Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 02 03

Dainius Šalenga: „FIBA verdiktą išgirsiu vasario pabaigoje“

Prieš beveik mėnesį į nemalonią situaciją patekęs 33 metų 197 cm ūgio Dainius Šalenga lieja prakaitą su Vilniaus „Sakalų“ žaidėjais. Krepšininko organizme aptikus draudžiamo preparato metilheksanamino FIBA jį diskvalifikavo iš visų varžybų. Maža to, su varėniškiu dar metus turėjusį galioti kontraktą nutraukė Kauno „Žalgiris“.
Dainius Šalenga
Dainius Šalenga / Aliaus Koroliovo nuotr.

Nusprendęs FIBA verdikto nelaukti sudėjęs rankas D.Šalenga šios savaitės pradžioje prisidėjo prie Rūtenio Paulausko auklėtinių.

Oficialiai „Sakalų“ svetainei D.Šalenga tvirtino, kad jam malonu grįžti į prieš kiek daugiau nei dešimtmetį paliktą klubą, iš kurio liko labai malonūs prisiminimai. Krepšininkas taip pat neatmetė galimybės, kad sulaukęs palankaus FIBA verdikto liks sostinės klube.

– Kaip jaučiatės grįžęs į „Sakalus“?

– Gerai. Po praleisto mėnesio be krepšinio malonu treniruotis su komanda. Pažįstu čia daug žmonių, treneris tas pats, kuris buvo, kai žaidžiau čia.

– Ar yra dar išlikusių prisiminimų?

– Be abejo, kad yra. Tuomet tai buvo mano pirmieji metai Lietuvos krepšinio lygoje, o mes užėmėme trečią vietą. Buvo puiki komanda, geri žmonės, o ir man pačiam neblogai sekėsi žaisti. Prisiminimai iš pirmo sezono visada malonūs.

– Kodėl nusprendėte prisidėti prie „Sakalų“?

– Pažįstu Rūtenį Paulauską, todėl pakalbėjau su juo ir atvykau treniruotis. Man vis tiek reikia treniruotis, kol laukiu to atsakymo iš FIBA. Neaišku, kokia bus ta bausmė. Labai ačiū „Sakalams“, kad sutiko man pagelbėti. Noriu neprarasti to ritmo, žaisti penki prieš penkis. Treniruotis su komanda man yra tikrai naudinga. Tikiuosi, ir kai kuriems žaidėjams bus nauda treniruojantis su manimi.

– Sezoną norėtumėte baigti „Sakaluose“?

– Kol kas dar neaišku. Dabar nenoriu spekuliuoti šia tema. Kai sulauksiu sprendimo, tuomet bus aiškiau viskas. Dabar į priekį nesinori galvoti.

– Padedate „Sakalams“ ruoštis žaisti su „Žalgiriu“?

– Jie patys viską puikiai žino, kaip reikia žaisti. Čia problemų nekyla.

– Kada paaiškės FIBA verdiktas?

– Vasario 10 dieną bus FIBA Drausmės komisijos posėdis. Nežinau, kiek tiksliai jai prireiks laiko, bet viskas turėtų užtrukti 1–2 savaites.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius