2011 05 10

Darius Dikčius: visi krepšininkai turės įrodyti, kad yra verti vietos rinktinėje

Lietuvos vaikinų jaunių (iki 18 metų) vaikinų rinktinės vyriausiasis treneris Darius Dikčius pradėjo rengtis Europos čempionatui, nors komanda į pirmąją treniruočių stovyklą rinksis tik birželio 13 dieną.
Lietuvos jaunių krepšinio rinktinės nariai atstovaus jaunimo komandoms
Lietuvos jaunių krepšinio rinktinės nariai atstovaus jaunimo komandoms. / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.
Temos: 1 Darius Dikčius

Savaitgalį D.Dikčius Barselonoje atidžiai stebėjo Eurolygos jaunimo turnyrą, kuriame dalyvavo 7 rinktinės kandidatai.

„Džiaugiuosi, kad federacija sudarė sąlygas pamatyti visas jaunimo turnyro rungtynes. Kauno „Žalgirio“ komandoje žaidė daug rinktinės kandidatų, todėl norėjau pamatyti, kaip jie atrodo rimtose varžybose. Ši išvyka buvo labai naudinga“, – sakė D.Dikčius.

Treneris tvirtino susidaręs nuomonę apie visus rinktinės kandidatus ir teigė, kad po šio turnyro jam bus lengviau pasirinkti komandos sudėtį: „Tačiau nuolaidų niekam nebus. Tikrai nežiūrėsiu į titulus ir į tai, kas ką laimėjo. Visi, kurie norės patekti į rinktinę, turės įrodyti, kad yra jos verti.“

Lietuvos jaunių rinktinės vyriausiąjį trenerį ypač pradžiugino solidus 17-mečio 205 cm ūgio puolėjo Artūro Gudaičio žaidimas. Pasak D.Dikčiaus, rinktinei labai trūko pajėgaus ketvirtojo numerio, kuris gerai kovotų dėl kamuolių ir aktyviai žaistų baudos aikštelėje. Barselonoje vykusiame turnyre A.Gudaitis per ketverias rungtynes vidutiniškai pelnė po 10,8 taško ir atkovojo po 14 kamuolių.

18-mečių rinktinės strategas atidžiai stebėjo ir kitas jaunimo turnyro rungtynes bei analizavo kitų Europos čempionate dalyvausiančių komandų žaidėjus. 2011 m. Europos 18-mečių čempionatas vyks Lenkijoje liepos 21–31 d. Mūsų komanda rungtyniaus D grupėje kartu su Ukrainos, Italijos ir Rusijos krepšininkais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius