Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 11 02

Dar kartą nuskriausti Lietuvą pasiryžę makedonai: suorganizuotume aukščiausio lygio olimpinę atranką

Makedonijos krepšinio federacija (MKF) ir vyriausybė yra pasiryžusi padaryti viską, kad įtikintų FIBA olimpinį vyrų krepšinio atrankos turnyrą organizuoti jų šalyje.
Makedonijos krepšininkai džiaugiasi pergale
Makedonai viliasi, jog jei atranka vyktų jų šalyje, rinktinė turėtų daugiau šansų patekti į olimpiadą. / FIBA/Liusjeno Kulbio nuotr.

Iš pradžių Lietuvos krepšinio federacijai pažadėjusi, jog nedalyvaus konkurse, paraginta vyriausybės MKF galiausiai apsigalvojo ir oficialiai tapo viena iš keturių pretendenčių. Kartu su Lietuva, Venesuela ir Angola.

Visgi pagrindinėmis pretendentėmis laikomos Senojo žemyno atstovės – Lietuva ir Makedonija, nes atrankos turnyras greičiausiai vyks tame pačiame žemyne, kaip ir Londono olimpiada – Europoje.

„Aš tikiu, kad Skopjė, Makedonija ir MKF gali suorganizuoti aukščiausio lygio turnyrą. Turime konkretų projektą, kaip šis turnyras atneštų naudos šaliai daugelyje sričių“, – makedonų žiniasklaidai teigė MKF prezidentas Danielis Dimevskis.

Niekada anksčiau jokio panašaus lygio sporto renginio neorganizavę makedonai olimpinę atranką regi kaip puikią galimybę šalies reklamai visame pasaulyje.

„Greičiausiai nėra geresnio būdo reklamuoti šalį pasaulyje, nei surengti tokį turnyrą. Tai yra lyg mažesnė pasaulio čempionato versija – su 12 dalyvių iš visų žemynų. Rungtynės būtų transliuojamos į 200 pasaulio šalių, o į Makedoniją atvyktų daugybė oficialių ir neoficialių svečių, kurie paliktų ryškų finansinį pėdsaką ir išsivežtų įspūdį apie mūsų šalį. Tai būtų puiki reklama mūsų kultūrai, turizmui. Viską sudėjus, rengti tokį turnyrą tikrai apsimoka. Jau nekalbu apie sportinį aspektą“, – tęsė D.Dimevskis.

Tai taip pat yra mūsų šansas, dėl puikių Makedonijos krepšinio federacijos ir FIBA santykių, ypač su FIBA prezidentu Ivanu Maininiu, – teigė MKF.

Koziris – puikūs santykiai su FIBA prezidentu

Anot MKF, jei daugiau nei vienas kandidatas atitiks keliamus techninius reikalavimus (krepšinio arenos, viešbučiai, oro uostai, transportas, organizavimo sugebėjimai ir pan.), dėl teisės organizuoti olimpinį atrankos turnyrą prisidės aukcionas – kas pasiūlys didesnę pinigų sumą FIBA.

„Tiesa, FIBA pasilieka teisę savo nuožiūra pasirinkti turnyro šeimininkę. O tai taip pat yra mūsų šansas, dėl puikių Makedonijos krepšinio federacijos ir FIBA santykių, ypač su FIBA prezidentu Ivanu Maininiu“, – optimizmo nestokojo MKF.

Padidintų šansus patekti į olimpiadą

Eurofija krepšiniui po Europos čempionato Lietuvoje vis dar gyvenantys makedonai neabejoja, jog jeigu turnyras vyktų jų šalyje – ženkliai padidėtų rinktinės galimybės pirmą kartą patekti į olimpiadą.

„Per paskutinius 12 metų Makedonijos krepšinio rinktinė nepralaimėjo nė vieno oficialaus mačo Skopjėje, taigi jeigu atranka vyktų mūsų šalyje, rinktinės galimybės patekti į olimpines žaidynes gerokai išaugtų“, – sakė D.Dimevskis.

Jis pridūrė, jog FIBA atstovai į Makedoniją atvyks lapkričio 10-11 dienomis. Olimpinės atrankos šeimininkę FIBA paskelbs gruodžio 11 dieną, o turnyras, kuriame dėl 3 paskutinių kelialapių į Londono olimpiadą varžysis 12 rinktinių, vyks kitų metų liepos 2-8 dienomis.

Olimpinis atrankos turnyras Makedonijoje būtų organizuojamas sostinėje Skopjėje – 10 tūkst. žiūrovų talpinančiuose Boriso Trajkovskio sporto rūmuose, kurie buvo pastatyti 2008-aisiais.

Lietuva prisibijo Makedonijos konkurencijos

Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas antradienį 15min.lt sakė, jog Lietuvos ir Makedonijos galimybės yra vienodos.

„Neseniai viešėjau Makedonijos sostinėje Skopjė. Jie turi puikų viešbutį ir labai gerą areną. Toks renginys taptų didžiuli impulsu jų krepšiniui ir išskirtiniu dėmesiu šaliai. FIBA gali sakyti, kad mes vieną didžiulį turnyrą jau turėjome, todėl reikia duoti pasidžiaugti ir kitai šaliai. Visgi FIBA organizacijai svarbiausias yra komercinis faktorius. Šansai matuojami pinigais, o tie trys milijonai eurų (mokestis FIBA už turnyro organizavimą, – aut. past.) Makedonijai nėra daug šalies mastu“, – tvirtino M.Balčiūnas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius