Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 12 17

Arvydas Sabonis: NBA – kaip koncertas, tik krepšininkai po aikštelę bėgioja

Arvydas Sabonis pirmą kartą po šlovingos karjeros pabaigos NBA rungtynes stebėjo kaip žiūrovas. Išsitraukęs naujausią „iPhone“ telefoną sekmadienį jis fiksavo „Raptors“ ir „Rockets“ mačo akimirkas ir prisipažino, kad jautėsi tarsi koncerte.
Arvydas Sabonis
Arvydas Sabonis / Linos Paulauskaitės nuotr.

Sporto grupė „Facebook“. Prisijunk ir tu, spausk LIKE.

Kodėl koncerte? A.Sabonis šmaikštavo, kad muzika – vienintelis dalykas, kuris pasikeitė nuo tų laikų, kai jis dar pats rungtyniavo stipriausioje pasaulio krepšinio lygoje. 

„Ar girdėjote, kaip čia duoda garsiai ta muzika? Tiek mūsų laikais negrodavo. Sakau Jonui (Jonui Kazlauskui – 15min.lt past.), kad kaip koncerte sėdime, tik krepšininkai bėgioja po aikštelę“, – juokėsi A.Sabonis.

Krepšinio legenda Toronte sulaukė išskirtinio dėmesio – jį kalbino NBA komentatoriai, žurnalistai, pasisveikinti norėjo krepšinio žvaigždės, įtakingi lygos atstovai. A.Sabonis į Kanadą atvyko kartu su naujuoju Lietuvos krepšinio treneriu Jonu Kazlausku ir federacijos atstovu Pauliumi Motiejūnu. 

L.Paulauskaitės nuotr./Arvydas Sabonis sveikinasi su Leo Rautins
L.Paulauskaitės nuotr./Arvydas Sabonis sveikinasi su Leo Rautins

Ši trijulė Toronto „Air Canada center“ arenoje „Raptors“ pasirodymą stebėjo antroje eilėje, virš šeimininkų komandos suolelio. 

Prieš rungtynes A.Sabonis įteikė geriausio Lietuvos metų krepšininko apdovanojimą Jonui Valančiūnui, o po mačo beveik valandą lūkuriavo užkulisiuose. Su Linu Kleiza ir J.Valančiūnu svečiai iš Lietuvos buvo susitarę papietauti ir asmeniškai pabendrauti.

„Laiko dar turime, galime pasikalbėti“, – 15min.lt po rungtynių ištarė pakiliai nusiteikęs A.Sabonis.

„Paskutinį kartą NBA žiūrėjau Londone, kai žaidė „Raptors“ prieš „Nets“, bet kada Amerikoje paskutinį kartą mačiau? Tik tada, kai pats žaidžiau“, – šypsojosi Lietuvos krepšinio federacijos prezidentas.

Karjerą stipriausioje pasaulio krepšinio lygoje A.Sabonis baigė 2003 metais. Kaip sakė pats, po tokio ilgo laiko pabūti Toronto arenoje buvo ir įdomu, ir malonu.

„Nedaug tie mūsų lietuviai žaidė. Linas užvakar tai gražiai žaidė, bet jam trūksta stabilumo. O Jonas, kaip Jonas.. Susidarė įspūdis, kad čia jis turi vienintelę rolę – statyti užtvaras. Žinoma, jam dar reikia dirbti, bet ir trenerių požiūris turi būti kitoks“, – mano krepšinio legenda.

Jo nuomone, J.Valančiūnas NBA įgavo naujos patirties, tačiau jam trūksta žaidybinio laiko ir taip pat daugiau galimybių tobulėti.

„Jonas Toronte žaidžia dar tik tris mėnesius. Jam reikia duoti laiko. Su kiekvienu maču jis tobulėja, nors treneris jam galėtų suteikti daugiau laiko aikštėje“, – neabejoja A.Sabonis.

Linos Paulauskaitės nuotr./Arvydas Sabonis, Paulius Motiejūnas ir Jonas Kazlauskas
Linos Paulauskaitės nuotr./Arvydas Sabonis, Paulius Motiejūnas ir Jonas Kazlauskas

„Aš į NBA atvažiavau būdamas trisdešimties metų, o Jonui dar tik dvidešimt. Man buvo sunkiausia priprasti prie tempo. Labai daug rungtynių vyksta, bet kur kas mažiau treniruočių. Kita vertus, dirbti ir treniruotis reikia visur. Nesvarbu, kur bebūtum, ar NBA, ar Europoje“, – sakė A.Sabonis.

A.Sabonio, J.Kazlausko ir P.Motiejūno viešnagė Toronte buvo trumpa. Antradienį jie grįš į gimtinę, bet galbūt į Ameriką netrukus atvyks dar kartą – jei tik bus galimybė susitikti su kitai NBA komandai atstovaujančiu lietuviu Donatu Motiejūnu. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius