-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2009 01 13

Aukštaūgė grįžta į didįjį krepšinį

Treniruotės su Vilniaus „TEO“ krepšininkėmis Ivetai Šalkauskei, geriau žinomai Marčauskaitės pavarde, nepraėjo veltui. Po motinystės atostogų krepšininkė rungtyniaus Slovakijoje.
Iveta Marčauskaitė-Šalkauskienė
Iveta Marčauskaitė-Šalkauskienė / Alfredo Pliadžio nuotr.
Temos: 2 Moteris Slovakija

Nuo praėjusių metų pabaigos I. Šalkauskė treniravosi su „TEO“ komanda. „Sudarėme jai sąlygas palaikyti formą, bet finansinė situacija pasaulyje visiems žinoma, tad finansai ir buvo kliūtis mums ją turėti“, – sakė „TEO“ direktorius Arvydas Tamašauskas.

Praėjusio sezono pradžioje krepšininkė dar padėjo Vilnevo „ESB“ (Prancūzija) ekipai, tačiau Eurolygos varžybose komanda žaidė jau be lietuvės. Mat Iveta pranešė besilaukianti ir pasitraukė iš ekipos.

Praėjusių metų liepos pradžioje Ivetai gimė sūnus Kevinas, todėl visą dėmesį ji skyrė pirmagimiui. Praėjus keliems mėnesiams 26 metų 196 cm ūgio vidurio puolėja pradėjo lankytis sporto salėje ir po truputį rengtis grįžti į didįjį sportą.

Pirmagimio susilaukusi vidurio puolėja neslėpė noro dar šį sezoną vėl žaisti krepšinį. Jos norai išsipildė – krepšininkė iki sezono pabaigos pasirašė sutartį su Eurolygoje rungtyniaujančia Košicės „Maxima Broker“ komanda. Ekipoje ji pakeitė 190 cm ūgio vokietę Lindą Frohlich, su kuria sutartis buvo pasirašyta iki gruodžio mėnesio. Vokietijos krepšininkė per šešerias Eurolygos rungtynes vidutiniškai pelnydavo po 13 taškų.

Šį sezoną „TE“O ir „Maxima Broker“ žaidė Eurolygos D grupėje. Namie slovakės laimėjo 75:66, o „TEO“ savo arenoje pasiekė pergalę rezultatu 72:49. Abi ekipos pateko į pirmą ketvertuką ir iškopė į Eurolygos aštuntfinalį. Jame vilnietės kovos su Jekaterinburgo „UMMC“ (Rusija), o slovakės – su Valensijos „Ros Caseres“ (Ispanija).

„Su Iveta pasirašėme sutartį iki sezono pabaigos, – oficialiai klubo svetainei sakė Košicės komandos generalinis direktorius Danielis Jendrychovskis. – Paskutinius septynis mėnesius ji nežaidė, tad tam tikra prasme mes rizikavome ją pasikviesdami. Bet ji turi potencialo, be to, jos finansiniai reikalavimai 40 proc. mažesni nei vokietės L. Frohlich.

Mūsų geri santykiai su agentais, kurie atstovauja užsienio žaidėjoms. Taigi kai nepavyko susitarti dėl tolesnio L. Frohlich kontrakto, mums buvo pasiūlyta Lietuvos krepšininkė.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius