Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 12 02

„Efes Pilsen“ treneris Atamanas: „Yra daugiau nei viena priežastis įveikti „Lietuvos rytą“

Vilniaus „Lietuvos ryto“ krepšininkų ketvirtadienį Turkijoje laukia ypač svarbios Eurolygos B grupės rungtynės su vienais iš pagrindinių konkurentų dėl vietos „Top-16“ etape – Stambulo „Efes Pilsen“ krepšininkais.
Pirmieji Vilniaus „Lietuvos ryto“ klubo varžovai 2009-2010 metų Eurolygos B grupės varžybose – Stambulo „Efes Pilsen“ krepšininkai – trečiadienį skrydžiu per Vieną (Austrija) nusileido Vilniaus oro uoste.
E.Atamanas neslėpė, kad „Efes Pilsen“ klubui mūšis su „Lietuvos rytu“ bus kritinis šį sezoną. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Garsių pavardžių nestokojantys turkai pralaimėjo pirmą poros mačą Vilniuje 7 taškais (70:77), todėl, trenerio Ergino Atamano teigimu, namuose sieks pergalės didesniu skirtumu.

Be to, vilniečiai (3 perg. ir 2 parl.) pergalių skaičiumi grupėje kol kas lenkia „Efes Pilsen“ (2 perg. ir 3 parl.) ekipą, todėl laimėjimas ketvirtadienį Turkijos klubui suteiktų galimybę pasivyti „Lietuvos rytą“ pagal šį rodiklį.

„Žaisime su vienais iš pagrindinių mūsų konkurentų dėl vietos „Top-16“. Priežasčių iškovoti pergalę šiose rungtynėse yra daugiau nei viena. Pirmiausia „Lietuvos rytas“ turi viena pergale daugiau už mus, todėl nugalėdami ir ketvirtadienį, jie dar labiau padidintų šį atotrūkį. Vilniečiai taip pat įgytų tarpusavio rungtynių pranašumą ir grupės varžybų pabaigoje mums surikus po vienodai pergalių, pretenduotų į aukštesnę poziciją“, – savo skaičiavimus oficialei Eurolygos svetainei internete atskleidė E.Atamanas.

„Be to, pirmąjį mūsų mūšį Vilniuje „Lietuvos rytas“ laimėjo 7 taškais, todėl ketvirtadienį turime orientuotis į pergalę didesniu pranašumu – mažiausiai 8 taškais“, – tęsė „Efes Pilsen“ strategas.

Anot jo, „Efes Pilsen“ šiose rungtynėse turės labiau išnaudoti savo aikštelės pranašumą, nei tai darė kitose iki šiol vykusiose Eurolygos varžybose.

„Nepaisant visko, šiose rungtynėse mums svarbiausia pergalė, o tik tada reikalingas taškų pranašumas. Manau, šiam didžiuliam pagal svarbą išbandymui esame pasiruošę ir fiziškai, ir psichologiškai. Taip pat tikiuosi, kad per kritines sezono rungtynes už nugarų turėsime ir savų sirgalių paramą“, – vylėsi E.Atamanas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius