Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 06 06

Dainius Šalenga grįžti į Kijevą dar nesirengia, Lietuvos klubai irgi neviliojo: „Su „senukais“ taip anksti sutarčių nepasirašo“

Praėjusį sezoną Prienų „TonyBet“ komandoje pradėjęs, tačiau lapkritį į Kijevo „Budivelyk“ klubą išvykęs ir Ukrainos čempionu tapęs 37 metų Dainius Šalenga sportbačių ant vinies dar nekabins. Vilniaus „Lietuvos ryto“ ir „TonyBet“ dvikovą ketvirtadienį stebėjęs krepšininkas papasakojo apie LKL intrigos priežastis, kito sezono planus ir gyvenimą Maidano sukaustytame Kijeve.
Dainius Šalenga (kairėje)
Dainius Šalenga (kairėje) / Karolinos Pansevič nuotr.

Prisijunkite beveik prie 10 tūkst. sporto mėgėjų – tapkite 15min.lt sporto grupės nariu „Facebook“ tinkle. Spauskite LIKE.

– Rungtynes stebite pasipuošęs žalios spalvos marškinėliais. Tai išduoda jūsų palaikomą komandą?  – 15min.lt paklausė D.Šalengos.

– Ne, tiesiog įdomios rungtynės. Prienuose žaidžiau, Vilniuje gyvenu, patinka žiūrėti krepšinį, todėl ir atėjau.

Situacija „Budivelnyk“ klube dabar nėra aiški, pirmiausia dėl situacijos Ukrainoje. Klubas taip pat laukia Eurolygos sprendimo dėl vietos.

– Kaip manote, kodėl šių metų LKL sezonas susiklostė taip, kad tenka žiūrėti, kaip „Lietuvos rytas“ kaunasi tik dėl trečios vietos?

– „Žalgiris“ ir „Lietuvos rytas“ turėjo blogą sezoną, galbūt tai lėmė klaidos komplektacijos klaidos ar kažkur kitur. Dėl to tokia košė. Be to, atsirado pajėgus ketvertas – „Neptūnas“, „TonyBet“, „Šiauliai“, „Pieno žvaigždės“ – lygios pagal pajėgumą komandos, kurios kibo į atlapus grandams. Vis dėlto, pagrindinė tokio įdomaus sezono priežastis yra „Lietuvos ryto“ ir ypač „Žalgirio“ nestabilumas LKL.

– Kodėl „Siemens“ arenoje taip tuščia?

– Žiūrovai reaguoja į nesėkmes, gal tai savotiškas protestas. Čia atėjo tie žmonės, kurie į krepšinį žiūri kaip į žaidimą, o ne tikrieji sirgaliai. Jų kažkodėl nėra – gal netenkina klubo vadovybė, komandos komplektacija, kito atsakymo aš nematau, kodėl ima ir neina.

– Su „Budivelnyk“ komanda jūsų sutartis pasibaigė? Ar jau žinote, kur žaisite kitą sezoną?

– Taip, sutartis buvo vieneriems metams. Sezonas pasibaigė ir prasidėjo laukimo metas. Kai prasidės komandų komplektacijos kitam sezonui, tada žiūrėsime. Situacija „Budivelnyk“ klube dabar nėra aiški, pirmiausia dėl situacijos Ukrainoje. Klubas taip pat laukia Eurolygos sprendimo dėl vietos.

– Vadinasi, kitą sezoną dar tikrai žaisite? Lietuvos komandos sutarties nesiūlo?

– Taip, dar žaisiu. Lietuvoje dar nesibaigė sezonas, tad nesiūlo. Niekas su „senukais“ taip anksti sutarčių nepasirašinėja. Jei lieka vietos komandoje, tada.

Čia atėjo tie žmonės, kurie į krepšinį žiūri kaip į žaidimą, o ne tikrieji sirgaliai. Jų kažkodėl nėra – gal netenkina klubo vadovybė, komandos komplektacija.

– Sezonas Ukrainoje turbūt nebuvo lengvas, ypač kai prasidėjo neramumai. Kodėl „Budivelnyk“ legionieriai neišsilakstė?

– Nes mes žaidėme Europoje, jau buvo prasidėjusios atkrintamosios rungtynės šalies lygoje.

Komanda turėjo ir turi didelių planų ateičiai, ypač Eurolygos turnyre, dirba nuosekliai. Nebuvo tikslo bėgti. Kai kurios komandos dėl sunkios finansinės padėties gal net pasinaudojo ta situacija, pabandė sutaupyti. Nesiplėsiu dabar kalbėti apie kiekvieną konkretų klubą, bet buvo neaiškių sprendimų. Tačiau mes likome kartu. Kitas pavyzdys – Južno „Chimik“. Jie reguliariajame sezone buvo pirmi, gerai žaidė, tad taip pat nebuvo tikslo paleisti legionierius.

Kai gyveni ten, geriau matai, kas vyksta. Yra Lietuvos ambasada, kuri būtų informavusi, jeigu jau reikėtų bėgti. Interpretacijų galima daryti daug, tačiau gyvendamas vietoje ir matydamas savo akimis, gali viską realiau įvertinti.

Žinoma, buvo keista, kai mes treniruojamės, o už 500 metrų nuo salės vyksta visi neramumai. Tačiau žmonės į darbus ėjo, stengėsi gyventi įprastai.

– Kaip krepšinio žiūrovai, ar rinkosi žiūrėti rungtynių?

– Arena tikrai nebuvo tuščia. Eurolygos rungtynėse ji visada būdavo užpildoma apie 70-80 proc. Žinoma, kai atvykdavo „Barcelona“, „Fenerbahce“ ar CSKA, buvo ir daugiau. Ukrainos čempionate tiek daug nebuvo.

Žmones reikia „užsiauginti“. Čia ne Kaunas, kur žiūrovai gyvena krepšiniu, komandų palaikymas eina iš kartos į kartą. Lietuvoje žmonės ateina pažiūrėti rungtynių, o po to eina kitur – į restoraną, į miestą. Tai laisvalaikio dalis.

Jaunesnėms komandoms reikia sirgalius prisivilioti, geru žaidimu atvesti į salę. Kartais ir to gero žaidimo neužtenka. Pažiūrėkime į CSKA – tokia komanda, tiek pinigų, titulų, miestas didžiulis, o neužpildo nė 5 tūkst. vietų salės. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius