Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 10 25

„FIBA Europe“ patenkinta Lietuvos pasirengimu Europos krepšinio čempionatui

Pirmadienį „FIBA Europe“ generalinis sekretorius Naras Zanolinas baigia savo tris dienas Lietuvoje trukusią viešnagę. Jos tikslas – apžiūrėti, kaip mūsų šaliai sekasi ruoštis 2011 metų Senojo žemyno pirmenybėms.
Žalgirio areną vakar apžiūrėjęs N.Zanolinas (viduryje) pabrėžė, jog šis statinys vienintelis Lietuvoje atitinka Europos čempionato finalui keliamus reikalavimus.
N.Zanolinas (viduryje) neabejojo, jog Žalgirio arena bus pastatyta iki čempionato pradžios / A.Koroliovo nuotr.

Viešnagės metu N.Zanolinas aplankė visus Europos čempionatą rengiančius miestus. Kanadietis apžiūrėjo ne tik statomas arenos, bet ir rekonstruojamus viešbučius.

„Penktadienį apsilankiau Žalgirio arenoje. Esu ja labai patenkintas. Arena praktiškai yra visiškai uždengta iš visų pusių. Tikslas – pabaigti statybas iki vasario pradžios. Grįšiu į Lietuvą sausio pabaigoje, kuomet bus traukiami burtai. Pasiliksiu dar kelias dienas, kad spėčiau apžiūrėti, kaip vyksta darbai. Esu tikras, kad Kaunas bus pasirengęs.

Tiek Panevėžyje, tiek Šiauliuose arenų neapžiūrinėjau, nes jos jau senokai pastatytos ir ten esu buvęs. Pagrindinė šių miestų problema – viešbučiai. Panevėžiečiai turi puikų viešbutį, kurį išplės, kad galėtų sutalpinti visas tame mieste rungtyniausiančias komandas. Šiauliečiai jau baigė viešbučio rekonstrukcijas, kur įrengė 70 naujų kambarių. Liko padaryti tik vidaus apdailą. Darbai bus baigti kovo mėnesį.

Klaipėdos arena maloniai nustebino, nes dar sausio mėnesį čia visiškai nieko nebuvo, o dabar arena jau baigiama dengti. Meras užtikrino, kad viskas bus pastatyta iki vasario pabaigos.

Vakar lankėmės Prienuose ir žiūrėjome, kaip statoma nauja salė. Prienų arena – vieną iš sąlygų, kad pirmojo etapo rungtynės vyktų Alytuje. Džiugu, kad Alytaus arena jau beveik baigta statyti. Tik gaila, kad miestas neturi aukšto lygio viešbučio, kur galėtų gyventi komandos, todėl jos apsistos Birštone. Nuo ten iki arenos 45 minutės kelio, o komandos treniruojasi du sykius per dieną, vadinasi per parą jos autobuse praleistų po 3 valandas. Tokie dalykai “FIBA Europe„ tikrai netenkinta, todėl buvo rasta alternatyva – rengti pratybas naujoje Prienų salėje. Senoji netiko, nes joje vos 60 cm atstumas nuo galinės linijos iki sienos. O jūs žinote, kad krepšininkai yra dideli, greiti ir stiprūs. Žaidimas yra fizinis ir nenoriu tikrai, kad kažkas susižeistų per treniruotes dėl netinkamos salės. Sąlyga, kad būtų žaidžiama Alytuje yra susijusi su viešbučiu ir sale, kur vyks treniruotės. Asmeniškai esu patenkintas, nes nauja salė Prienuose niekur nedings, joje galima bus žaisti vėliau. Nejaučiu dėl to jokios nuoskaudos“, – įspūdžiais dalijosi N.Zanolinas.

Žadamas milžiniškas pelnas

Europos čempionato rengėjai paskaičiavo, kad mūsų šalis iš pirmenybių turėtų uždirbti didelius pinigus. Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) sekretorius Mindaugas Balčiūnas paskaičiavo, kad pajamos turėtų siekti dešimtis milijonų eurų.

„Mes negalime tiksliai pasakyti, kiek uždirbs šalis, tačiau galime kartu paskaičiuoti pagal prieš tai buvusią praktiką. Turizmo departamentas paskaičiavo, kad vienas turistas mūsų šalyje vidutiniškai išleidžia apie 150 eurų. Prieš tai vykusių pirmenybių praktika rodo, kad į pirmenybes atvyks 25–30 tūkstančių turistų. Tačiau prisiminkite, kad tokie skaičiai buvo, kai pirmenybėse dalyvavo 16 komandų. Dabar jų bus 24. Gruzijos ambasadorius pažadėjo, kad vien iš jų šalies atvyks 4 tūkst. Nesunku paskaičiuoti, kad pagal preliminarius skaičius įplaukos bus skaičiuojamos dešimtimis milijonų eurų“, – įsitikinęs M. Balčiūnas.

„Lietuvos valstybė tikrai negaus nuostolių ir atgausite daug daugiau nei investavote. Vyriausybė sumokėjo 3 milijonus eurų už rengimą, bet į biudžetą grįš daug daugiau. To tikrai užteks išlaidoms padengti. Federacija ir organizacinis komitetas turi visą bilietų pardavimą. Nėra tokio atvejo, kad organizacinis komitetas patirtų nuostolių. Visada šalys tik užsidirba“, – antrino N.Zanolinas.

Pigiausi bilietai – lietuviams


Arenose pajėgiausius Europos krepšininkus norintys išvysti mūsų šalies gyventojai turės palankias galimybes tai padaryti. „EuroBasket 2011“ organizacinio komiteto vadovas Mindaugas Špokas atskleidė apytiksles bilietų kainas.

„Pigiausi bilietai atiteks mūsų šalies gyventojams. Kol kas negaliu pasakyti jų tikslių kainų, tačiau galiu nuraminti, jog jie nebus brangesni nei dabar į Eurolygos susitikimus Kauno sporto halėje bei „Siemens“ arenoje platinami bilietai. Pirmajame etape bilietai bus pigiausi, o vėliau jie palaipsniui brangs“, – pasakojo M.Špokas.

Bilietai prekyboje turėtų pasirodyti kitų metų kovo 1 dieną.

Žalgirio arenos vietų skaičius – 17 tūkst.?

Šiuo metu statoma Žalgirio arena turėtų talpinti kiek daugiau nei 14 tūkst. žiūrovų. Šioje salėje numatyta surengti ir Europos čempionato finalinį etapą, tačiau pagal „FIBA Europe“ reglamentą, finalas turi vykti arenoje, kuri talpina bent jau 15 tūkst. lankytojų.

N.Zanolinas pareiškė, kad mažesnis nei reikia vietų skaičius neturėtų sukelti problemų pirmenybių rengėjams. Kanadietis atskleidė, kad Žalgirio arena gali talpinti daugiau žmonių.

„Kauno arenoje gali tilpti 17 tūkstančių krepšinio aistruolių. Projekte numatyta, kad tarp aukštų įrengus laikinas kėdes galima papildomai sutalpinti 2–3 tūkst. žmonių. Vis tik, jeigu tai ir nebūtų padaryta, jokių problemų Lietuva neturės. Finalus galės stebėti kiek daugiau nei 14 tūkst. žmonių, todėl keli šimtai nesukels rūpesčių. „FIBA Europe“ turėtų priekaištų, jeigu vietų skaičius būtų mažesnis 2–3 tūkst.“, – kalbėjo „FIBA Europe“ generalinis sekretorius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius