Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 12 03 /19:14

Dėl sutrukusio širdies ritmo ligoninėje atsidūręs geležinis žmogus Valdemaras Chomičius: „Ryt ketinu išeiti“

Naktį iš penktadienio į šeštadienį vyriausiasis Liubercų „Triumph“ komandos treneris Valdemaras Chomičius atsidūrė ligoninėje. Geležiniu žmogumi vadinamam krepšinio specialistui sustreikavo širdis. Tačiau V.Chomičius nepraranda optimizmo ir iš ligoninės ruošiasi išeiti jau sekmadienį.
Valdemaras Chomičius
Valdemaras Chomičius / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Pavojus V.Chomičiaus gyvybei negresia, tačiau 52 metų treneris bus prižiūrimas medikų ir privalės kelias dienas praleisti ligoninėje, rašo tritaskis.lt.

Kurį laiką „Triumph“ ekipai vadovaus V.Chomičiaus asistentai – Vasilijus Karasiovas ir Aleksėjus Vasiljevas.

Auklėtinių išdaigos

V.Chomičių iš vėžių išmušti galėjo auklėtinių išdaigos. Po ketvirtadienį Šiauliuose vykusių BBL lygos rungtynių, kurias „Triumph“ pralaimėjo 94:101, keletas Rusijos klubo krepšininkų nusprendė be trenerio V.Chomičiaus leidimo apsilankyti Šiaulių centre esančiame naktiniame klube „Mega“.

Du „Triumph“ legionieriai iš JAV – Davonas Jeffersonas ir Tywainas McKee – padaugino alkoholio ir susimušė su naktinio klubo apsaugos darbuotojais. Vienam iš jų lūžo nosis. Patekę į policiją, neblaivūs krepšininkai susikivirčijo su pareigūnais.

Laimėjo Latvijoje

Šeštadienį „Triumph“ žaidė Baltijos krepšinio lygos (BBL) rungtyness išvykoje prieš „Ventspils“. Po puikios mačo pradžios pergalę šventė svečiai – 62:51 (18:12, 21:8, 11:11, 12:20).

Nors „Triumph“ šiame mače nepadėjo ne tik V.Chomičius, bet ir Šiauliuose komandos drausmės režimą sulaužę legionieriai Davonas Jeffersonas ir Tywainas McKee, svečiai įspūdingai pradėjo susitikimą ir po dviejų kėlinių jau pirmavo 39:20. Per likusį laiką „Triumph“ krepšininkams liko tik neišbarstyti solidžios persvaros.

Penktą kartą per aštuonis mačus BBL Elito divizione laimėję „Triumf“ krepšininkai turnyro lentelėje pakilo į penktą. Tuo tarpu „Ventspils“ (5 ir 3) ekipa liko laipteliu aukščiau – ketvirta.

BBL Elito divizione pirmauja „Šiauliai“ (7 ir 0) bei Prienų „Rūdupis“ (7 ir 1).

Po A.Sabonio infarkto žadėjo dažniau lankytis pas gydytoją

Geležiniu žmogumi vadinamas V.Chomičius su širdies problemomis susidūrė pirmą kartą.

Kai rugsėjį infarktą patyrė Arvydas Sabonis, ilgametis jo bendražygis, legendinis Kauno „Žalgirio“ kapitonas, V.Chomičius 15min.lt sakė, jog reikės dažniau lankytis pas gydytoją.

Nei Sabas, nei aš, ar kiti mūsiškiai nebuvome pratę lakstyti pas daktarus vos šonui suskaudus, – sakė V.Chomičius.

„Nei Sabas, nei aš, ar kiti mūsiškiai nebuvome pratę lakstyti pas daktarus vos šonui suskaudus. Bet reikės dažniau pasitikrinti pas gydytoją. Ką aš žinau, gal ir mano širdis jau nesveika, tik nieko nejaučiu. Kai pajausiu, kad tik nebūtų per vėlu. Nors man geriausi vaistai yra sportas. Gerai jaučiuosi pavargęs, o drybsant ant sofos apninka depresija“, – rugsėjį 15min.lt kalbėjo V.Chomičius.

Vienas iš „Žalgirio“ šlovingosios 9-ojo dešimtmečio kartos žaidėjų neslėpė jaunystėje nekreipęs didelio dėmesio į savo sveikatą. Jis prisipažino, kad ir dabar, kaip ir jaunystės laikais, valgo tai, kas patinka, nežiūri į cholesterolio lenteles.

„Tais laikais nebuvo tokios geros medicinos diagnostinės įrangos ir griežtos priežiūros, maisto papildų. Varydavom į aikštelę ištampytais kelių  raiščiais,  1995 m. Europos čempionate žaidžiau, nors buvo sužeistas kelio meniskas, net nežinojau to. Niekam nebuvo įdomu, kad alini savo sveikatą, privalėjai kautis negalvodamas, sušlubuos tau širdis sulaukus 40 metų, ar ne. Tais laikais buvo labai aiški motyvacija: iškrisi iš aukščiausios lygos, nežinia tuomet, kokią duoną krimsi, ar iš viso jos turėsi“, – prisiminė dabar ne ką lengvesnę trenerio duoną kremtantis V.Chomičius.

Į ligos patalą paguldė nuovargis

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės trenerių štabo narį V.Chomičių į ligos patalą paguldė nuovargis. Kaip krepšinio specialistas sakė LNK žinioms, į medikus jis kreipėsi pats, nes jautėsi prastai.

Nustatyta, jog sutriko širdies ritmas. „Darbo daug, nuovargis didelis. Kreipiausi pats. Reikia pasitikrinti. Kraujagysles, kraują, širdį, viską“, – LNK žinioms sakė V.Chomičius.

Paklaustas, kada ketina palikti ligoninės palatą, V.Chomičius buvo konkretus. „Ryt ketinu išeiti“, – linksmu balsu pareiškė strategas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius