Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 05 13

Arvydas Sabonis: „Ukraina greičiausiai nerengs Europos čempionato, mes svarstome apie „Eurobasket 2015“ vienos grupės varžybas“

Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) prezidentas Arvydas Sabonis ir generalinis sekretorius Mindaugas Špokas nuo ketvirtadienio mins Miunchene esančios „FIBA Europe“ būstinės koridorius. Ketvirtadienį čia prasidės Europos krepšinio federacijų vadovų susitikimai, o savaitgalį 51-os Senojo žemyno valstybių delegatai rinks naują „FIBA Europe“ prezidentą bei spręs 2015 metų Europos krepšinio čempionato likimą – leisti jį rengti Ukrainai, ar ne.
Arvydas Sabonis
Arvydas Sabonis / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Aš manau, kad dabartinėmis sąlygomis Ukraina nepajėgi surengti Europos krepšinio čempionato. Kalbėjausi su Ukrainos krepšinio federacijos prezidentu Aleksandru Volkovu, jis teigė, kad šalis už teisę surengti šias varžybas jau sumokėjo pusę starto mokesčio, todėl prarasti varžybų nenorėtų. Gal finalus norėtų rengti, gal 2017-ųjų čempionatą. Bet manau, Ukrainai ir A.Volkovui dabar ne iki Senojo žemyno pirmenybių“, – teigė LKF prezidentas A.Sabonis.

Šalies krepšinio federacijos vadovas patvirtino, kad Lietuva „FIBA Europe“ organizacijai pateikė paraišką, kurioje sakoma, kad mūsų šalis, jei būtų atšaukta Ukrainos kandidatūra, norėtų rengti vienos „Eurobasket 2015“ grupės mačus – grupės, kurioje žaistų Lietuvos komanda.

„Sekmadienį po „FIBA Europe“ prezidento rinkimų bus keliamas klausimas dėl 2015 metų Europos čempionato Ukrainoje. Mes išsiuntėme į „FIBA Europe“ paraišką, kurioje teigiame, kad kartu su Latvija, Estija ir Suomija sutiktumėme surengti turnyrą. Tačiau kol kas neaišku, kaip bus reikalai su vadinamuoju starto mokesčiu – ar rengėjams reikės jį mokėti, ar esant nenumatytoms aplinkybėms, jo nebus. Tai labai svarbus klausimas, nes papildomų lėšų LKF neturi“, – aiškino LKF generalinis sekretorius M.Špokas.

Pasklidus žinioms, kad Ukraina galėtų netekti teisės rengti 2015 metų Europos krepšinio čempionatą, daugelio krepšinio sirgalių akys nukrypo į tas šalis, kurios norėtų organizuoti „Eurobasket 2015“ – Prancūziją, Čekiją ir Lenkiją, Serbiją bei Baltijos šalis: Lietuvą, Latviją, Estiją ir Suomiją.

Antradienį LKF vadovybė dėl galimybės rengti „Eurobasket 2015“ ir kitais su Lietuvos rinktine susijusiais klausimais kalbėsis su šalies premjeru Algirdu Butkevičiumi.

Miunchene savaitgalį vyks ir „FIBA Europe“ prezidento rinkimai. Juose dėl prezidento posto kovos du pretendentai – Turkijos ir Makedonijos federacijų vadovai. Tai Turgay'us Demirelis ir Danielis Dimevski. Vienas iš jų pakeis netikėtai praėjusiais metais mirusį šios organizacijos vadovą islandą Olafurą Rafnssoną.

Rinkimuose savo balsą atiduos ir A.Sabonis. Tačiau Lietuva dar nėra apsisprendusi, ką palaikys rinkimuose.

„Abi pusės agituoja, tačiau mes lauksime „FIBA Europe“ rinkimų konferencijos. Turkijos krepšinio federacija turi triskart didesnį biudžetą už „FIBA Europe“ ir T.Demirelis tikina, kad didesnį dėmesį jis skirtų ne tik mažosioms, bet ir dideles krepšinio tradicijas turinčioms valstybėms.

Makedonas sako, kad mažosios šalys, kuriose krepšinis nėra toks populiarus, tikrai bus remiamos, o galingosios šalys galės plėsti savo veiklą. Viską galiausiai spręs Lietuvos krepšinio federacijos prezidentas“, – aiškino M.Špokas.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius