Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 06 23

Artūras Jomantas: tikiuosi atrasti savo žaidimą rinktinėje

Lygiai mėnesį kamuolio rankose nelaikęs Artūras Jomantas į Lietuvos rinktinės treniruočių stovyklą atvyks išsiilgęs krepšinio. Pasibaigus klubiniam sezonui 26 metų, 200 cm ūgio puolėjas laisvalaikį paskyrė pasyviam poilsiui ir tik pastaruoju metu pradėjo sportuoti. Pastaruosius penkerius metus Vilniaus „Lietuvos ryto“ klubo garbę ginantis Jomantas su tinklalapiu „BasketNews.lt“ kalbėjosi apie artėjantį Senojo žemyno čempionatą.
Artūras Jomantas į Lietuvos krepšinio rinktinę pakviestas antrą kartą
Artūras Jomantas į Lietuvos krepšinio rinktinę pakviestas antrą kartą / BFL nuotr.

Kol kas vienintelį kartą A.Jomantas į nacionalinės komandos dvyliktuką pateko prieš dvejus metus Lenkijoje. Juodą dėmę šalies krepšinio istorijoje palikusiose Europos pirmenybėse lietuviai patyrė fiasko ir, iškovoję vos vieną pergalę, liko 11-oje vietoje.

„Sakykime, kad tai staigmena, – paklaustas apie kvietimą į šių metų rinktinės treniruočių stovyklas atsakė A.Jomantas. – Po tokio sunkaus ir prasto sezono nesitikėjau būti pakviestas. Bet labai smagu, kad dar kažkas manimi tiki, pasitiki ir suteikia šansą.“

Galimybę Jomantas turėjo ir praėjusią vasarą, tačiau jo viltys dalyvauti Turkijoje praūžusiame pasaulio čempionate sudužo priešpaskutinėse LKL finalo serijos rungtynėse. Puolėjas patyrė čiurnos traumą ir treniruočių stovykloje nepasirodė.

 „Sportuoti su geriausiais šalies krepšininkais bus tikrai labai naudinga, ypač po tokio prasto sezono. Turėsiu puikų šansą atsigauti“, – džiaugėsi A.Jomantas.

Susigrąžinti pasitikėjimą ir vasarą paplušėti iš peties krepšininką verčia ir „Lietuvos ryto“ vadovų suteiktas šansas. Rudenį legionieriaus karjerą galėjęs pradėti puolėjas dar bent metus liks Vilniuje ir stengsis reabilituotis gerbėjų bei klubo vadovų akyse.

„Savo šansus vertinti dar labai anksti. Aišku tik viena – reikės daug ir sunkiai dirbti. Dėl galutinio žaidėjų sąrašo turės apsispręsti treneriai, bet iki tol dar liko nemažai laiko. Viskas priklausys ir nuo to, kokią sportinę formą demonstruos įžaidėjai“, – „BasketNews.lt“ tvirtino Jomantas, Lenkijoje neretai organizavęs rinktinės atakas.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius