-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 08 25

Čukinas tapo „Žalgirio“ nariu

ŪBIG valdomas Kauno „Žalgirio“ klubas sudarė sutartį su dar vienu aukštaūgiu. Antradienio popietę kontraktą, sudarytą pagal formulę 1+1, pasirašė 209 cm ūgio vidurio puolėjas Povilas Čukinas.
Povilas Čukinas
Povilas Čukinas / „Scanpix“ nuotr.

Pasirašęs sutartį 26 metų krepšininkas išskubėjo į Klaipėdą, kur jau šiandien vakare prisidės prie pajūryje treniruočių stovykloje sezonui besirengiančių žalgiriečių.

„Džiaugiuosi, jog tapau „Žalgirio“ nariu. Pastaruosius kelerius metus žaidžiau užsienyje, todėl žinau, koks garbingas yra „Žalgirio“ vardas Europoje. Nekantrauju prisidėti prie komandos ir stengsiuosi padėti jai pasiekti kuo daugiau pergalių aikštelėje“, – oficialiai „Žalgirio“ interneto svetainei sakė P.Čukinas.

Praėjusį sezoną su Kijevo „Budivelnik“ ekipa Ukrainos taurę iškovojęs ir šios šalies vicečempionu tapęs krepšininkas teigė, kad po trejų metų užsienyje norėjosi grįžti rungtyniauti į Lietuvą: „Gavęs kvietimą žaisti „Žalgiryje“, ilgai nesvarsčiau. Visada norisi žaisti gimtinėje. Be to, ekipa žaidžia aukščiausio lygio varžybose, todėl apsisprendimas buvo momentinis.“

Profesionalo karjerą P.Čukinas pradėjo Alytaus „Alitos“ komandoje, vėliau rungtyniavo Vilniaus „Lietuvos ryto“ ekipoje, o geriausiai atsiskleidė išvykęs žaisti į užsienį. 2006-2007 m. sezone Liudvigsburgo „EnBW“ klube vidurio puolėjas buvo tvirtas startinio penketo narys ir per mačą vidutiniškai rinkdavo 10 taškų. Povilo žaidimas neliko nepastebėtas ir Vokietijos čempionato sirgalių – jis dalyvavo lygos „Visų žvaigždžių“ rungtynėse.

Po metų jis persikėlė į Italiją, kur žaidė Kantu „Tissetanta“ ekipoje. Praėjusį sezoną P.Čukinas pradėjo Rygos „Barons“ klube, bet gruodį persikėlė į Kijevą. UBL čempionate jis pelnydavo 11,4 taško ir atkovodavo 6,3 kamuolio.

„Sunku save vertinti pačiam, tačiau per šiuos trejus metus, kai sirgaliai nematė manęs žaidžiančio, jaučiuosi sustiprėjęs ir įgijęs patirties. Žinau savo minusus ir stengsiuosi smarkiai dirbdamas juos ištaisyti. Bet kokiu atveju esu tikras, kad aikštelėje atiduodu visą save“, – tikino „Žalgirio“ naujokas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius