Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 07 10

Finalo diena Rygoje: gerbėjų armijos žygis, paskutiniai Kazio Maksvyčio nurodymai ir čempionato užkulisiai

Iki pasaulio vaikinų krepšinio pirmenybių finalo likus 6 valandoms, Lietuvos rinktinės nariai dalyvavo paskutinėje čempionato treniruotėje. Krepšinio karštinė apėmė ir pačią Rygos areną, kurioje gerbėjai šlavė paskutinius bilietus, norėdami išvysti istorinį lietuvaičių triumfą.
Lietuvos sirgaliai ilsisi prie Rygos arenos
Lietuvos sirgaliai ilsisi prie Rygos arenos / 15min.lt nuotr.

Lietuvos rinktinės lyderis Jonas Valančiūnas po treniruotės prisipažino, kad naktį sunkiai galėjo užmigti, tačiau dabar nuotaikos yra pačios geriausios.

„Negalime į varžovus žiūrėti pro pirštus. Jie tik stengiasi mus užmigdyti pareiškimais, jog laimėti vilčių beveik neturi.  Aš galvoju, kad jie yra tikrai gera komanda. Jau žaidėme prieš juos ir sunkiai laimėjome. Lygūs šansai – tiek jiems, tiek mums“, – savo mintimis apie finalą dalijosi J.Valančiūnas.

Lengvą nuovargį jaučia ir vyriausiasis strategas Kazys Maksvytis, tačiau jis, kaip ir komanda, labiausiai trokšta atostogauti su prisiminimais apie triumfą finale.

„Papildomai nuteikti vyrų tikrai nereikia, nes jie žino šių rungtynių svarbą. Analizavome su serbais žaistų rungtynių vaizdo įrašą ir pastebėjome, kad jų žaidimas išliko toks pats. Jie labai protingai griauna varžovų atakas, tačiau mes žinome savo privalumus“, – prieš finalą sakė K.Maksvytis.

Arena bus sausakimša

Spėjama, kad finalą tarp Lietuvos ir Serbijos stebės apie 8 tūkstančiai krepšinio sirgalių. Sekmadienio rytą dar buvo likę 500 stovimų bilietų, vidurdienį vos keli šimtai. Jų kaina jau siekė 7 latus. Bilietus sirgaliai šlavė ne tik arenos kasose, bet ir Latvijos „Statoil“ degalinėse. Ten jie buvo pigesni ir kainavo 6 latus.

Iš viso Rygos arena talpina 11 tūkstančių žiūrovų. Tiesa, dalis tribūnų yra uždengtos užuolaidomis, kurios praskleistos nebus.

Oficialioje FIBA svetainėje rašoma, kad pusfinalio dvikovą tarp lietuvių ir rusų arenoje stebėjo 5000 žiūrovų. Didžioji dalis jų buvo iš Lietuvos.

Net neabejojama, kad finale salė turėtų būti sausakimša ir nusidažyti žalia, geltona bei raudona spalvomis.

Kova dėl bronzos medalių tarp Argentinos ir Rusijos prasidės 19 valandą, o didysis finalas tarp Lietuvos ir Serbijos rinktinių įvyks 21.15 val.

Įdomybės iš užkulisių

Žiniasklaidos atstovai Rygoje turėjo nemažai laiko susidaryti įspūdį apie čempionato organizaciją. Kol kas didžiausių nusiskundimų šalių rinktinės, tarp jų ir Lietuva, turėjo dėl kaitaliojamo rungtynių tvarkaraščio bei itin ankstyvų susitikimų. F grupės komandos antrąjį etapą pradėdavo nuo 10 val. ryto. Ketvirtinalyje Lietuvos rinktinei taip pat teko organizatorių pakeistas ir pats anksčiausias laikas (14.30 val.), o dėl Argentinos televizijos teisių, pusfinalio rungtynės tarp Lietuvos ir Rusijos buvo perkeltos iš 21.15 val. į 19 val.

Itin griežtai ir priekabiai savo darbą arenoje atlieka apsaugos darbuotojai. Net legendinis Serbijos krepšininkas ir šios šalies krepšinio federacijos atstovas Dejanas Bodiroga buvo neįleistas į savo rinktinės persirengimo kambarį. Buvęs krepšininkas neturėjo specialios kortelės ir ilgokai ginčijosi dėl savo teisių patekti į rūbinę.

Žiniasklaidos atstovus kiek nemaloniai nustebino, o ne vieną ir pasinervinti privertė interneto ryšiai. Arenoje veikia bevielis internetas, tačiau itin lėtas, o laidiniu internetu suteikta galimybė naudotis vos 20 žiniasklaidos atstovų. Tad ir čia galiojo taisyklė: „Kas pirmesnis, tas gudresnis.“

Atvykusius į Rygos areną kiek suglumino mokestis už automobilio stovėjimą. Norintys visą dieną būti ramūs dėl savo mašinos, už vietą stovėjimo aiktelėje turėjo pakloti 4 latus. Stovėjimo aikštelėje buvo galima išvysti vos kelias mašinas, mat daugelis savo transporto priemones paliko tiesiog gatvėse.

Maisto kainos arenos viduje – panašios kaip ir Lietuvoje. Pavyzdžiui, dešrainis ir gaiviojo gėrimo buteliukas kainuoja 2 latus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius