-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 01 15

Butautas: pergalė graži ir visų laukta (nuotraukos, video)

Po pergalės paskutinėse Eurolygos A grupės rungtynėse Stambule ir iškovoto kelialapio į „Top-16“ varžybas Kauno „Žalgirio“ komanda penktadienį popiet lėktuvu grįžo į Lietuvą. Vilniaus oro uoste ją pasitiko ištikimiausi sirgaliai. Jiems skanduojant treneris Ramūnas Butautas sakė, kad dabar reikia viską pamiršti ir žiūrėti į ateitį.
 Ramūnas Butautas
Ramūnas Butautas būsimų burtų nesureikšmino – visos komandos bus pajėgios. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Beveik trys dešimtys „Žalgirio“ sirgalių, pasipuošusių žaliais-baltais šalikais ir vėliavomis, likus pusvalandžiui iki lėktuvo nusileidimo Vilniaus oro uoste plėšė skanduotes ir vertė stebėtis užsienio svečius.

Žalgiriečiai ketvirtadienį išvykoje paskutinėse Eurolygos A grupės rungtynėse 76:68 įveikė Stambulo „Fenerbahce“ ir iškovojo teisę tęsti kovas „Top-16“ varžybose. Paskutinę sekundę įspūdingą tritaškį pataikęs legionierius Marcusas Brownas nenorėjo komentuoti ir nuskubėjo į laukiantį autobusą. Susirinkusių žurnalistų klausimus teko atremti Kauno ekipos treneriui R.Butautui.

„Gerai žaidėme, drausmingai. Pergalė graži ir visų laukta. Įdėta daug pastangų. Nugalėti turkus išvykoje garbinga, džiaugiuosi komanda, sveikinu sirgalius. Dabar viską pamiršime ir toliau žiūrėsime į ateitį“, – kalbėjo jis.

– Paskutiniame kėlinyje komanda tarsi nustojo žaisti. Kodėl?

– Buvo gana didelis skirtumas ir žaidėjus tai norom nenorom ėmė veikti. Kita vertus, žaidėme aštuoniais žaidėjais ir jie galbūt šiek tiek pavargo. Turkų krepšininkai suaktyvino žaidimą tiek gindamiesi, tiek puldami. Turėjome problemų, bet tas įgytas pranašumas leido mums išlyginti žaidimą.

– Ėmė nerimas?

– Kol nenuaidėjo finalinė sirena, visada ima nerimas. Žinome pavyzdžių, kai komandos pirmauja daug didesniu rezultatu ir pralaimi, todėl atsipalaiduoti niekada negalima, reikia kovoti iki galo.

– Stebėjote kitų rungtynių naujienas?

– Ne. Visą dėmesį sutelkėme į savo žaidimą ir nelaukėme, kad mums kas nors ką nors atneštų iš viršaus. Žinojome, kad galime tik patys viską iškovoti.

– Paskutinė ataka atlikti pagal planą?

– Taip. Po minutės pertraukėlės sėkmingai padarėme tai, ką planavome. Neakcentavau, kad turi būti tritaškis, bet Marcusas Brownas yra tritaškininkas ir pasinaudojo savo baisiausiu ginklu.

– Prieš tai varžovams pavyko persivaryti kamuolį ir netgi mesti tritaškį. Kodėl nebuvo prasižengta prieš tai?

– Tai buvo taktinė klaida.

– Kaip vertinate naujoko Aleksandro Čapino žaidimą?

– Jis dalyvavo tik vienoje treniruotėje ir po rungtynių buvo labai laimingas. Jis nepadarė visko, ką gali, bet Aleksandro potencinės galimybės didelės ir jis sustiprins komandą.

– Kaip dėl Mario Delašo. Ką galite pasakyti apie jį?

– Nesu matęs jo žaidžiančio. Stebėjau jį tik per metimų treniruotę. Jis individualiai pajėgus, bet jaunas. Dar reikia patirties. Pats sakė, kad jam buvo šokas – tos rungtynės padarė milžinišką įspūdį. Nesinorėjo jo mesti į ugnį, todėl rungtynėse jo nematėte.

– Ar bus komandoje žaidėjų rotacija?

– Dabar negaliu pasakyti, bet per artimiausias dvi dienas viskas paaiškės. Viskas vyksta labai greitai.

– Kokių varžovų tikitės iš pirmadienį vyksiančių kito etapo burtų?

– Tarp šešiolikos ekipų norimų varžovų jau nebėra. Džiaugiuosi, kad patekome tarp šešiolikos stipriausių Europos komandų, turint galvoje, kad esame jauna komanda. Traviso Watsono trauma mus susilpnino, tad reikia džiaugtis, kad mums pavyko. Ką burtai duos, su tuo ir žaisime.

VIDEO: Žalgirio sutikimas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius