Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 06 17

CSKA veteranas Johnas Robertas Holdenas paskelbė apie karjeros pabaigą

Maskvos CSKA ekipos gynėjui Johnui Robertui Holdenui ketvirtadienio Rusijos pirmenybių finalo mačas buvo paskutinis karjeroje. 34 metų amerikietis paskelbė, kad kabina sportbačius ant vinies.
J.R.Holdenas
J.R.Holdenas / „Scanpix“ nuotr.

„Jūs norite sužinoti, ar tai buvo mano paskutinis mačas CSKA gretose? Gerai, pasakysiu, jog tai buvo paskutinės rungtynės mano karjeroje. Jums tai pranešu pirmiesiems. Svarbu laiku pasitraukti. Nenoriu būti kaip Michaelas Jordanas Vašingono „Wizards“ gretose“, – Rusijos žiniasklaidai sakė 185 cm ūgio gynėjas.

Profesionalaus krepšininko karjerą po studijų NCAA pradėjęs amerikietis 1998–1999 metais rungtyniavo Rygos „Broceni“ gretose. Vėliau jis du sezonus atstovavo Ostendės „Orange“ komandai. 2001–2002 metais gynėjas žaidė Atėnų AEK klube, o 2002 metų vasarą sukirto rankomis su CSKA ir jame žaidė iki pat karjeros pabaigos.

J.R.Holdenas yra iškovojęs daugybę titulų, o skambiausi iš jų yra Eurolygos čempiono (2006 ir 2008 metais) ir Europos čempiono 2007 metais Ispanijoje. Būtent tada Rusijos rinktinės marškinėlius vilkėjęs gynėjas pataikė lemiamą metimą finale į ispanų krepšį.

Be viso to, J.R.Holdenas Rusijos čempionu tapo aštuonis sykius iš eilės, o 2003 metais pripažintas geriausiu lygos žaidėju. Nors šį sezoną J.R.Holdenas nepasižymėjo rezultatyviu žaidimu, tačiau paskutinėse karjeros rungtynėse įmetė 25 taškus ir buvo pagrindinis pergalės finale kalvis. 

Svarbiausias J.R.Holdeno metimas:

VIDEO: JR Holden - Gamewinner vs Spain [2007 EC Final]

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius