2014 03 19

„Eurobasket 2015“ direktorius siūlo čempionatą Ukrainoje perkelti į 2017-uosius, o kitąmet jį rengti kitur

Europos krepšinio čempionato 2015 metais organizacinio komiteto direktorius Markijanas Lubkivskis nori perkelti Ukrainoje turintį vykti turnyrą į 2017 metus. Anot jo, kitąmet čempionatą galėtų surengti kita Europos valstybė, nes Ukrainoje tai daryti neįmanom dėl nestabilios ekonominės ir politinės padėties.
Markijanas Lubkivskis
Markijanas Lubkivskis / fibaeurope.com nuotr.

„Aš neįsivaizduoju, kaip dabartinėmis sudėtingomis ekonominėmis ir politinėmis sąlygomis įmanoma rengtis Europos čempionatui“, – M.Lubkivskį cituoja portalas unian.net.

Taip pat jis pažymėjo, kad pirmasis ir svarbiausias neigiamas faktorius yra Rusijos agresija prieš Ukrainą, kuri sukėlė nestabilumą ir grasina Ukrainos Rytų bei Pietų sričių saugumui.

„Ukrainai pirmiausia reikia galvoti, kaip išlaikyti teritorinį vientisumą ir net nepriklausomybę. Be to, šiuo metu šalies ekonominė situacija yra sunki, o tokie turnyrai reikalauja daug lešų ir darbo“, – teigė M.Lubkivskis.

Primename, kad po praėjusių metų pabaigoje Kijeve prasidėjusių protestų Ukrainoje buvo nuverstas prezidentas Viktoras Janukovičius. Buvęs šalies vadovas pabėgo į Rusiją, kuri ėmėsi „ginti“ savo piliečius autonominiame Krymo regione, kurį per porą pastarųjų savaičių okupavo ir įvykdė krašto aneksiją.

Ukraina iš Vakarų valstybių jau prašė milijardinės paskolos, o vien 2015 metų Europos krepšinio čempionatui žadėjo išleisti per 500 mln. JAV dolerių.

„Mes per plauką nuo to, kad prarastume teisę kitąmet rengti „Eurobasket“ turnyrą. Kovo 22 dieną „FIBA Europe“ Miunchene priims galutinį sprendimą dėl Europos krepšinio čempionato rengėjo. Ukrainos premjeras Arsenijus Jaceniukas iki to turėtų pateikti savo viziją dėl šių varžybų rengimo ar atsisakymo jas rengti.

Ukrainos vykdančiosios valdžios vadovas turėtų pareikšti, ar šalis garantuoja, kad vykdys savo įsipareigojimus „FIBA Europe“ ir kokio formato bus tas turnyras. Taip pat jis turėtų priimti „FIBA Europe“ atstovus iki kovo 22 dienos, tačiau nežinia, ar tai įvyks“, – neseniai teigė Ukrainos krepšinio federacijos prezidentas Aleksandras Volkovas.

Tuo tarpu tarp valstybių, suinteresuotų imtis 2015 metų čempionato organizavimo, yra Prancūzija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius