Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 02 13

D.Maskoliūną supykdė „auksinis jaunimas“

Leidęs pailsėti keturiems pagrindiniams savo komandos krepšininkams, Darius Maskoliūnas nesitikėjo, kad visa našta kris ant penktojo startinio penketo žaidėjo. Kai taip atsitiko, Kauno „Žalgirio“ treneriui beliko remtis veteranu.
Kauno „Žalgirio“ treneris D.Maskoliūnas
Kauno „Žalgirio“ treneris Darius Maskoliūnas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Vyriausias „Žalgirio“ krepšininkas Marcusas Brownas pelnė 25 taškus ir atvedė komandą į pergalę Baltijos krepšinio lygoje (BBL). Kauniečiai tik po pratęsimo 84:81 įveikė „Valmierą“.

Po dvikovos Maskoliūnas tūžo, kad jokio indėlio į pergalę neįnešė jaunieji krepšininkai.

– Treneri, kodėl gi šiandien taip sunkiai sekėsi mače su „Valmiera“? – BasketNews.lt paklausė Maskoliūno.

– Nežinau. Gal po vieną išsikvieskite mūsų auksinį jaunimą, kuris žaidžia „Žalgiryje“ ir labai nori parodyti, kaip jie sugeba žaisti. Gal aš nesugebu jų motyvuoti. Prieš tai buvę treneriai irgi nesugebėjo. Nes jeigu jaunimas nieko nesugeba įrodyti tokiose rungtynėse su „Valmiera“... Man sunku tai paaiškinti.

Esu piktas, kad man reikėjo Marcusą Browną laikyti 30 minučių aikštelėje ir kad jis trauktų komandą į pergalę prieš latvius. Sunkiai paaiškinama. Kas jiems atsitikę, kaip juos motyvuoti, kaip jiems sugrąžinti norą žaisti krepšinį? Kol kas neradau atsakymų į šiuos klausimus.

– Po didžiųjų permainų, kai buvo atleistas vyriausiasis treneris Ramūnas Butautas, jau praėjo kiek laiko. Ar gerėja bent kiek situacija komandos viduje?

– Ar jums pagal mūsų žaidimą atrodo, kad kažkas gerėja?

– Ne.

– Man taip pat. Bandome ir gražiai, ir per treniruotes, ir po treniruočių šnekėtis, kur slypi viso to priežastys. Šiai dienai negaliu nieko pasakyti, nes labai sunku surasti tokio žaidimo priežastis.

– Šiandien visgi pailsėjo Travis Watsonas, Dainius Šalenga, Mantas Kalnietis, Tadas Klimavičius nes jiems nereikėjo žaisti. Gal bent čia galima įžvelgti teigiamą pusę?

– Galime tai pavadinti teigiamu dalyku. Bet mes dėl to ir norėjome turėti komandą su daugiau žaidėjų, kad galėtų vieni žaisti vienas rungtynes, kiti – kitas. Bet kaip matome, sunkiai gaunasi, nes išėmus keturis pagrindinius žaidėjus mus turėjo traukti penktas.

Minučių kiekiu jaunimas skųstis negali. Jeigu ką, gali pasižiūrėti į protokolą. Bet... Sunku man kažką pasakyti. Už tokį komandos žaidimą man yra gėda. O kaltas už tokį žaidimą visuomet treneris, reiškia – aš.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius