Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 01 04

Eurolygos „Top-16“ burtai: „Žalgirio“ ir „Lietuvos ryto“ lauks grėsmingi varžovai (komentarai, dar papildyta 15.40 val.)

Antradienį Eurolygos būstinėje Barselonoje (Ispanija) buvo ištraukti 2010-2011 metų sezono „Top-16“ etapo burtai. Savo varžovus antrajame Eurolygos etape sužinojo ir dvi stipriausios Lietuvos komandos – Kauno „Žalgiris“ ir Vilniaus „Lietuvos rytas“. Mūsiškių lauks labai grėsmingi varžovai.
Mantas Kalnietis ir Khalidas El-Aminas
Dvi Lietuvos komandos – „Žalgiris“ ir „Lietuvos rytas“ – Eurolygos „Top-16“ etape žais trečią kartą per turnyro istoriją. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Top-16“ etapo burtai lėmė, jog Kauno „Žalgiris“ pateko į H grupę ir žais kartu su Pirėjo „Olympiacos“ (Graikija), Stambulo „Fenerbahce“ (Turkija) ir Valensijos „Power Electronics“ (Ispanija) ekipomis.

Taigi Kauno sporto halėje vėl turėsime galimybę išvysti Šarūną Jasikevičių ir Darjušą Lavrinovičių („Fenerbahce“) bei Robertą Javtoką („Power Electronics“).

Tuo tarpu „Lietuvos rytas“ pateko į E grupę, kurioje taip pat varžysis Atėnų „Panathinaikos“ (Graikija), Vitorijos „Caja Laboral“ (Ispanija) ir Malagos „Unicaja“ (Ispanija).

Eurolygos „Top-16“ etapo burtai
E grupė F grupė G grupė H grupė
Atėnų „Panathinaikos“ (Graikija) Tel Avivo „Maccabi“ (Izraelis) Sienos „Montepaschi“ (Italija) Pirėjo „Olympiacos“ (Graikija)
Vitorijos „Caja Laboral“ (Ispanija) Liublianos „Union Olimpija“ (Slovėnija) Madrido „Real“ (Ispanija) Stambulo „Fenerbahce“ (Turkija)
Malagos „Unicaja“ (Ispanija) „Barcelona“ (Ispanija) Stambulo „Efes Pilsen“ (Turkija) Kauno „Žalgiris“
Vilniaus „Lietuvos rytas“ Romos „Lottomatica“ (Italija) Belgrado „Partizan“ (Serbija) Valensijos „Power Electronics“ (Ispanija)


„Top-16“ etapas prasidės sausio 19 dieną ir tęsis iki kovo 3-ios. „Top-16“ tvarkaraštis atsitiktine tvarka bus sudarytas kompiuterio.

Po dvi geriausias kiekvienos grupės komandas tuomet pateks į ketvirtfinalį, kur serijoje iki 3 pergalių kovo 22 – balandžio 6 dienomis išsiaiškins kelialapių į finalo ketverto savininkus.

Pirmąją vietą E grupėje užėmusi ekipa ketvirtfinalyje kausis su antrąja F grupės komanda (antroji E su pirmąja F), o G grupės nugalėtoja dėl vietos finalo ketverte varžysis su H grupės antrąja ekipa (antroji G su pirmąja H).

Šio sezone Eurolygos finalo ketverto turnyras įvyks gegužės 6–8 dienomis Barselonoje (Ispanija).

Komentarai

„Žalgirio“ vyriausiasis treneris Rimantas Grigas: „Mūsų grupė yra pajėgi, varžovai, žinoma, taip pat. Tačiau, manau, jog nuo to bus tik įdomiau tiek pačiai komandai, tiek ir žiūrovams. Visi oponentai yra įveikiami. Susikausime su labai stipriais klubais ir laukia daug aukščiausio kalibro krepšinio.“ Plačiau skaitykite čia.

Vilniaus „Lietuvos ryto“ treneris Aleksandras Trifunovičius: „Visi trys mūsų grupės varžovai turi didingą istoriją Europos klubų krepšinyje. Tikiu, kad turime galimybių Eurolygoje žengti kitą žingsnį. Dabar mums svarbiausia išlaikyti savo žaidimo lygį nepaisant permainų sudėtyje. Neabejoju, kad krepšininkai turės milžinišką motyvaciją parodyti geriausia, ką sugeba.“ Plačiau skaitykite čia.

„Žalgirio“ generalinis direktorius Paulius Motiejūnas: „Kaip ir visada, „Top-16“ etape visos grupės yra sunkios. Kaip ir visos rungtynės šiame etape. Manau, jog mes turime šansą patekti į ketvirtfinalį. Pasistengsime laimėti visas namų rungtynes, kad turėtume geriausias galimybes žengti tolyn.“

„Lietuvos ryto“ generalinis direktorius Martynas Purlys: „Top-16“ etape nėra lengvų grupių. Visi mūsų varžovai – garsios ir tituluotos ekipos. Tačiau mes stengsimės kautis ir ką nors nuveikti šiame etape. Mūsų grupėje žais dvi Ispanijos komandos ir toks galingas klubas kaip „Panathinaikos“. Kausimės kiekvienose rungtynėse, kad turėtume šansą patekti į ketvirtfinalį. Kiekvienas mačas mums bus tarsi finalas. Stengsimės atiduoti visą save kiekviename mače.“

„Unicaja“ (E grupė) prezidentas Eduardo Garcia: „Visos grupės sunkios. Visi mūsų varžovai – grėsmingi, bet mes stengsimės žaisti aktyviai ir patekti į ketvirtfinalį. Mums tikrai nerūpėjo, kas bus mūsų varžovais – sėkmė tiesiog nusprendė taip.“

„Caja Laboral“ (E grupė)prezidentas Joseanas Querejeta: „Sudėtinga grupė. Žaisime prieš „Panathinaikos“, vieną iš geriausių komandų Europoje. Taip pat „Lietuvos rytas“ – ši komanda tikrai labai patobulėjo. Ir „Unicaja“ – puikiai mums pažįstamas stiprus varžovas. Reguliarųjį sezoną užbaigėme aukšta nata, todėl tikimės, jog mums tai padės „Top-16“ etape. Taip pat laukiame papildymo.“

„Panathinaikos“ (E grupė) vadovas Manosas Papadopoulosas: „Labai stipri grupė, kaip ir visos. Visi turės žaisti gerą krepšinį, kad patektų į kitą etapą. Neabejoju, jog mūsų laukia daug puikių rungtynių, o OAKA arena bus užpildyta mūsų gerbėjų.“

„Olympiacos“ (H grupė) generalinis direktorius Christos Stavropoulos: „Turėjo nuostabų reguliarųjį sezoną – labai intriguojamą, nenuspėjamą ir kovingą. Mūsų tikslas – vėl patekti į finalo ketvertą. Gerbiame visus varžovus, bet mums nesvarbu su kuo žaisime. Žinome, kad turime būti pasiruošę šešiems sudėtingiems mačas „Top-16“ etape.“

„Power Electronics“ (H grupė) prezidentas Vicente'as Sola: „Manau, jog ši grupė – labai sudėtinga. Tiesa, kaip ir kitos trys. Juk čia – visos geriausios Europos komandos. Esame žaidę prieš „Žalgirį“ ir „Olympiacos“. Praėjusiame sezone mūsų komandą treniravęs Nevenas Spahija dabar dirba „Fenerbahce“ klube, o Mattas Nielsenas žaidžia „Olympiacos“ komandoje. Abu jie buvo pagrindiniai mūsų pergalės Europos taurės turnyre kalviai. Tikiu, jog mūsų gerbėjai bus labai motyvuoti išvysti artėjančias intriguojančias rungtynes.“

„Fenerbahce“ (H grupė) generalinis direktorius Karakas Nedimas: „Top-16“ etapas visada yra sudėtingas, nes čia žaidžia stipresnės komandos. Šiame sezone mes pabandysime parodyti viską, ką mokame geriausio, ir nužygiuoti kaip galima toliau. Žaisime prieš „Olympiacos“, kandidatu į finalo ketvertą. „Žalgiris“ atliko puikų darbą, patekdamas į šį etapą. Ir „Power Electronics“ – ekipa, kurioje praėjusiame sezone dirbo mūsų treneris Nevenas Spahija. Šios dvikovos turėtų būti tikrai ypatingos. Mums labai svarbi yra sirgalių parama, todėl mes pasistengsime atiduoti visas jėgas ir pradžiuginti savo gerbėjus.“

Prieš burtų traukimo ceremoniją

Traukiant burtus galiojo du apribojimai – vienoje grupėje negalėjo žaisti reguliariajame sezone jau susitikusios ekipos ir, jeigu įmanoma, komandos iš tos pačios šalies.

Antrojo apribojimo nepavyko išvengti Ispanijai, nes visos penkios šios šalies ekipos sugebėjo įveikti pirmąjį etapą, o „Top-16“ etape buvo sudarytos tik 4 grupės. Tačiau jis galiojo Lietuvai, Italijai, Graikijai ir Turkijai, į antrąjį Eurolygos etapą delegavusioms po du klubus. Šis apribojimas galiojo ir Adrijos lygos ekipoms – Liublianos „Union Olimpija“ (Slovėnija) ir Belgrado „Partizan“ (Serbija).

Prieš burtų ceremoniją, 15min.lt suskaičiavo visus įmanomus variantus, tenkinančius aukščiau įvardytas sąlygas. Paaiškėjo, jog „Žalgirio“ ir „Lietuvos ryto“ varžovėmis galėjo tapti ne visos ekipos: vienos neturėjo jokių šansų, o kitos – netgi labai daug. Plačiau apie tai skaitykite čia.

„Top-16“ etape šešiolika stipriausių senojo žemyno klubų buvo suskirstos į keturias naujas grupes.

Pagal Eurolygos reguliariajame sezone pademonstruotus rezultatus komandos buvo suskirstytos į keturis krepšelius. Trečiąją vietą A grupėje užėmęs „Žalgiris“ pateko į trečiąjį krepšelį, o ketvirtas C grupėje likęs „Lietuvos rytas“ – į ketvirtąjį.

Eurolygos „Top-16“ etapo burtų krepšeliai
1 krepšelis 2 krepšelis 3 krepšelis 4 krepšelis
Tel Avivo „Maccabi“ (Izraelis) Vitorijos „Caja Laboral“ (Ispanija) Kauno „Žalgiris“ Belgrado „Partizan“ (Serbija)
Pirėjo „Olympiacos“ (Graikija) Madrido „Real“ (Ispanija) Malagos „Unicaja“ (Ispanija) Romos „Lottomatica“ (Italija)
Sienos „Montepaschi“ (Italija) Stambulo „Fenerbahce“ (Turkija) „Barcelona“ (Ispanija) Vilniaus „Lietuvos rytas“
Atėnų „Panathinaikos“ (Graikija) Liublianos „Union Olimpija“ (Slovėnija) Stambulo „Efes Pilsen“ (Turkija) Valensijos „Power Electronics“ (Ispanija)


Eurolygos vadovas Jordi Bertomeu: „Šis Eurolygos reguliarusis sezonas buvo atkakliausias per visą istoriją – į „Top-16“ etapą galėjo patekti beveik visos komandos. Žiūrovų lankomumas arenose, lyginant su praėjusiu sezonu, padidėjo 11 procentų. Taip pat stengiamės, kad Eurolygos turnyro varžybos būtų transliuojamos kuo daugiau šalių. Viskas, ką mes darome, yra susiję su vienu tikslu – populiarinti krepšinį. Padarysime viską, kad Eurolygos turnyras būtų dar didesnis ir geresnis.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius