-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 04 23

„Lietuvos rytas“ – BBL finale (nuotraukos, komentarai)

Baltijos krepšinio lygos (BBL) čempionų titulą ginantys Vilniaus „Lietuvos ryto“ krepšininkai šeštadienį žais finale. Pirmose BBL finalo ketverto sostinėje pusfinalio rungtynėse penktadienį jie tik po atkaklios kovos 81:78 (14:11, 22:23, 16:23, 29:21) įveikė „Šiaulių“ ekipą.
Rungtynių akimirka
Vilniečiai gina BBL čempionų titulą. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Vilniečių varžovas finale paaiškėjo po antrųjų pusfinalio rungtynių tarp Kauno „Žalgirio“ ir „Ventspils“ komandų. Juo tapo tradicinis oponentas – „Žalgiris“. Pirmose pusfinalio rungtynėse vyko permaininga kova – dažnai keitėsi pirmaujančios komandos ir nugalėtojas paaiškėjo tik paskutinę minutę.

Vilniaus „Lietuvos ryto“ komandoje rezultatyviausias buvo Kenanas Bajramovičius. Jis pelnė 28 taškus ir atkovojo 8 kamuolius. 19 taškų pelnė Vidas Ginevičius, po 11 – Steponas Babrauskas ir Donatas Zavackas, 10 – Martynas Gecevičius.

Šiaulių ekipoje 21 tašką surinko Mindaugas Kuzminskas, 18 – Derrickas Low, 10 – Deivydas Gailius. Įdomu, kad abi komandos neįprastai daug klydo. Vilniečiai padarė 22 klaidas, o šiauliečiai – 15. Tiesa, „Lietuvos rytas“ taikliau metė tritaškius (39 proc. „Šiaulių“ – 17 proc.) ir geriau kovojo dėl atšokusių kamuolių – 36:28.

Komentarai po rungtynių

Rimas Kurtinaitis, „Lietuvos ryto“ treneris:
„Džiaugiuosi pergale. Norėčiau pagirti Šiaulių komandą ir trenerį Sireiką. Turėjome daugiau sėkmės ir laimėjome. Vidas Ginevičius, žmogus su patirtimi, taip sužaidė, kaip ir norėjome, kai jį ėmėme į komandą. Gal padarė truputį klaidų, bet viskas gerai. Visos komandos žaidžia septyniese aštuoniese. Negalime teisintis, kad turėjome mažiau žaidėjų. Gal jaudulys ar titulo gynybos atsakomybė turėjo reikšmės. Darėme daug klaidų, visa laimė, kad taip viskas baigėsi. Eurolygos komandai neatleistina daryti daugiau nei 10 klaidų. Su tais pačiais žaidėjais žaisdami su „Žalgiriu“ padarėme 7 klaidas ir laimėjome. Finale tai gali būti lemtinga. Už kai kuriuos momentus nesu patenkintas, bet tokie dalykai greitai išsisprendžia. Esu kaunietis ir žinau, kaip tai daroma.“

Vidas Ginevičius, „Lietuvos ryto“ gynėjas:
„Nieko gero. Išvargome rungtynes ir viskas. Nelengva žaisti septyniais aštuoniais žaidėjais. Gerai, kad gerai baigėsi. Taip gavosi, likau laisvas ir mečiau tą paskutinį tritaškį. Nežinau, kas strigo komandos žaidime. Žinojome, kad sunkios rungtynės bus. Kalbama, kad kamuoliai BBL keistoki, bet kaltinti kamuolį būtų juokinga.“

Antanas Sireika, „Šiaulių“ treneris:
„Man malonu, kad esame taip vertinami. Dauguma tikėjosi, kad laimėsime. Aš taip pat tikėjausi. Juokas juokais, bet sezono pabaigoje niekas netikėjo, kad galėsime kautis su favoritais kaip su lygiais. Ramybė ateina iš patirties, iš gyvenimo. Dar neišmokome žaisti pabaigos. Gaila, kad didžioji dalis žaidėjų išvyks iš „Šiaulių“ komandos. Reikės vėl burti naują ekipą. Fortūna buvo ne mūsų pusėje ir paskutinėje atakoje, ir kaip Vidas Ginevičius pataikė tritaškį. Vidas sužaidė geriausias rungtynes šio sezono. Pelnytai laimėjo varžovai.“

Mindaugas Kuzminskas, „Šiaulių“ puolėjas:
„Įspūdžiai prasti. Pralaimėjome. Negalvojo niekas, kad taip kovosime. Per sezoną išmokome žaisti tris su puse kėlinio, tai jeigu kovotume toliau, gal ir laimėtume. Sunku pasakyti, kodėl pralaimėjome. Gal fortūna nusisuko. Gal patirties trūksta. Jauna komanda. Kai pralaimėjome „Žalgiriui“, atrodė, kad „sulūšime“, bet taip nenutiko.“

Rungytnių eiga

Starto penketai
„Lietuvos rytas“: V.Ginevičius, M.Gecevičius, D.Zavackas, S.Buterlevičius, A.Baynesas.
„Šiauliai“: M.Žukauskas, A.Šikšnius, M.Kuzminskas, D.Low, V.Šarakauskas.

Pirmas kėlinys

Abi komandos rungtynes pradeda chaotiškai ir nerezultatyviai – daug klaidų, netaiklių perdavimų, o šiauliečių puolėjas V.Šarakauskas per dvi minutes surenka net tris pražangas. Įpusėjus kėliniui 5:2 pirmauja vilniečiai.

Po minutės pertraukėlės į aikštę labiau susikaupę grįžta aikštės šeimininkai – šaunaį priekį 10:5, tačiau šiauliečiai jiems atitrūkti neleidžia. Pirmą kėlinį „Lietuvos rytas“ laimi 14:11. Per pirmą kėlinį vilniečiai suklysta net 7 kartus.

Antras kėlinys

V.Ginevičius sėda ant atsarginių suolo iš skausmo perkreiptu veidu – gydytojas apžiūri jo petį. Po 4 iš eilės S.Babrausko taškų „Lietuvos rytas“ pirmauja 18:13. D.Zavackas tritaškiu didina skirtumą iki 6 taškų – 23:17. Komandos puldamos remiasi daugiau individualiais veiksmais, svečiai sugeba priartėti. Įpusėjus ketvirčiui sostinės ekipa priekyje 25:24.

V.Šarakauskas dvitaškiu persveria rezultatą šiauliečių naudai 25:26. V.Ginevičius traukia aikštės šeimininkų vežimą, pelno 6 taškus iš eilės, tačiau šiauliečiai taip pat randa atsakymą. Po M.Kuzminsko tritaškio svečiai priekyje 33:34. Įpusėjus rungtynėms „Lietuvos rytui“ pavyko įgyti minimalų pranašumą – 36:34.

Trečias kėlinys

Po pertraukos M.Kuzminskas dėjimu iš viršaus lygina rezultatą 36:36. Aikštėje vyrauja nuožmi kova dėl kiekvieno kamuolio, nė vienai komandai kurį laiką nepavyksta įgyti pranašumo. Po greitos kontratakos M.Kuzminskas didina šiauliečių pranašumą 40:44, bet jau kitoje atakoje tritaškį smeigia M.Gecevičius. Įpusėjus ketvirčiui vilniečiai atsilieka 46:48.

Po D.Low tritaškio „Šiauliai“ įgyja didžiausią pranašumą – 46:51. Aikštės šeimininkai mažina skirtumą iki minimumo – 50:51, M.Žukauskas gauna penktą pražangą.  Iniciatyvą savo rankose laiko A.Sireikos auklėtiniai. Po D.Low dvitaškio – net 7 taškų šiauliečių persvara – 50:57. Po trijų kėlinių – 52:57.

Ketvirtas kėlinys

Nepaisydamas sudėtingos situacijos R.Kurtinaitis nemeta į aikštę ką tik po traumų atsigavusių A.Jomanto ir M.Bjelicos. K.Bajramovičius mažina skirtumą iki 2 taškų – 55:57, o V.Ginevičius vėliau tritaškiu sugrąžina iniciatyvą aikštės šeimininkams – 60:59. Po dar vieno dvitaškio K.Bajramovičius iš džiaugsmo kelią į viršų kumštį, A.Sireika prašo minutės pertraukėlės.

„Lietuvos rytas“ didina persvarą – po V.Ginevičiaus tritaškio ir S.Babrausko taiklių baudos metimų 67:59. Agresyvi gynyba išmušė svečius iš ritmo. K.Bajramovičius didina skirtumą iki 10 taškų – 71:61. Šiauliečiai nekelia baltos vėliavos ir vėl priartėja – 71:69. Likus žaisti kiek mažiau nė minutę – 75:73.

S.Babrauskas neleistinai stabdo D.Gailių, šis sumeta du baudos metimus iš trijų – 75:75.M.Gecevičius pataiko sunkų dvitaškį metimą, tačiau M.Kuzminskas atsako taikliu tritaškiu. Šiaulių komanda likus žaisti 24 sek. pirmauja 77:78. V.Ginevičius tampa didvyriu pataikęs tritaškį, šiauliečiams ataka nepavyksta, neleistinai stabdomas D.Zavackas sumeta vieną baudos metimą iš dviejų. Svečių tolimas metimas likus žaisti 2 sek. netaiklus.  „Lietuvos ryto“ ekipa laimi 81:78.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius