Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 05 16

Eurolygos finalo ketverte – tik šį trofėjų turinčios komandos

Šį savaitgalį paaiškės, kuris krepšinio klubas taps Europos krepšinio karaliumi. Penktadienį ir sekmadienį Italijos madų sostinėje Milane vyks Eurolygos finalo ketverto varžybos. Jas tiesiogiai rodys „Viasat Sport Baltic“ kanalas.
Kauno „Žalgiris“ – Madrido „Real“
Madrido „Real“ vienas iš lyderių Rudy Fernandezas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Gegužės 16-ąją bus žaidžiami pusfinalio mačai. Rusijos Maskvos CSKA kausis su Izraelio Tel Avivo „Maccabi“ (18.50 val.), o kitoje poroje grumsis dvi nesutaikomos Ispanijos komandos – Madrido „Real“ ir „Barcelona“ (21.50 val.).

Gegužės 18 d. vyks rungtynės dėl trečiosios vietos (17.50 val.) ir didysis finalas. (20.50 val.).

CSKA su „Maccabi“ kovojo Eurolygos finale 2006 ir 2008 metais. Tada abukart pergales šventė Rusijos komanda. Šį sezoną Maskvos ekipa „Top 16“ etape dusyk pranoko „Maccabi“ – 100:65, 81:76. Visose „Maccabi“ ir CSKA tarpusavio akistatose 16:15 pirmauja Maskvos klubas.

CSKA elitiniame žemyno turnyre triumfavo šešis kartus, o „Maccabi“ – keturis (pastarąjį kartą 2005 m. su Šarūnu Jasikevičiumi). Finalo ketverte šios komandos susidurs pirmą kartą per pastaruosius šešerius metus. Izraelio ekipa tarp keturių stipriausiųjų žais po dvejų metų pertraukos. CSKA pernai pusfinalyje, o užpernai finale neatsilaikė prieš Pirėjo „Olympiakos“.

„Maccabi“ vyriausiasis strategas Davidas Blattas šešerius metus treniravo Rusijos rinktinę. Jis anksčiau dirbo su šešiais dabartiniais CSKA krepšininkais.

CSKA yra geriausiai besiginantis Eurolygos klubas – į savo krepšį praleidžia tik po 69,6 taško. Ettore Messinos auklėtiniai, be to, taikliausiai meta tritaškius (40,4 proc.), atlieka daugiausia rezultatyvių perdavimų (vid. 19).

„El Clasico“ mūšyje favoritu vadinamas „Real“. Madrido krepšininkai šį sezoną Katalonijos komandą įvairiuose frontuose nugalėjo keturis kartus iš penkių. „Real“ Barselonos klubui yra nusileidę nieko nelėmusiose Ispanijos čempionato rungtynėse.

„Barca“ sieks atkeršyti varžovams ir už nesėkmę praėjusio Eurolygos finalo ketverto pusfinalyje. Apskritai Europos turnyruose tarpusavio mačuose 12:7 pirmauja „Barcelona“. Iš viso Ispanijos krepšinio milžinai akis į akį susitiko daugiau nei 200 kartų, tačiau finalo ketverte vienas prieš kitą žais tik trečią sykį.

„Real“ stipriausią žemyno turnyrą laimėjo net aštuonis kartus, bet pastarąjį kartą jau seniai – 1995 metais, kai Karališkajam klubui atstovavo Arvydas Sabonis. Pernai „Real“ finale pralaimėjo „Olympiacos“ krepšininkams.

„Barcelona“ Eurolygoje sau lygių neturėjo 2003 ir 2010 metais. 2003-aisiais „Barcos“ aprangą vilkėjo Š.Jasikevičius. Beje, jis yra vienintelis žaidėjas per visą Eurolygos istoriją, šiame turnyre triumfavęs trejus metus iš eilės.

Šaro pavyzdžiu šį savaitgalį gali pasekti CSKA ir „Barcelona“ krepšininkai – atitinkamai Kyle'as Hinesas bei Kostas Papanikolaou. Jie 2011 ir 2012 metais Eurolygos nugalėtojų taurę iškovojo su „Olympiakos“.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius