-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2013 10 29

Žalgiriečių varžovas Eurolygoje Strasbūro SIG į Kauną atvyksta su trimis Europos čempionais

Šį ketvirtadienį Eurolygos trečiajame ture Kauno „Žalgirio“ krepšininkų laukia rungtynės savoje arenoje su Strasbūro SIG komanda. Prancūzų ekipa į šį mačą žiūri labai rimtai ir į Kauną atvyksta ne mačo išvakarėse, o diena anksčiau.
Alexis Ajinca
Alexis Ajinca / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Praėjusį sezoną iki pat Prancūzijos pirmenybių finalo nukeliavę Strasbūro SIG krepšininkai jame kiek netikėtai suklupo ir išleido puikią galimybę po 7 metų susigrąžinti stipriausios Prancūzijos komandos vardą. Tačiau svarbiausią uždavinį ekipa įvykdė – prasibrovė į Eurolygą ir vedama Europos čempionų trenerio grįžta į prestižiškiausią Senojo žemyno turnyrą.

Prancūzijos vicečempionai vasarą nuveikė išties rimtą darbą. Komandą pergalių keliu ir toliau ves vienas geriausių Europos strategų – Europos čempionatą Slovėnijoje laimėjęs Vincentas Collet. Ekipoje liko ir stipriausių pasaulio klubų dėmesį patraukęs galingasis aukštaūgis Alexis Ajinca. Prie šių dviejų, neseniai auksą Europos krepšinio čempionate iškovojusių prancūzų, prisijungė dar vienas Slovėnijoje čempionu tapęs talentingasis Antoine‘as Diotas.

SIG ekipoje liko praėjusio sezono svarbiausi žaidėjai Ricardas Greeras bei Louisas Campbellas. Rimtu papildymu turėtų tapti iš „Utah Jazz“ ekipos įsigytas Kevinas Murphy. NBA lygoje šis gynėjas nežibėjo, todėl Europoje amerikietis bandys atskleisti savo sugebėjimus. Strasbūro ekipa daug tikisi ir iš kitų Prancūzijos komandų įsigytų Jeremy Lelopo bei Paulo Lacombe.

Prancūzijos vicečempionų gretose – ir lietuviškų šaknų turintis puolėjas iš JAV. NCAA lygoje žibėjęs Timas Abromaitis neliko nepastebėtas ir šią vasarą prisijungė prie SIG komandos.

2013–2014 m. sezoną V.Collet auklėtiniai pradėjo rungtynėmis su praėjusio sezono stipriausia Prancūzijos komanda. SIG už nesėkmę finale Nantero JSF klubui neatkeršijo, tačiau vėliau vietiniame fronte sekė trys pergalės iš eilės.

Eurolygoje Strasbūro ekipa kol kas pergalėmis pasigirti negali. Pirmajame ture išvykoje 70:84 nusileido Bambergo „Brose Baskets“, o praėjusią savaitę namuose 66:76 pralaimėjo Stambulo „Anadolu Efes“ krepšininkams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius