Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 04 12

Pirmasis trofėjus istorijoje: „Šiauliai“ antrą kartą nugalėjo „TonyBet“ ir tapo BBL čempionais

Šeštadienį Prienuose buvo žaidžiamos atsakomosios Baltijos krepšinio lygos (BBL) rungtynės tarp vietos „TonyBet“ ir „Šiaulių“ komandų. „Šiauliai“ po pirmųjų rungtynių turėjo penkių taškų pranašumą, tačiau jo neprireikė. Šiauliečiai užtikrintai antrą kartą įveikė prieniškius ir savo klubo istoriją papuošė pirmuoju trofėjumi. Bent metus jie vadinsis geriausiai Baltijos šalių krepšininkais.
„Šiauliai“ nugalėjo „TonyBet“
„Šiauliai“ nugalėjo „TonyBet“ / Alvydo Januševičiaus nuotr.

„TonyBet“ – „Šiauliai“ 66:78 (17:18, 19:21, 16:20, 14:19)

Tai buvo pirmas kartas, kai „Šiaulių“ komandai pavyko pasiekti šio turnyro finalą. Prienų „TonyBet“ finale pralaimėjo jau antrus metus iš eilės.

Rungtynės buvo pradėtos tylos minute, kuria pagerbtas šią savaitę miręs vienas „Šiaulių“ komandos įkūrėjų Algimantas Mikšys. „Šiaulių“ krepšininkai žaidė su juodomis gedulo juostelėmis ant marškinėlių. Po pirmojo kėlinio komandas skyrė vos taškas. Rungtynės klostėsi įtemptai, tačiau ketvirtajame kėlinyje šiauliečiai išsaugojo susikrautą pranašumą.

Sužaidus pusę paskutiniojo kėlinio „Šiauliai“ turėjo penkių taškų pranašumą ir solidžią viltį iškovoti pirmąjį trofėjų savo klubo istorijoje – 68:63. Du iš eilės Vytauto Šulskio tritaškiai tik dar labiau sustiprino šią viltį ir šeimininkai jau nebeturėjo šansų atsigauti.

Rezultatyviausias čempionų komandoje buvo 17 taškų surinkęs Rokas Giedraitis. T.Leslie pelnė dvigubą dublį – 16 taškų ir 10 atkovotų kamuolių.

Prienų komandai 15 taškų pelnė Mindaugas Lukauskis, 12 pridėjo Žygimantas Janavičius.

Pirmose iš dviejų finalo rungtynių „Šiaulių“ krepšininkai namuose 62:57 (19:12, 11:11, 14:17, 18:17) įveikė LFF taurę neseniai iškovojusius Prienų „TonyBet“ krepšininkus.

Prienų ekipa BBL pirmenybių finale žaidė antrus metus iš eilės. Praėjusį sezoną Virginijaus Šeškaus žaidėjai turėjo pripažinti „Ventspils“ krepšininkų pranašumą. Šįkart latvius jau ketvirtfinalyje eliminavo šiauliečiai. Jie BBL finale rungtyniavo pirmą kartą.

„Šiauliai“: R.Giedraitis 17, T.Leslie 16 (10 atk.kam.), V.Šulskis 13, B.Osby 10, D.Needhamas 8, D.Pakamanis ir A.Labuckas po 4, M.Kumpys, J.Jucikas ir C.Cooperis po 2 taškus.

„Tonybet“: M.Lukauskis 15, Ž.Janavičius 12, V.Čepukaitis 10, L.Kisielius ir A.Šikšnius po 8, G.Kadžiulis 6, M.Linkevičius 5, D.Šemeklis 2 taškai.

Rungtyniės:

Ketvirtasis kėlinys: „TonyBet“ – „Šiauliai“ 66:78 (17:18, 19:21, 16:20, 14:19)

Ketvirtojo kėlinio pradžioje „Šiauliai“ toliau didino pranašumą – 55:63. A.Šikšniaus ir M.Linkevičiaus tritaškiai sumažino prieniškių atsilikimą iki šešių taškų. Po G.Kadžiulio tritaškio „Šiaulių“ pranašumas ištirpo iki trijų taškų.

Sužaidus pusę kėlinio „Šiauliai“ turėjo penkių taškų pranašumą ir solidžią viltį iškovoti pirmąjį trofėjų savo klubo istorijoje.

Du iš eilės V.Šulskio tritaškiai tik dar labiau sustiprino šią viltį. 

Trečiasis kėlinys: „TonyBet“ – „Šiauliai“ 52:59 (17:18, 19:21, 16:20)

Trečiajame kėlinyje tęsėsi įtempta dvikova, kurioje šiek tiek geriau sekėsi šiauliečiams.

Likus žaisti tris minutes trečiajame ketvirtyje „TonyBet“ atsiliko penkiais taškais 51:46. Iki kėlinio pabaigos likus žaisti minutę šiauliečiai turėjo šešių taškų pranašumą – 57:51. Prieš paskutinį kėlinį „Šiauliai“ turėjo septynių taškų pranašumą. Prienų komandai reikalinga pergalė šešių taškų skirtumu, kad iškovotų titulą.

Antrasis kėlinys: „TonyBet“ – „Šiauliai“ 36:39 (17:18, 19:21)

Antrajame kėlinyje „Šiauliai“ perėmė iniciatyvą į savas rankas ir jau Prienams teko vytis. M.Lukauskis gerai sužaidė kelių atakų metu ir „Šiauliams“ likus žaisti tris minutes buvo likęs vos vieno taško pranašumas. V.Čepukaitis dvitaškiu persvėrė rezultatą „TonyBet“ naudai.

Iki kėlinio pabaigos šiauliečiai sugebėjo susigrąžinti pranašumą ir prieš didžiąją pertrauką turėjo trijų taškų pranašumą.

Pirmas kėlinys: „TonyBet“ – „Šiauliai“ 17:18

Rungtynės buvo pradėtos tylos minute pagerbti šią savaitę mirusį vieną iš „Šiaulių“ komandos įkūrėjų A.Mikšį. „Šiaulių“ krepšininkai taip pat žaidė su juodomis gedulo juostelėmis ant marškinėlių.

Pirmuosius taškus šiose rungtynėse baudos metimais pelnė „TonyBet“ krepšininkas L.Kisielius. Sužaidus pusė pirmojo kėlinio Prienų komanda pirmavo 10:3. Po Ž.Janavičiaus tritaškio šiauliečiai atsiliko jau dešimčia taškų. Likus žaisti dvi minutes iki kėlinio pabaigos „Šiauliai“ sumažino atsilikimą iki vieno taško. Toks skirtumas tarp komandų ir išliko.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius