Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 01 28

Bendradarbiavimo sutartį su NBA pasirašiusiai Lietuvos krepšinio federacijai naujasis rėmėjas „Viči“ atseikės septynženklę sumą

Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) prezidentas Vladas Garastas penktadienio popietę padėjo parašus ant dviejų svarbių sutarčių. Pirmąjį – ant rėmimo sutarties su „Vičiūnų“ grupe, antrąjį – ant trišalio bendradarbiavimo tarp LKF, „FIBA Europe“ ir NBA sutarties.
2011 metų Europos vyrų krepšinio čempionatas Lietuvoje sutrauks ir būrius specialistų
2011 metų Europos vyrų krepšinio čempionatas Lietuvoje sutrauks ir būrius specialistų / Organizatorių nuotr.


„Viči“ prekės ženklas tapo pagrindiniu „Eurobasket 2011“ ir vienu stambiausių Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės rėmėjų. „Vičiūnų“ grupės valdybos pirmininkas Visvaldas Matijošaitis neatskleidė, kokio dydžio parama bus skirta Europos čempionato organizatoriams ir federacijai, tik patikino, kad tai septynženklė suma. Sutartis pasirašyta vieneriems metams.

„Džiaugiamės prisidėdami prie iškiliausios sporto šventės Lietuvos istorijoje ir tikimės, kad tai padės populiarinti ir mūsų prekinį ženklą“, – kalbėjo V.Matijošaitis.

LKF generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas teigė, kad „Vičiūnų“ grupė tapo didžiausią paramą Europos krepšinio čempionatui skyrusi Lietuvos kompanija. Pasak jo, maždaug 70 proc. visos „Viči“ paramos bus skirta būtent čempionatui, likusi dalis – kitoms federacijos reikmėms.

M.Balčiūnas patikino, kad „Viči“ prisijungimas prie LKF rėmėjų neturi nieko bendra su Antano Guogos ir šio verslininko valdomo prekinio ženklo „TonyBet“ pasitraukimo iš LKF pagrindinių rėmėjų gretų, nes buvo suplanuotas gerokai anksčiau. Apie rėmėją, kuris kompensuotų „TonyBet“ pasitraukimą, LKF vadovai žada pranešti vėliau.

Sutarties pasirašyme taip pat dalyvavęs „FIBA Europe“ generalinis sekretorius Naras Zanolinas padėkojo „Viči“ už pagalbą organizuojant Europos čempionatą. „Matydamas, kaip vyksta pasiruošimas, jaučiu, kad tai bus fantastiškas renginys. Tikiu, kad tai bus geriausias visų laikų Europos čempionatas. Be to, tai bus didžiausias sporto renginys, kada nors vykęs jūsų šalyje“, – jau ne kartą savo viešnagių Lietuvoje metu sakytus žodžius pakartojo vienas „FIBA Europe“ vadovų. N.Zanolinas sakė, kad dabar į Lietuvą atvyks bent kartą per mėnesį, kad galėtų stebėti, kaip vyksta pasiruošimas pirmenybėms.

Kalbėdamas apie kitos sutarties – trišalės bendradarbiavimo tarp „FIBA Europe“, NBA ir LKF sutarties – pasirašymą, N.Zanolinas pabrėžė, kad tai istorinis įvykis. „Tai istorinis įvykis ne tik Lietuvos, bet ir visos Europos krepšiniui. Šis bendradarbiavimas labai prisidės prie krepšinio vystymo mūsų žemyne. Žinome, kokia galinga organizacija yra NBA. „FIBA Europe“ dar jauna, bet taip pat stiprėjanti organizacija, ir šių dviejų organizacijų noras dirbti kartu neabejotinai duos rezultatų“, – sakė N.Zanolinas.

Pagal susitarimą, NBA leis naudotis savo informaciniais kanalais –  oficialiu tinklalapiu, televizija, savo grupėmis tinklapiuose „Facebook“ bei „Youtube“ – reklamuojant Lietuvoje vyksiantį Europos čempionatą.

LKF vadovai taip pat tikisi perimti NBA vadybos patirtį, kuri padėtų organizuoti „Eurobasket 2011“ priemones ir padėtų krepšiniui Lietuvoje vystytis ateityje.

„Labai gerbiame tai, ką Lietuvos krepšinis yra pasiekęs, ir tikimės, kad Europos čempionatas bus tik pradžia ilgo bendradarbiavimo su Lietuvos krepšinio federacija“, – sakė „NBA Europe“ vyriausioji viceprezidentė Sophie C. Goldschmidt.

Pasak jos, NBA siekia, kad bendradarbiavimas su „FIBA Europe“ ir LKF apimtų visas sritis – pradedant masiniu sportu ir įvairiomis socialinėmis programomis, baigiant oficialiomis NBA rungtynėmis Europoje, ir galbūt vieną dieną – Lietuvoje.

„Kovą pirmąkart NBA reguliariojo sezono rungtynės vyks Europoje. Beje, Londone vyksiančiose rungtynėse dalyvaus ir Linas Kleiza. Mums tai labai svarbus įvykis, ir kol kas visą dėmesį esame sutelkę būtent į šį renginį, todėl plačiau apie galimybę tokias rungtynes kada nors surengti Lietuvoje šiuo metu negalėčiau pasakyti, nebent tiek – kad tokia galimybė įmanoma“, – sakė S.C. Goldschmidt.

Paklausta, kokią naudą iš trišalio bendradarbiavimo gaus NBA, S.C. Goldschmidt išskyrė didelę Europos trenerių ir teisėjų patirtį, kurią NBA norėtų perimti.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius