kaip rinktinės kandidatas į stovyklą. Jis jau yra subrendęs krepšininkas. Vienas iš geresnių atakuojančių gynėjų, turintis gerą tarptautinių varžybų patirtį.

Aš nesakau, kad jį būtinai reikia imti į rinktinę, tačiau pabandyti būtų neprošal.

Žinau, kad šiek tiek šlubuoja jo gynyba, bet juk „Žalgiris“ Eurolygoje yra viena iš geriausiai besiginančių komandų.

A.Milaknis, matyt, ir pats žino savo bėdas, todėl kuo toliau, tuo labiau jis tampa neprognozuojamu žaidėju – jei anksčiau jis tik mesdavo tritaškius, tai dabar bando ir veržtis. Jis, mano galva, įsisąmonino, kad ne tik metimai lemia žaidimo kokybę. Aš tikrai pabandyčiau A.Milaknį rinktinės stovykloje, bet savo viziją apie nacionalinę komandą turi treneris J.Kazlauskas ir tik jam spręsti.“

Sergejus Jovaiša
Sergejus Jovaiša

Seimo narys ir krepšinio specialistas Sergejus Jovaiša: „Aš tikrai nemanau, kad A.Milaknis yra tas krepšininkas, kuriam reikėtų skirti kvietimą į rinktinę. Tai tik kelių minučių žaidėjas. Žinoma, jį galima pabandyti kviestis į stovyklą, bet man kelia abejonių toks pasirinkimas – ar pagrįstas bus pasirinkimas dėl kelių tolimų metimų. Žinoma, jis turi taiklią ranką, bet ir viskas. Ar tai tas žaidėjas, kuris ieškomas rinktinei?

Manau, kad esant rimtai kovai, kai yra spaudžiama ekipa, kai vyksta akistata vienas prieš vieną – A.Milakniui trūksta universalumo, jis geras vidutinis žaidėjas.

Kita vertus, reikia kalbėti ne apie A.Milaknį, o apie trenerį Jonas Kazlauską. Jis turi fenomenalią savybę – surasti žaidėją, kuris tam tikru momentu ir tam tikrą laiką net ir sau neįprastoje situacijoje atrodo solidžiai.

Galima pasakyti, kad ne kartą J.Kazlauskas kūrė krepšininkus iš nieko: prisiminkime rinktinės tandemą Adomaitis–Žukauskas. Po vieną tai nebuvo rimta jėga, tačiau Eurelijui Žukauskui liepus daugiau dirbti gynyboje, o Dainiui Adomaičiui – labiau puolime, gavome tikrai puikų rezultatą. Taip kad viskas priklausys nuo J.Kazlausko sumanymo – ar jam reikia Renaldo Seibučio, Martyno Pociaus, Simo Jasaičio su Jonu Mačiuliu, ar jis į savo strategiją įtrauks A.Milaknį ir atsisakys vieno ar kito krepšininko. Kad nacionalinė komanda šiemet keis savo veidą ir tam tikri žaidėjai atsisveikins su ekipa – neabejoja niekas.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius