-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2010 08 12

Artūras Karnišovas nenutolo nuo Europos

Buvęs Lietuvos krepšinio rinktinės žaidėjas, 1996 metais FIBA pripažintas geriausiu Europos krepšininku 39 metų Artūras Karnišovas ir toliau darbuojasi šioje srityje, o užsukęs į Lietuvą visuomet susitinka su tėvais, draugais, pažįstamais, krepšinio treneriais, rašo „Lietuvos žinios“.
Artūras Karnišovas
Artūras Karnišovas / Valdo Kopūsto/„Scanpix“ nuotr.

Vasarą A.Karnišovui – pats darbymetis. Šiaurės Amerikos Nacionalinės krepšinio lygos (NBA) Hjustono „Rockets“ klube dirbantis lietuvis ieško talentų. Kasmet lankosi jaunių ir jaunimo Europos bei pasaulio čempionatuose.

Tad ir Vilniuje dairėsi talentingų aštuoniolikmečių. A.Karnišovas savo akimis matė, kaip Lietuvos sostinėje vykusiame Europos jaunių vaikinų čempionate mūsų šalies krepšininkai nukovė visas rinktines ir pelnė aukso medalius.

Į klausimą, ar Vilniuje matė daug vertų dėmesio jaunų žaidėjų, lietuvis atsakė neigiamai, vis dėlto pridūrė: „Bet yra keli, kurie ateityje gali atsidurti NBA lygoje. Šiuo Europos jaunių čempionatu turėjo domėtis Europos komandos, nes aštuoniolikmečiai – Europos krepšinio ateitis. Laikydamasis NBA taisyklių negaliu atvirai minėti pavardžių, nes tada man grėstų didelės baudos. 25 000 JAV dolerių už kiekvieną pavardę."

A.Karnišovas prisipažino esąs europietiško krepšinio gerbėjas, tačiau visada yra dvi pusės. „Europai padaryti verslo iš krepšinio dar nepavyko. Ir nepaneigsite, kad NBA lygoje žaidžia geriausi pasaulio krepšininkai. Aišku, krepšinio kultūra JAV kitokia“, – kalbėjo buvęs krepšininkas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius