Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 10 20

Eurolygos starte „Lietuvos rytas“ sutriuškintas Turkijoje (nuotraukos)

Ambicingų planų šį sezoną Eurolygoje neslepianti Vilniaus „Lietuvos ryto“ komanda stipriausią Europos klubų krepšinio turnyrą trečiadienį pradėjo skaudžiu pralaimėjimu Turkijoje. Chaotišką sezono pradžią išgyvenantys vilniečiai pirmose C grupės rungtynėse rezultatu 69:86 turėjo pripažinti solidų Stambulo „Fenerbahce Ulker“ ekipos pranašumą.
Rungtynių akimirka
Vilniečiams nepavyko įminti D.Lavrinovičiaus mįslės. Lietuvis į Lietuvos čempionų krepšį per 22 minutes pelnė net 21 tašką. / „Scanpix“ nuotr.

Šeimininkų pranašumas išryškėjo jau pačioje mačo pradžioje. Lietuvis Darjušas Lavrinovičius vos per 7 minutes pelnė 11 taškų, o „Fenerbahce Ulker“ spurtavo (20:7).

Pirmo kėlinio pabaigoje svečių deficitas trumpam buvo ištirpęs iki vienženklės ribos (24:16), tačiau Turkijos čempionai netrukus susigrąžino iniciatyvą ir aikštelėje dominavo iki mačo pabaigos.

„Fenerbahce Ulker“ persvara likusią mačo dalį svyravo ties 12–18 taškų riba, o vienu metu turkų pranašumas siekė ir 20 taškų (82:62).

Statistika

„Lietuvos ryto“ krepšininkai pirmiems varžovams Eurolygoje nusileido pagal visus statistikos rodiklius. Tiesa, rezultatyvių perdavimų atliko po lygiai – 17.

„Fenerbahce Ulker“ kur kas taikliau metė tiek dvitaškius (24/42 – 52 proc. prieš 17/42 – 40 proc.), tiek tritaškius (5/9 – 55 proc. prieš 6/19 – 31 proc.).

Turkijos čempionų komanda surinko net 106 naudingumo balus, tuo tarpu „Lietuvos ryto“ krepšininkai – vos 64-is.

Rezultatyviausiai nugalėtojų gretose žaidė lietuvis D.Lavrinovičius, kuris per 22 minutes surinko net 21 tašką. Puikiai jam talkino kitas „Fenerbahce Ulker“ aukštaūgis Gasperas Vidmaras (17 tšk.) ir Roko Leni Ukičius (11 tšk., 7 rez. perd.).

Svečių ekipoje išsiskyrė po 15 taškų surinkę Milko Bjelica ir Bradas Newley. Martynas Gecevičius pridėjo 12 taškų, o Eurolygoje debiutavęs Jonas Valančiūnas per 17 minučių surinko 10 taškų, atkovojo 10 kamuolių, tačiau mačo nebaigė dėl išnaudoto asmeninių pražangų limito.

Ketvirtadienį kovas Eurolygoje pradės ir Kauno „Žalgiris“. Aco Petrovičiaus auklėtiniai namuose priims praėjusio sezono turnyro išsišokėlę Belgrado „Partizan“ (Serbija) ekipą.

„Lietuvos rytas“ kitas rungtynes Eurolygoje žais jau kitą savaitę – Vilniuje išmėgins jėgas su dviejų lietuvių – Kšyštofo Lavrinovičiaus ir Rimanto Kaukėno – atstovaujama Sienos „Montepaschi“ (Italija) ekipa.

Prieš susitikimą
 

Pasiruošimo Eurolygai etape Lietuvos čempionus dažniau lydėjo sukrėtimai nei įkvepiančios pergalės. Po daugybės skaudžių pralaimėjimų iš vyriausiojo trenerio posto buvo atleistas kroatas Draženas Anzulovičius, o jį pakeitęs Aleksandras Trifunovičius paruošti komandą Eurolygos startui turėjo vos savaitę. Serbas neslėpė, kad laiko tikrai trūko, tačiau pasiduoti be kovos nė negalvojo.

Negana to, prieš pat svarbiausio sezono turnyro pradžią „Lietuvos rytas“ neteko ir pagrindinio įžaidėjo Jerry Johnsono. Amerikiečiui įtrūko Achilo sausgyslė ir jis negalės žaisti dar apie 6 savaites.

Nors antradienį buvo pranešta apie naująjį komandos įžaidėją Khalidą el Aminą, per mačą su „Fenerbahce Ulker“ jis vilniečiams dar padėti negalės.
 

Problemų prieš naują sezoną netrūko ir „Fenerbahce Ulker“ ekipos stovykloje. Dėl traumų Turkijos čempionai didžiąją pasirengimo etapo dalį negalėjo remtis visa sudėtimi, tačiau su „Lietuvos rytu“ jau turėtų žaisti visi pajėgiausi krepšininkai.

Solidžią sudėtį šią vasarą surinkusi ekipa neslepia didelių siekių Eurolygoje, o, anot trenerio Neveno Spahijos, sezoną ruošiasi pradėti pergale.

Rungtynių eiga

Startiniai penketai

„Lietuvos rytas“: I.Miloševičius, M.Gecevičius, B.Newley, K.Bajramovičius ir C.Nalga.

„Fenerbahce Ulker“: R.L.Ukičius, O.Onanas, M.Tomas, D.Lavrinovičius ir G.Vidmaras.

1 kėlinys 1 min.

Pirmus taškus rungtynėse taikliu metimu iš toli pelnė D.Lavrinovičius (3:0). 

1 kėlinys 3 min.

B.Newley pavyksta pataikyti (3:2), tačiau O.Onanas atsako keturiais taškais iš eilės (7:2). Mačo pradžioje iniciatyvą savo rankose tvirtai laiko šeimininkai.

1 kėlinys 4 min.

D.Lavrinovičius įmeta baudų metimus (9:2).

1 kėlinys 5 min.

Baudų metimus realizuoja ir C.Nalga, o „Lietuvos rytas“ mažina atsilikimą (9:6).

1 kėlinys 5 min.

Sužaidus pusę kėlinio „Fenerbahce Ulker“ persvara – dviguba (12:6).

1 kėlinys 6 min.

Šeimininkai šauna į priekį. D.Lavrinovičius pelno du taškus su pražanga ir padidina Turkijos čempionų persvarą iki dviženklės (17:6).

1 kėlinys 7 min.

Dar vienas taiklus D.Lavrinovičiaus tritaškis (20:7). Lietuvis jau yra pelnęs daugiau nei pusę „Fenerbahce Ulker“ ekipos taškų – 11-a.

1 kėlinys 8 min.

Komandos apsikeičia taikliais baudų metimais (22:11).

1 kėlinys 9 min.

Du J.Valančiūno taškai (24:13).

1 kėlinys 10 min.

Tritaškį prideda „Lietuvos ryto“ kapitonas S.Babrauskas ir N.Spahija yra priverstas prašyti minutės pertraukėlės (24:16).

1 kėlinys 10 min.

Paskutinė turkų ataka nesėkminga, tačiau per pirmas 10 minučių jie kol kas užtikrintai diktavo savo sąlygas.

2 kėlinys 1 min.

Antras kėlinys prasideda įspūdingu T.Kinsey bloku K.Bajramovičiui ir sėkminga turkų ataka (26:16).

2 kėlinys 3min.

„Lietuvos ryto“ krepšininkai klysta, o varžovai perimtus kamuolius verčia lengvais taškais (32:18).

2 kėlinys 5 min.

Pailsėjęs D.Lavrinovičius toliau terorizuoja „Lietuvos ryto“ gynybą (34:18).

2 kėlinys 5 min.

„Lietuvos ryto“ žaidimui vėl diriguoja I.Miloševičius, tačiau svečių puolimas kol kas stringa kibioje varžovų gynyboje (36:22).

2 kėlinys 7 min.

J.Valančiūnas klysta puolime, bet ištaiso savo klaidą gindamasis (40:26).

2 kėlinys 9 min.

Vilniečiams pavyksta bent iš dalies užkamšyti skyles gynyboje, tačiau bedantis puolimas neleidžia sumažinti solidžios „Fenerbahce Ulker“ ekipos persvaros (40:27).

2 kėlinys 10 min.

Komandos ilsėtis išeina šeimininkams pirmaujant 13 taškų persvara (40:27). Vilniečiai kol kas tragiškai atakuoja nuo trijų taškų linijos (1/7 – 13 proc.). Turkai pataikė 3 iš 6 tritaškių.

2 kėlinys 10 min.

„Fenerbahce Ulker“ pirmauja padal visas statistikos grafas, tačiau jų pranašumas ryškiausias skaičiuojant naudingumo balus. Šeimininkų komanda yra surinkusi jau 50, tuo tarpu svečių – vos 18 naudingumo balų.

3 kėlinys 1 min.

„Fenerbahce Ulker“ nė nesiruošia atsipalaiduoti – R.L.Ukičius ir D.Lavrinovičius smeigia po tritaškį, o šeimininkų persvara didėja iki rekordinės (46:29).

3 kėlinys 2 min.

D.Lavrinovičius per 10 žaidimo minučių yra pelnęs jau net 16 taškų. Tiesa, lietuvis netrukus nespėja paskui J.Valančiūną ir užsidirba trečią asmeninę pražangą (46:31).

3 kėlinys 4 min.

B.Newley smeigia tritaškį (50:36).

3 kėlinys 5 min.

Vilniečiams niekaip nepavyksta atkovoti kamuolio po savo krepšiu. Už tai svečius baudžia G.Vidmaras: pelno du taškus su pražanga (53:36). Dvitaškį dar prideda R.L.Ukičius, o „Fenerbahce Ulker“ persvara toliau auga (55:36).

3 kėlinys 7 min.

Turkijos čempionai prameta vos pirmą baudos metimą po 14-os sėkmingų bandymų iš eilės. G.Vidmaras realizuoja vieną baudą iš dviejų (56:39). Dvitaškį prideda K.Pekeras (58:39), o A.Trifunovičius yra priverstas prašyti dar vienos minutės pertraukėlės.

3 kėlinys 8 min.

Gražus I.Miloševičiaus perdavimas „nežiūrint“ ir lengvi M.Bjelicos taškai (58:42).

3 kėlinys 8 min.

B.Newley apdovanoja bloku O.Onaną, o savo atakos metu vilniečiai sėkmingai įžaidžia kamuolį ir laisvas prie trijų taškų linijos paliktas M.Gecevičius neklysta (60:45).

3 kėlinys 9 min.

Svečiams pavyksta apsiginti, tačiau A.Jomantas apmaudžiai sužingsniuoja.

3 kėlinys 9 min.

A.Jomanto dar kartą padaro tokią pačią klaidą.

3 kėlinys 10 min.

Turkijos čempionai savo atakos metu neklysta (62:47) ir prieš paskutinį, ketvirtą, kėlinį pirmauja saugia 17 taškų persvara.

4 kėlinys 1 min.

Lemiamą ketvirtį O.Onanas pradeda taikliu dvitaškiu (64:45), tačiau I.Miloševičius į tai atsako taikliu metimu iš po krepšio su varžovo pražanga (64:48).

4 kėlinys 2 min.

B.Newley vėl pataiko iš toli (65:51).

4 kėlinys 4 min.

Abiejų ekipų taškų sausrą nutraukia galingas J.Valančiūno dėjimas (65:53).

4 kėlinys 5 min.

Įspūdingas „Fenerbahce Ulker“ žaidimo epizodas. M.Tomasas pakabina kamuolį virš vilniečių krepšio, o ore jį pagavęs T.Kinsey galingai sugrūda į krepšį (69:53).

4 kėlinys 6 min.

Komandos keičiasi taikliais metimais (71:57).

4 kėlinys 7 min.

Vilniečiai klysta, o turkai juos baudžia taikliais metimais (74:57).

4 kėlinys 7 min.

J.Valančiūnas užsidirba penktą asmeninę pražangą (76:59).

4 kėlinys 8 min.

M.Gecevičius pataiko iš toli (76:62), bet šeimininkai į tai atsako keturiais taškais iš eilės (80:62).

4 kėlinys 8 min.

Aikštelėje pirmą kartą pasirodo A.Šikšnius.

4 kėlinys 9 min.

Po D.Lavrinovičiaus dvitaškio „Fenerbahce Ulker“ ekipos persvara pasiekia rekordinę 20 taškų ribą (82:62). A.Trifunovičius prašo minutės pertraukėlės, o po jos grįžę svečiai pavogia keletą kamuolių iš varžovų ir pelno 7 taškus be atsako (82:69).

4 kėlinys 10 min.

Mačo pabaigoje sėkmingiau žaidžia „Fenerbahce Ulker“ krepšininkai ir pelnę 4 taškus be atsako švenčia užtikrintą pergalę – 86:69.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius