Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 11 24

D.Šalenga: kol kas geriau šaudyti į krepšį nei į briedžius (AUDIO)

Tradicinės „Žalgirio radijo“ laidos rubrikos „Užribis“ neaplenkė ir vienas ilgiausiai komandai atstovaujančių žalgiriečių Dainius Šalenga. Sezoną vangiai pradėjęs krepšininkas po truputį įgauna sportinę formą ir laidoje pripažino – kol kas kur kas geriau šaudyti į krepšį nei eiti į medžioklę.
D.Šalenga
D.Šalenga / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

– Jau ketvirtadienį komandos laukia svarbi Eurolygos akistata Belgrade su „Partizan“. Tikriausiai treneriai puikiai pažįsta šį varžovą? – laidos vedėjas Karolis Tiškevičius pasiteiravo Dainiaus.

– Treneriai gerai pažįsta tą komandą, puikiai išmano jos žaidimo filosofiją. Tai veikiausiai viena iš apskritai nešvariausią krepšinį propaguojančių komandų. Toks jų žaidimo braižas nesikeičia jau labai daug metų. Klubo biudžetas nėra didelis, jie neturi superžvaigždžių, tačiau atmosfera salėje, kova visas 40 minučių ir kiti faktoriai padaro juos labai rimtu priešininku. Ypač kitoms komandoms žaidžiant išvykose.

– Pats sezono pradžioje nerodei to žaidimo, kokio iš tavęs tikimasi. Bet, panašu, senas geras D.Šalenga grįžta.

– Sunku dar pasakyti. Pradžioje tikrai nebuvau geros sportinės formos, nejutau žaidimo ritmo. Tačiau vienos gerai sužaistos rungtynės esmės nekeičia, tad kiek anksti apie tai diskutuoti. Mūsų dar laukia daug svarbių rungtynių – finalai, finaliniai ketvertai ir pan. Šiuo metu turime daug aukštos klasės žaidėjų, lygią komandą. Formą įgavau vėliausiai. Kai nesiseka, tiesiog dirbu ir stengiuosi. Žinau, kad tik taip galima siekti užsibrėžtų tikslų.

– Palikime krepšinį akimirkai už nugarų. M.Kalnietis sakė, jog Paulius Jankūnas ir D.Šalenga yra dideli stilingų drabužių mėgėjai. Tai tiesa?

– Manau, kad tokie – ne tik mes. Čia puikiai tiktų patarlė: juokiasi puodas, kad katilas juodas. Mantas juos irgi mėgsta. Tų firminių parduotuvių yra visur: ir užsienyje, ir Lietuvoje. Tikriausiai didžiausia bėda – mūsų dydžiai. Iš viso prekių asortimento gerai, jei mums tinka kokie dešimt procentų. Taip sakant, apribota pasirinkimo laisvė.

– Ką D.Šalenga mėgsta žiūrėti per televiziją? Kaip su žvejyba ar medžiokle?

– Per televiziją pasižiūriu futbolą, krepšinį. Žinias ir naujienas Lietuvoje, įdomesnius straipsnius perskaitau internete. O per televiziją – sporto laidos ir krepšinis. Žvejyba ir medžioklė – ne mano stichijos. Buvo minčių išmėginti medžioklę, bet jai, kaip ir daugeliui kitų dalykų, laiko geriau rasiu baigęs karjerą. O kol kas, tenka sutikti, geriau šaudyti į krepšį nei į briedžius.

„Žalgirio radijo“ pokalbyje su D.Šalenga taip pat išgirsite: kokią mašiną vairuoja žalgirietis, kokia jo mėgstamiausia veikla laisvalaikiu ir kodėl „Žalgiris“ šį sezoną demonstruoja itin brandų krepšinį.

Tai ir dar daugiau galite pasiklausyti ČIA: 

VIDEO: D.Šalengos interviu "Žalgirio radijo" laidos rubrikoje "Užribis"

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius