Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 07 18

Domanto Sabonio dvigubas dublis padėjo 18-mečių rinktinei įveikti Latviją

Europos čempionatui besirengianti Lietuvos aštuoniolikmečių (U-18) vaikinų rinktinė Vilniuje sužaidė kontrolines rungtynes. Sauliaus Štombergo auklėtiniai 66:58 (17:15, 20:10, 15:12, 14:21) nugalėjo Latvijos bendraamžius.
Domantas Sabonis
Domantas Sabonis / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Lietuviai 4 taškais be atsako pradėjo rungtynes, tačiau varžovai neleido įsismaginti šeimininkams ir po tolimo metimo išsiveržė į priekį (7:6). Bet varžovai pirmavo neilgai, lietuviai iš karto atsakė keliomis sėkmingomis atakomis ir po minutės jau turėjo 6 taškų persvarą (13:7). Iki ketvirčio pabaigos žaidimas apsilygino, tačiau pranašumą išlaikė Lietuvos komanda (17:15). Didžiąją laiko dalį pirmajame kėlinyje lietuviai žaidė be savo lyderio Domanto Sabonio.

Antrajame ketvirtyje vyko lygi kova ir S.Štombergas vėl į aikštę išleido D.Sabonį. Po pastarojo dėjimo šeimininkai pirmavo 24:17 (5 min.). D.Sabonio vedini lietuviai  iki didžiosios pertraukos perėmė iniciatyvą ir sukaupė dviženklę persvarą (37:25).

Aktyviai tiek puolime, tiek gynyboje žaidę lietuviai trečiajame kėlinyje sužaidus 5 minutes neleido varžovams priartėti (44:30). Šeimininkai gerai kovojo dėl atšokusių kamuolių ir išnaudojo savo progas atakuojant, o latviai sunkiai rinko taškus. Vienu metu Lietuvos komanda turėjo 18 taškų persvarą ir tik baigiantis ketvirčiui svečiams pavyko kiek sušvelninti skirtumą (52:37).

Paskutiniame ketvirtyje lietuviai konttroliavo situaciją didžiąją laiko dalį, tačiau baigiantis mačui kiek atsipalaidavo ir tuo pasinaudoję latviai atkūrė intrigą. Likus žaisti 27 sekundes ekipas skyrė tik 6 taškai. Tačiau per likusį laiką šeimininkai pergalės iš rankų nepaleido.

Rezultatyviausias Lietuvos komandoje dvigubą dublį atlikęs D.Sabonis įmetęs 18 taškų (6/11 dvit., 6/6 baud.) ir atkovojo 14 kamuolių (29 naud.). Martynas Varnas ir Jokūnas Švambaris surinko po 7 taškus.

Turkijoje vyksiantį Europos čempionatą Lietuvos U18 vaikinų rinktinė pradės liepos 24 d. rungtynėmis su Prancūzija. Be jos B grupėje lietuviams teks kautis su Anglijos ir Kroatijos bendraamžiais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius