Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 07 10

Ekspertų verdiktas: „Neptūnui“ Eurolygos burtai blogi, „Žalgiriui“ – pusė bėdos

Ketvirtadienį Barselonoje ištraukti būsimo Eurolygos sezono burtai, suskirstę 24 komandas į keturias grupes. Lietuvai šiame turnyre šiemet atstovaus nuolatinis Eurolygos dalyvis Kauno „Žalgiris“ ir pirmą kartą tokio rango kovų ragausiantis Klaipėdos „Neptūnas“. Mūsų šalies ekipos pateko į A ir D grupes. Krepšinio ekspertai sutartinai kalba: žalgiriečiams dar yra šansų brautis į Eurolygos „Top 16“ etapą, o Klaipėdos ekipai kiekviena pergalė bus auksinė.
Rungtynių akimirka
LKL finale šiemet „Žalgiris“ įveikė „Neptūną“ / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Prisijunkite prie daugiau kaip 10 tūkst. sporto mėgėjų – tapkite 15min.lt sporto grupės nariu „Facebook“ tinkle. Spauskite LIKE.

Po Eurolygos burtų traukimo ceremonijos paaiškėjo, kad „Žalgiris“ A grupėje ir vėl žais su gerai pažįstamais varžovais. Trečius metus iš eilės grupių etape kauniečiai rungtyniaus su turkų Stambulo „Anadolu Efes“ bei antrus metus iš eilės – su ispanų Madrido „Real“.

Iš likusių komandų kauniečiams dar žaidžiant VTB Jungtinėje lygoje yra tekę susidurti su rusų Žemutinio Naugardo „Nižnij Novgorod“, tuo tarpu su Italijos Sasario „Banco di Sardegna“  žais pirmą kartą. Paskutinis varžovas paaiškės po Eurolygos atrankos turnyro, kuris vyks rugsėjo mėnesį. Ten dėl vieno kelialapio grumsis 8 ekipos.

Klaipėdos „Neptūnas“ pateko į D grupę, kur santykius aiškinsis su Pirėjo „Olympiakos“, ispanų Valensijos „Basket“ bei Vitorijos „Laboral Kutxa“, turkų Stambulo „Galatasaray“ ir serbų Belgrado „Crvena Zvezda“. Eurolygos debiutantai su visomis komandomis susitiks pirmą kartą. Patekimas į D grupę su Stambulo „Galatasaray“ leis į Lietuvą trumpam užsukti sutartį su turkais pasirašiusiam Martynui Pociui.

Evaldo Šemioto nuotr./Ramūnas Butautas
Evaldo Šemioto nuotr./Ramūnas Butautas

Treneris Ramūnas Butautas: „Dabar sunku ką pasakyti apie komandas ir jų sudėtis – realiai mes kalbame tik apie ekipų pavadinimus, o ne apie jų pajėgumą.

Koks jis bus po komplektacijos – paaiškės vasaros pabaigoje.

Tad sakyti, kad viena ar kita ekipa šiemet bus stipri, o kita įkandama varžovams – dabar net neverta. Aš ne kartą esu teigęs, kad Eurolygoje ieškoti silpnų komandų yra beprasmiška.

Net ir „Žalgirio“ grupėje gali ateiti po atrankos toks klubas, kuris bus kur kas stipresnis už pripažintus favoritus. Todėl Lietuvos komandoms dabar reikia tik laukti ir žiūrėti, ką ir kokio lygio žaidėjus perka varžovai. Manau, sunkiau turnyre bus „Neptūnui“ – kiekviena pergalė bus aukso vertės“.

Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Vladas Garastas
Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Vladas Garastas

Lietuvos krepšinio federacijos garbės prezidentas Vladas Garastas: „Iš pirmo žvilgsnio dėkingesnė situacija yra „Žalgiriui“ – lyg ir komandos aiškios, kai kurios įveikiamos.

Tačiau reikia prisiminti, kad kauniečiai deklaravo, jog remsis tik savo jaunimu. Tuomet viskas apsiverčia aukštyn kojomis – grupė tampa labai sunki. Tačiau, kaip bus iš tikrųjų, galima bus pasakyti tik pamačius galutinę „Žalgirio“ sudėtį.

Jei kalbėsime apie „Neptūną“, jo situacija labai sudėtinga. Grupėje žais komandos, kurios turėjo gerų krepšininkų. Tačiau visi sensta – net ir žvaigždės. Vakar jis geras, šiandien jau nebe. Klaipėdiečiams vis dėlto yra liūdniau – ekipos jų grupėje stabilesnės ir atimti pergales iš jų bus labai sunku. Bet sakau – būk stiprus ir bijos tavęs, o ne tu svarstysi, kaip stengtis įveikti varžovą“.

avgi.lt nuotr./Antanas Sireika
avgi.lt nuotr./Antanas Sireika

Treneris Antanas Sireika: „Kauno „Žalgiriui“ teko tikrai ne pati lengviausia grupė. Tačiau kas yra lengva grupė Eurolygoje? Ar įmanoma per burtus pasirinkti varžovus?

Atsakymai aiškūs, todėl viskas labai paprasta. Manau, kad kauniečiams į naudą, kad jų grupėje kovos nežinoma italų ekipa. Norisi tikėtis, kad ir iš atrankos ateis ne superklubas, nors visi kalba, kad tai bus Kazanės „Uniks“.

Dėl „Neptūno“ pasakysiu taip – į ką siūlote dairytis, iš ko atimti taškus? Nematau variantų.

Tačiau yra ir geroji klausimo pusė – klaipėdiečiams nėra ką prarasti. Jie pirmą kartą žais Eurolygoje ir gali pabandyti sužaisti taip, kad ekipą prisimintų kaip kovingą varžovą. Kiekviena pergalė „Neptūnui“ bus kaip šventė“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius