Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 02 23

Bilietų į Lietuvos krepšinio rinktinės varžybas Panevėžyje nebeliks dar iki oficialios jų prekybos pradžios

Trečiadienį Lietuvos krepšinio visuomenę pasiekė informacija, kad nukeliama oficiali bilietų prekyba į Europos vyrų krepšinio čempionatą. Šis sprendimas priimtas dėl to, kad daugiau nei pusės dalyvaujančių šalių krepšinio federacijos dar nepateikė jiems reikalingų bilietų kiekio. Daugiausia diskusijų ir dėmesio sukelia ne bilietų prekybos data, o tai, kiek bilietų į Lietuvos krepšinio rungtynes galės įsigyti mūsų šalies krepšinio gerbėjai.
Istorinės Lietuvos krepšinio rinktinės pergalės triumfo ir nematomo krepšininkų gyvenimo akimirkos
Lietuvos krepšinio rinktinė / Tomo Tumalovičiaus nuotr.

Pagal tarptautinius susitarimus čempionato vykdytojai – Lietuvos krepšinio federacija ir jos filialas „EuroBasket 2011“ organizacinis komitetas – turi skirti tam tikrą kiekį bilietų pirmenybėse dalyvaujančių valstybių federacijoms. Koks konkrečiai bus tas skaičius, organizacinio komiteto nariai kol kas negali pasakyti. Jie vis dar laukia, kada visų šalių krepšinio federacijos pateiks pageidaujamų bilietų skaičių.

„Dabar galiu pasakyti, kad 25 proc. bilietų teks užsieniečiams. Dar 25 proc. bilietų bus skirta FIBA nariams, rėmėjams ir žurnalistams. Vis dėlto mūsų pagrindinis tikslas – kuo daugiau bilietų išleisti į prekybą. Ir, žinoma, kuo daugiau iš to uždirbti. Niekam bilietų už dyką nedalysime, šis procesas yra ir bus labai griežtai kontroliuojamas“, – 15min.lt pasakojo Mindaugas Špokas.

Prekyba bilietais į 2011 metų Europos vyrų krepšinio čempionatą Lietuvoje („EuroBasket 2011“) dėl techninių priežasčių prasidės vėliau, nei buvo planuojama. Viešoji bilietų prekyba „Tiketos“ kasose ir internetu prasidės kovo 17 d. 10 val. „EuroBasket 2011 Fan Club“ nariai bilietus tiek kasose, tiek internetu, kaip ir anksčiau minėta, galės įsigyti trimis dienomis anksčiau – nuo kovo 14 dienos 10 val.

„EuroBasket 2011“ organizacinio komiteto vykdomasis direktorius M.Špokas ir Lietuvos krepšinio federacijos generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas teigia, kad į Panevėžio areną, kurioje grupės varžybas žais mūsų šalies rinktinė, lietuviams bus parduota apie 3 500 bilietų.

Tūkstantis iš jų išskirtinėmis teisėmis atiteks Panevėžio arenos BLOMBERG klubo nariams. Vadinasi, kitiems krepšinio gerbėjams lieka apie 2 500 bilietų. Dar apie keli šimtai bilietų rezervuoti ištikimiausiems krepšinio sirgaliams, kurių bendruomenės lyderis yra Tomas Balaišis-Sėkla.

„Mums jau rezervavo apie du šimtus bilietų ir dar tikimės gauti tiek pat. Šiuos bilietus galės įsigyti gerbėjai, kurie metai iš metų palaiko Lietuvos rinktinę tarptautinėje arenoje“, – 15min.lt sakė T.Balaišis.

LKF generalinis sekretorius M.Balčiūnas neatmeta galimybės, kad bilietų į Lietuvos krepšinio grupės rungtynes gali jau nebebūti prasidėjus viešai prekybai kovo 17 dieną.

„EuroBasket 2011 Fan Club“ nariai, kuriais gali tapti kiekvienas sumokėjęs 10 litų mokestį, bilietus galės įsigyti trimis dienomis anksčiau. Mano žiniomis, tokių jau yra apie keturi tūkstančiai. Labai tikėtina, kad didžioji dalis jų ir pasinaudos šia galimybe. Per vieną minutę internete galima parduoti 5 tūkstančius bilietų. Net neabejoju, kad bilietai į lietuvių rungtynes bus akimirkos reikalas. Jau dabar matome, koks yra milžiniškas susidomėjimas, o paklausa yra dešimt kartų didesnė už pasiūlymą“, – 15min.lt tikino M.Balčiūnas.

LKF generalinis sekretorius pasakojo, kad Panevėžio arenoje bilietus bus galima įsigyti tik už treko ribų. Geriausios vietos saugumo sumetimais ir dėl kitų priežasčių bus skiriamos FIBA nariams, dalyviams, žurnalistams, taip pat Tomo Balaišio-Sėklos palaikymo grupei, kuri pirmą kartą gaus vietas prie pat arenos.

„Mums reikėtų didžiausio stadiono pasaulyje, gal tuomet šimtai tūkstančių lietuvių jaustųsi ramūs. Natūralu, kad į arenas pateks tik laimingieji“, – teigė M.Balčiūnas.

Jam antrino sirgalių lyderis T.Balaišis-Sėkla: „Niekas už dyką bilietų negaus. Kas lįs į internetą, seks visas naujienas, tas ir gaus. Net neabejoju, kad bilietų burbulas Panevėžyje sprogs jau pačią pirmą dieną. Kas atsibus kitą dieną, liks nieko nepešęs.“

„Jau dabar žinau, kad tūkstančiai lietuvių, gyvenančių užsienyje, grįš į Lietuvą tam, kad pamatytų didžiausią krepšinio renginį mūsų istorijoje. Jie pasiryžę mokėti už bilietus tokias sumas, kokios yra numatytos. Ir daugelis lietuvių puikiai supranta, kad tai galbūt bus vienintelė jų galimybė stebėti Europos krepšinio čempionatą Lietuvoje savo akimis“, – pasakojo M.Špokas.

Iš bilietų prekybos LKF tikisi uždirbti apie 10 milijonų litų. Iš viso į Europos krepšinio čempionatą bus parduota apie 100 tūkstančių bilietų.

„EuroBasket 2011“ vyks šešiuose Lietuvos miestuose rugpjūčio 31 – rugsėjo 18 d. Čempionate dalyvaus 24 komandos, grupės varžybos bus rengiamos Alytuje, Klaipėdoje, Panevėžyje ir Šiauliuose, antrasis etapas – Vilniuje, finalinis etapas – Kaune.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius